Én adnék erre 22 pluszt is mert egyetértünk és ennek itt szerintem mindenki örülne, de azt se szeretném ha jövő héten esetleg ne adj isten megint saját álmaiban csalódott fórumozokkal lenne tele a felület. Kicsi a BÉT forgalom így jobb óvatosan várakozni..
Adtam 2 pluszt neked de a ló túl oldalára most már ideje lenne átesni. Legalábbis a cég eredményei után igazán megérdemelne egy 1K-s árfolyamot. Tavaly előtt januárban pedig 880 vagy 890-ig szaladt az árfolyam és onnan csorgott vissza. Remélem most egy gyorsabb emelkedés után fölfelé fog tovább menetelni.
Nem kell átesni azért a ló túloldalára sem. Biztos lesz hétfőtől egy nagy árfolyam ugrás, de ettől nem lesz azért 1000-es árfolyam. Tavaly ha jól emlékszem 630-ról ment 810 környékére az első két nap. Egész biztos hogy forgalomhoz lesz kötve, ahogy tavaly is volt. Korrekt és ésszerű módon vették a részvényt, nem arra van a SRV, hogy mesterségesen felnyomja az árfolyamot. Viszont ha van forgalom és vétel, akkor rásegít az emelkedésre. Sokan spekuláltak ráadásul az SRV emelés elmaradása miatti esésre és eldobták a részvényt az elmúlt hetekben hogy majd visszaveszik lejjebb, ők is most valószínűleg igyekeznek majd gyorsan visszaszállni a vonatra.
Az 1K darabhoz is volt kötve a forgalom a közzé tételben. Szerintem ez nem változik csak a darabszám lett megemelve. Tehát ahhoz , hogy naponta megvegyék a maximális 8000 db mennyiséget ahhoz kell, hogy legyen naponta még minimum 8000 darab forgalom. Remélem nem lesz gond ezzel mert most nagyobb mozgás lesz az árfolyamban és ugrani fog az árfolyam 1000 Ft körülire.
"A Társaság Igazgatótanácsának döntése értelmében, a Társaság kereskedési naponként
8 000 db-ra emeli a MEGCÉLZOTT saját részvény vásárlási mennyiséget." - a célzás nálam még nem fix találat... mint a sportlövészetben: célzok, de közben figyelembe kell vennem a távolságot, a fényviszonyokat, a szelet, a légzésemet stb. - Ha kihagyták volna azt a szót, akkor is értelmes maradt volna a mondat, tehát nem véletlenül maradt benne. De nyilván jó lenne, ha ezzel a 8k-val sikerülne felpörgetni a piaci vételeket is és nem csak a cég venné meg a teljes napi forgalom 80%-át.
Szia, sajnos ez az srv nem kötelező érvényű, így az is lehetséges, hogy nem vesznek napokig egyet sem. Mindenesetre erre mondják, hogy a vezetőség verbàlisan interveniàlt....ez jó hír. Sztem
Igen, folyamatosan szívják ki a likviditást. Ezért is csökken a forgalom folyamatosan. Így nagyon könnyen ugorhat nagyot fel felé is. Sztem a cég az srv-vel nagyjából már oda teszi az árfolyamot ahová akarja. Lehet 500 és 1500 is. Reméljük mostmár tényleg megindul az OTP célár irányába. Mindenesetre az emelés jelzés értékű a Managment részéről.
A mai közleményben erről nem volt szó, ami két dolgot jelenthet: (i) nem tervezik ahhoz kötni; (ii) tételesen elfelejtették beletenni a közleménybe. A (ii) esetben úgy lenne tisztességes, és átlátható, ha a közlemény javításra kerülne - talán ez követelmény is. Így én helyesbítés hiányában az (i) esetben gondolkodom.
A saját tőke számításakor az srv-t nem veszik figyelembe. Minden srv vásárlás ezért csökkenti a saját tőkét, mintha kevesebb kibocsátott részvénye lenne. Pont ezért pl a P/BV mutatót is csak a kintlévő részvényekkel helyes számolni (a BÉT is helytelenül mutatja egyébként, de lehet, hogy sok más adatszolgáltató is)
PANNERGY