Igen, lelkes amatőrként ezekkel nagyjából tisztában vagyok. Képzeld még azt is tudom, hogy épeszű ember nem longolja a zuhanórepülésben lévő Molt, főleg nem certikkel. Ennek köszönhetően milliós veszteségeim sem keletkeznek, úgyhogy bőven maradt még cash, ha az Otit bővíteni kell lejjebb. . Amúgy kösz a tippet, tényleg érdemes más tőzsdéket is nézni. Ránéztem az Investingen az S&P-re, Dow-ra, Nasdaqra és M5-ön azt láttam, hogy a kezdeti erőteljes esés már lassan oldalazásba vált. Akkor még sem lesz ma Amerika -10%-ban?
Úgy látom Te csak a Magyar tőzsdét nézed! :) De lehet azon belül is csak az OTP árfolyamot. Kb. azért tisztában vagy vele, hogy a BÉT fő mozgatója nem a Magyar kisbüfi?! Azt azért tudod mi a makrogazdaság? Ugye hallottál már világgazdaságról és arról, hogy országunk nagyon, sőt túlságosan is kitett ennek? Ugye hallottál az utóbbi évek külföldről indult gazdasági gondjairól? Ugye emlékszel egy Lechmann bank hitel gondja akkora bajt okozott, hogy a magyar Zwack is beesett, pedig mi köze a két cégnek egymáshoz? (Ez csak egy példa volt!) . London, XETRA ( gondolom azt se tudtad a Xetra különböző piacokhoz alkalmazkodva zár. ) USA mind később zárnak. Ma az adat 16:00- kor jött így a hatása ide még nem tudott ma lecsapódni. Mert ma a BÉT talán szerencsére már bezárt 17:00-kor. Magyarul korán.
OTP kevesebb, mint 1% mínusz, a BUX meg zöldben zárt. MIND MEGHALUNK! XD . Az mit jelent, hogy ha a BÉT hamar bezár? Nem mindig ugyanakkor zár? XD XD Vicc vagy öcsém!
Ne haragudjatok és tényleg tisztelettel mondom, de az hogy pomperj és Balin is hirtelen egyszerre jövendölik az esést nálam bullos formációt jelez előre. Z:18255
Nagyon kulcs ez a pár nap. De ha beáll a recesszió bizony aug.5 alá megyünk. Ismered a makrogazdasági folyamatokat ez nem lesz egyszerű időszak! Sőt! Köszönöm!
Ennél nyugodtabban még nem ültem shortban,mint ma reggel óta.. Megnyugtatásul mondanám az OTP tulajoknak,hogy OTP shortom nincs egy db. sem. Dax,SP,Nasdaq shortjaim vannak. Hogy milyen hatással lesz az esés az OTP-re,annak mérlegelését rátok bízom.. Páran figyelmeztettünk egy ideje,hogy szeptembertől ez lesz,úgyhogy nem érhet váratlanul senkit sem.. Sok nyerőt..
Kevesebb mint 1.1 Mrd a mai forgalom, ez mit jelenthet? - érdektelenség? - nincs igazi eladói nyomás, vagy ami van azt felszippantják a vevők? kis forgalomnál mit mondanak a varázskönyvek?
Az a 18250 support, ami mar 2 hete tartja, nagyon is kritikus. Ha letorne, akkor van egy lowerLOW es LowerHIGH paros, amit lehetne (i-ii) hullamparnak nezni. Az Aug.5 letores kezd ominozus lenni. . https://imgur.com/a/jKf4PEL
OTP longokat a magam részéről zártam, bármilyen erős is a papír, szerintem a nemzetközi szentiment változás hatással lesz rá. 800-1200forint esés kifejezetten kecsegtető vissza szálló lehet(ne) addig fél pozícióval spekulatív short az irányom ...kiderül
OTP részvényesek ide!