A hatekonysaghoz is normális nyugati berek kellenek és nem idiota "programok". Az motivalja az embereket hogy jol dolgozzanak, es a nugaton elő jo szakembereket is hogy visszaterjenek magyarorszagra. Lattam multkor egy hegesztő gyerek videojat, hogy magyarorszagon kulonbozo hulye indokok miatt nem alkalmaztak (teljesen biztos hogy a "tul magas" fizetési igenye miatt), aztan kiment svajcba es 4szeres penzert hegeszt magyarorszagi exportra! Svajcban hegeszt magyarorszagra! Magyarorszagon meg peldaloznak a hegesztesevel hogy "ez a svajci minőség", holott egy olyan magyar munkaja akit magyarorszagon nem akartak rendesen megfizetni. Lenne itt hatekonysag, de ahhoz a cegek reszeről fizetesi hajlandosag is kene.
“nyugi otp is lerabol...” Ezért különösen örömteli élmény minden évben felvenni az osztalékát és végig nézni, ahogy a többszörösét kifizeti annak, mint amit év közben ellopott. 😁
azon gondolkodtam itt mr nincs jó megolds. Kapzsi lett mindenki. Ha kijön egy tmogats a lakásokra mr nyulja le a tüzépes. ha béremelés van, mr húz le a boltos, a büfés stb..Hogy ez miert alakulhatott ki? Véleményem szerint egyrészt Orbán "hagyta" másrészt mutatta a példt- lőrincek tiborcok stb, nyugi otp is lerabol...
"A megoldás a korrupcio felszámolása, az ellopott ezer milliárdok vissza szolgáltatása államkasszába, és a béreket is a nyugati szintre emelni, nem csak az árakat." . Az csak akkor mukodik ha hatekonysagban is ugyanott lennenk. Marpedig messze vagyunk. Az olcsosagunkkal kompenzalunk. . Es igen sokat javitana a hatekonysag is ha a mindent athato korrupcio vissza tudnank szoritani. Mert amig 100 millios EU penzeket nyulunk le kis szinten is kamu projektekre amibol semmi valos dolog nem lesz ( sertesuzemek amik sose uzemeltek, lombkorona nelkuli setanyok, vendeghazak amibe csak a polgarmester a vendeg, bolcsodek es ovodak amik 1 max ket gyereket lattak.
Nem lenne rossz? Ezekkel a "programokkal" csak a kutyaszarra raknak nyakkendőt de attol még kutyaszar marad. A megoldás a korrupcio felszámolása, az ellopott ezer milliárdok vissza szolgáltatása államkasszába, és a béreket is a nyugati szintre emelni, nem csak az árakat. Ennyire egyszerü, csak ez orbannak egyaltalan nem erdeke, de szerintem nyugatnak sem, mert akkor már itt sem lenne olcsó munkaerő, vihetnék a gyáraikat bulgáriába vagy albániába.
OTP részvényesek ide!