Topiknyitó: Törölt felhasználó 2022. 01. 25. 09:28

OROSZ-UKRÁN háború  

Kíváncsi vagyok kinek mi a véleménye erről .
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Placi82 szombat, 12:03
Előzmény: #64279  Murdoch
Gondolom a masfel alatt =" közel két hónapra " gondoltál. Ja ja. ... Értem én is. Ez már tűz forró! Csak úgy gyorsulnak az események, kapkodom a fejem... 
Kubai rakéta válság  ehhez képest ovisok veszekedése a homokozóban szint volt......
Murdoch szombat, 11:58
Előzmény: #64275  Placi82
A következő jó másfél rendkívül necces lesz. Nekem nagyon úgy tűnik, hogy Bidenék most mindenre elszántak, nem tartanám lehetetlennek hogy nemzetközivé eszkalálják a jelenlegi regionális háborút. Erre az ukrán ügyre meg már normális megoldás úgysem lesz, ahhoz túlságosan mélyre belemászott a nyugat. 2022-ben rendezni kellett volna azonnal, meg is lett volna rá az esély. Na igen Boris Johnson szépen beletaposott a történetbe, talán nem véletlenül kapott státuszt transzatlantista szervezetnél Washingtonban: 
https://cepa.org/external-appearance/boris-johnson-joins-cepas-international-leadership-council/
'Picit' undorító lett a világ.
Placi82 szombat, 11:58
Előzmény: #64276  Sehmet
Te egy értelmes ember vagy. Nézd a múltat, +a felsőbbrendű akaratot=jövő. Putyin, és az Oroszok ha ebből győztese kerülnek akkor= új vilagrend a dipolusu vilagrend betonalapja lesz. 
Akarják ezt az"  illletekwsek" szerinted ezt Sehmet úr?? 
Tessék használni maga is a lexikális és történelmi tudását. És többet egy szót se erről..... Részemről legalábbis nem. :) 
Placi82 szombat, 11:53
Előzmény: #64276  Sehmet
Garancia, az a területi szuverenitas sertetlensege, garantalasa.= konfliktus övezetben?? .
Most meg nem is tag, nem is rendelkezik egy újabb jól korulhatarolt garanciával, csak egy30 éves  Budapesti memorandummal, amit azért hoztak létre nyugat mert nem bízták az akkori friss állam megalakulasakor a hatalmas ukrán(volt Szovjet-orosz) nuklearis arzenal úgymond idegen USA-Izrael etc, ellenes terror szervezetek és ellenseges Államok kezébe kerül.... Neked tudnod kellene.... Ez inkább ngat érdeke volt.... Fegyvernepper című film kb leirja az akkori 90 és évekbeli állapotokat Ukrajnában . Na ezért vittek el  Ukrajna  területéről a 3 ik legnagyobb atomarzenalt. 30 eve
Újabb NATO garancia fel fog érni egy NATO tagsaggal. Ez a trükk. 
Sehmet
Sehmet szombat, 11:42
Előzmény: #64275  Placi82
Ukrajna soha nem lesz NATO-tag, a 2008-as bukaresti csúcs döntése még pár-tíz-évig fontos lesz. Zselé nem is ezt mondja, hanem NATO garanciát kér, ezt nevezi "védernyőnek".
Placi82 szombat, 11:28
Előzmény: #64268  Sehmet
Nem tudod kezditek már osszeakni hogy lesz ebből? Sakk-matt 3 lépésben?
1) csonka Ukrajna belepne a NATOba, mert olyan ütemben mennek előre az Oroszok a" roham ásóikkal" hogy pár hónap és ezzel a lendulettel elerik Kijevet, továbbá az Ukrán népnek, és férfiak igen nagy részének tele a t. ke az egésszel és Z vel. És lassan az elégedetlenség hullám az eget veri mert ugye korrupcio ellenesseg🤣, és Oroszokkal való békére törekvés volt anno ígérve a 2019 es választásokon..... Khmm.... Kenyszersorozottak nem jó a harcertekuk, a jobb oldali, volt jobbszektoros megmaradt  ukrán hős dandarok meg kezdenek elégedetlenek lenni jogosan Z vel és azonos csapatával.  Szóval szerintem itt most evvel az ötlettel Z előre menekül.
 Biden adminisztráció gyorsan támogatni fogja.... 
2) De hát teljesíti a feladatát, mert közben  többször hangoztatja és függőben hagyja, hogy azért a Krim és az elvesztett területeket "" tárgyaláson úton" azért igényt tart", gondolom a tárgyalás nem Donyeck "raketazasa lesz" amik maguktól szabadulnak majd  el valahogy? 
3)17 ik incidens és csipkelodes utan, amit láttunk a múltban, az Oroszok bebaszarintanak egy rakétát, Ukrán területre. 
4)Z (mert választás gondolom még mindig nem lehet), mint a véres kardot hordozza körbe Nyugaton, és akkor a NATO KÖTELEZŐ szabálya alapján, a Z kérésére be KELL avatkozni. 
5) Én NATOba való felvétel megszavazasa után, a továbbiakat én  azért nem várom meg, folyamatosan csurig  tankolt autómmal, és családommal Svájc magas hegyei felé veszem az irányt, 
Tudom tudom most jön az itteni "kis  kórusunk" , hogy "gyáva meg luzer," akkor az vagyok.  
Én egyre jobban aggódok,...... 
(már "oroszberenc " (vicc volt) Musk is ki van totál akadva Bidenekre és "adminisztrációjara") 
Murdoch szombat, 11:26
Előzmény: #64273  vigkrisz
Ó hogyne. Egész pontosan 3 éve is ezt írtátok, köszi az újabb hatalmas ökörséget.
vigkrisz szombat, 11:25
Előzmény: #64272  Murdoch
evvel csak azt bizonyítod, hogy az ukránoknál legalább leleplezik, megbüntetik és felszámolják a korrupciót
Murdoch szombat, 11:22
Előzmény: #64271  vigkrisz
Igen, persze, ő hazaáruló, de az ukrán kormány és köre, akik végtelen mennyiségű pénzt tüntetett el, elloptak mindent is, miközben a fronton meg a kisemberek nyögtek, azok hősök.
https://www.vg.hu/kozelet/2024/07/az-ukran-hadseregnek-juttatott-tamogatast-nyultak-le-harminc-tisztviselot-vettek-orizetbe
https://tsn.ua/ukrayina/piv-bagazhnika-pachok-z-yevro-beb-viyavilo-chornu-kasu-postachalnika-produktiv-dlya-minoboroni-foto-2637318.html
https://www.pravda.com.ua/eng/news/2024/10/22/7480873/
Minden világos.
vigkrisz szombat, 11:11
Előzmény: #64269  Zedisdead
mi meg azt reméljük, hogy a Oroszországba költözöl, hazaáruló
vigkrisz szombat, 11:10
Előzmény: #64266  Zedisdead
ajánlom a figyelmedbe Nyugat-Németországot és 1955-öt
Zedisdead szombat, 10:52
Előzmény: #64267  Sehmet
Ha ez megtörténik, remélem mi kilépünk a NATOból.
Sehmet
Sehmet szombat, 10:50
Előzmény: #64264  Placi82
Most látom, te is belinkelted.
Sehmet
Sehmet szombat, 10:49

Hoppá! Zelenszkij egyelőre lemondana az oroszok által elfoglalt területekről, ha a NATO a megmaradt ukrán területeket "védernyő" alá venné! Ugye ez az az ukrán győzelem, amiről itt sokat álmodoztak a realitások ellenére. És Pityunak - ez nem örömködés!
.
https://news.sky.com/story/zelenskyy-suggests-hes-prepared-to-end-ukraine-war-in-return-for-nato-membership-even-if-russia-doesnt-immediately-return-seized-land-13263085
Zedisdead szombat, 10:47
Előzmény: #64264  Placi82
Vicces ez a mókus, belépnek a NATOba csonka országgal, de nem ismerik el az orosz területszerzést, ergo bármikor kiújjulhat a háború köztük és Oroszország között, aztán majd mehet a NATO megvédeni őket, hát a nagy lófaszt a szájába, az én fiam nem fog menni a Donbaszért harcolni. 
Istvan78 péntek, 23:30
Előzmény: #64244  Robben
"a naivitás beszél belőled akkor, amikor nem hiszed el, hogy SEMMI érdemi különbség nincs , soha nem is volt a világtörténelemben a nagyhatalmak, vagy szuperhatalmak viselkedésében:"
1. Soha nem mondtam, sőt nem is gondoltam ilyet. Szerintem senki nem szokott ilyet gondolni. Én már többször elmondtam, hogy az USA is csinált csúnya dolgokat a történelme során, mint ahogy Oroszország (SZU) is. Lehet méricskélni ,elyik többet, talán van értelme, talán nincs. Elmondtam, hogy az iraki agresszió egy hülyeség volt, az arab tavasz demokrácia exportra is mondtam, hogy nem kellett volna. Aki itt volt, ezeket olvashatták tőlem. Égszíves ne vetíts rám olyanokat, amiket nem gondolok, vagy olyanokat, amiket talán gondolnak. Egyébként a szocializmus idején a diktatúra elleni harcról (is) szó volt, de persze akkor se vegytiszta dolog volt ez. Mint a SZU részéről ugyanez, csak a kommunista világrendszer győzelméért (de az oroszok birodalomépítése is ott volt a dolog mögött).
2. 1991-től fordított 5 milliárd dollárt Ukrajnába az USA és igen, elsősorban az orosz befolyás elleni szándék volt itt a döntő. Megint olyat feltételezel rólam, amit nem mondtam. Valamennyire ott lehet a nemes szándék is az USA támogatásába, hogy ne kelljen az országnak orosz befolyás alatt lenni és szerintem segíteni akartak a korrupció leküzdésében és egy normális állam kiépítésében (ez független volt az oroszoktól. hülyeség rézedről azt gondolni, hogy az USÁban minden kromány, minden elnök csakis kizárólag az USA hatalmi érdekét akarja érvényesíteni. Az USA nagyon sok pénzt (segélyt) szór szét a világban, ez se csak érdekérvényesítés.
3. A Putyin megdöntés, meg ország kifosztás, stb. ezek konteók, szerinted pofonegyszerű tények, szerintem meg eltúlzott, bizonyítatlan hülyeségek.
Placi82 péntek, 21:41
https://news.sky.com/story/zelenskyy-suggests-hes-prepared-to-end-ukraine-war-in-return-for-nato-membership-even-if-russia-doesnt-immediately-return-seized-land-13263085
Nu ezért megerte, az a cirka 1 millio ukrán férfi áldozat (papíron csak fél millió, lett  30 ezerből hirtelen.... ). 
Sebaj beomlott 300mrd usd ekkora országba. Második Svájc lesz háború után. Meglassatok. Mert a korrupció az a svajci korrupcióval egyenlő. Z alatt nem volt világbajnok szintű korrupció. Punktum. Aki mast állít az ruszkiberenc... Így kell mondani, ugye fiúk? 
Placi82 péntek, 20:59
Előzmény: #64248  teletabiii
Lusitania volt  a hajo neve. Polgári volt papíron és lőszert szállított Angliaban a raktérben. Egy U20 as  lotte ki, a "kapott" információk alapjan. 1 db torpedóval, de  amiatt süllyedt el rettenetesen  nagyon gyorsan, mert másodlagos és harmadlagos robbanasok is voltak,hatalmasak. Ergo lőszert szállított. De a Németek hiába ugattak, Wilsonek ezt felhasználtak talán pont ő mondta sokkal kesobb " Ez egy mocskos ügy volt"........
Sokat segített USA hadbalepeseben, meg a háborús propaganda sikerében, mert az akkor még okos német - olasz-angol amerikai fehér Amcsi farmereket, munkásokat, istennek se bírták belerangatni az I világháborúba az "illetekesek" ...... 
Bocsi hogy kijavítottalak amúgy a Lusitania a Római provincia volt a mostani Portugália területén. Onnan kapta a nevét, ha jól tudom. 
Nagy vilagegyetemes történelem rajongó vagyok.... :) 
Murdoch péntek, 20:54
Előzmény: #64258  SeDo
Passz. Ehhez ismerni kéne az oroszokat. Ők eddig eléggé racionálisan viselkedtek szvsz, ha úgy érzik, hogy a yenkik komoly károkat tudnak okozni nekik, katonailag-gazdaságilag egyaránt, akkor igen. Jelen helyzetben egyébként nem hiszem, hogy belemennek. Vagyis majd Trumppal, addig meg minden négyzetkilométert megpróbálnak elfoglalni. Zelenszkij meg - aki eddig ugyebár győzelmi tervet lengetett be - azért pattog, mert alighanem omlik össze a front. 
SeDo péntek, 20:53
Előzmény: #64260  Placi82
Megtisztelsz. Sajna én viszont lépek innen. Szép estét mindenkinek!

Topik gazda

sotime
4 2 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek