Ennyit a tegnap eufórikus hangulatról. A héten szépen visszacsurog amit hétfőn emelkedett..." Egyik írta kedd este. Nehezen értelmezhető érzelem mentes véleménynek. Természetesen van még két kereskedési nap a héten, magam részéről megvárom a pénteki zárást Mol heti teljesítményének értékelésével. Egyetértek mások véleményével, OTP-t ne citáljuk ide századszorra összehasonlítási alapnak, sokan megírták -én is -OTP nyert és örüljünk, örüljetek neki a megfelelő topikban. Kérés.
Én ezt a hozzászólásodat más perspektívába helyezném: Jelenlegi Mol árfolyam 2970 Ft Jelenlegi (ehavi éves) infláció: 4 % alatt Osztalékvárakozás: Az alapítványok miatt a lehető legnagyobb + befektetői elégedettség + más olajcégek magas kifizetései - Éves profittömeg csökkenés miatt esetleges csökkenés + beruházások biztonságos finanszírozása Saját várakozás: 300-350 Ft, de ha egy számmal kell tippelni 300 Ft. Jelenlegi árfolyamhoz viszonyítva ~10% Alapkamat:9% Osztalék kifizetéskori várható alapkamat: 7% Osztalék kifizetéskori általam várt árfolyam: 3600-3750 Egy év múlva kb ilyenkor: Mol 2024-es teljesítmény: rendkívüli eseményeket sem pozítívban sem negatívban nem vettem figyelembe: Kiindulási alap 2023: Működési környezet stabil, olajkereslet inkább fogyasztói, finomítói marzsok jelenleg javulnak, fogyasztói szolgáltatások erősődnek az infláció csökkenésének köszönhetően (legalább 2023-as vagy a feletti eredményt várok. + hulladékgazdálkodás + adócsökkentések egész éves hatása + poliolüzem beindulása Ennek alapján a 2024 évi eredményt is inkább felfelé várom. 2024 üzleti év utáni osztalékvárakozásom 350 Ft 2025 I félévben várható MNB alapkamat szerintem 5-5,5% Ehhez tartozó MOL árfolyam: 5300-5500 Ft is lehet. Ha ez a forgatókönyv megvalósul én jövő februárra minimum 4200-4400 Ft környékére várom. Ezek alapján egy év múlva nem fogsz tudni annyi darab részvényt venni mint ha most szállnál be. + Az ez évi osztalék is zsebben lesz. Mindenkinek jó okoskodást...
Tegnap meg itt.Ma is leszorító alatt zárt: Ma se tört ki. Mint ahogy nem tört ki az elmúlt évben sem. Mol árfolyamváltozás 12 hó: 22% OTP árfolyamváltozás 12 hó: 83% Tényközlés, indulat és érzelem mellőzve. https://i.imgur.com/mfZ4Ay6.png
MOLly tulajok topikja
Ha az Otisoknak is van gyűjtőtopikja, ne aprózódjanak el apró témákba a Mollysok se.