Topiknyitó: totoro 2021. 10. 18. 08:18

Márki-Zayt Miniszterelnöknek!  

Legyen már egy saját topikja :)
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Istvan78 2022. 01. 12. 14:17
MZP-nek változtatni kellene a stílusán, nem stand-upos ő, hogy mondjon valami meglepőt vagy poénosat, vaskosat, hanem egy bonyolult pártkoalíció vezetője egy nagyon kényes helyzetben. Sokkal megfontoltabbnak kellene lennie.
Ez az én message-m, valaki adja át neki.:)
Dehogynincs
Dehogynincs 2022. 01. 12. 14:16
politikai analfabéták nem szoktak választásokat nyerni
https://parameter.sk/amator-onbizalom
sanka 2022. 01. 12. 13:51
Előzmény: #2372  realmadrid
"Igazad van csak arról feledkezel meg hogy leírtam, 2014ben és 2018ban nem a fideszre szavaztam, hiába éltem jobban."
Azért elárulod akkor, hog, kireszavaztál?
2022- ben kire fogsz szavazni?
Csakegyolvaso
Csakegyolvaso 2022. 01. 12. 13:45
Előzmény: #2370  realmadrid
igyvan tehat akkor ha osszegezzu ka dolgot 12 ev alatt  FIDEsz elerte azt hogy a lakasfelujitasba megtudjon az emebr sporolni 50%-ot.Ez nagyon jo 12 ev alatt letette kvalamit az asztalra xD
kukacponthu 2022. 01. 12. 13:36
Előzmény: #2375  Peterbond
Ok, nyilvan az utca ketiranyu, erre probaltam felhivni en is a figyelmet…
Azert TB ugyben ketlem, hogy van ennyire egzakt eredmeny…
Peterbond 2022. 01. 12. 13:32
Előzmény: #2371  kukacponthu
Azért amit mondtam fordítva is igaz. Ha a nyersanyag árak emelkednek az pl semmiben se a kormány felelősége. Legyen az akr kőolaj és gáz vagy építőipar termék. Jó utóbbira annyi hatása volt a kormánynak hogy az agyonpumpált építőipari támogatásai ( Akár CSOK akár stadionépítések ) tényleg áremelő hatást okoztak és jobban emelkedtek ezek az árak mintha nem tolta volna tele támogatással.
.
De alapvetően nem lehet azt mondani hogy a kormány nem is adott semmit mert a 2010-es  tégla már 2-szer annyiba kerül 2020-ban.
.
És itt nem arról beszélek hogy érdekes módon az állami építkezések során valahogy 2 évente sikerül duplázni az árakat.
Peterbond 2022. 01. 12. 13:29
Előzmény: #2372  realmadrid
Ok ez rendben is van, teljesen igazad van. Én igyekeztem leírni hogy az általános " jobban élek X kormány alatt" érvre írtam ezt.
.
Peterbond 2022. 01. 12. 13:25
Mellesleg szeretem hogy rengeteg olyan hatást amit konkrétan annak köszönhetünk hogy EU tagok vagyunk csont nlkül figyelmen kívül hagyunk és szidjuk az EU-t, miközben a kormányt dicsérjük azokért is amit az EU tagságnak köszönhetünk. Az éves EU transferünk 1000 Milliárd forinttal nőt évesen 2010 elötti időszakhoz képest. Ez több mint a teljes családtámogatásra fordított összeg ( CSOK-kkal, szja kedvezménnyel, családi pótlkkal  stb amit a fidesz kb évi 6-700 milliárdra taksál ) például.
-
A fidesz első 4 évében szinte végig 2 számjegyű munkanélküliség volt. Az EU-ban viszont 2014 után berobbant a konjunktúra szívta fel a munkaerőt tőlünk is és mindenhol a régióban. Mindenkinek az egészből az maradt meg hogy a Fidesz visszaszorította a munkanélküliséget miközben az egy régiós folyamat volt jórészt ( a közmunkásság volt az egyedüli magyar sajátosság benne és az is gyakorlatilag rejtett munkanélküliség volt ).
realmadrid 2022. 01. 12. 13:17
Előzmény: #2369  Peterbond
Igazad van csak arról feledkezel meg hogy leírtam, 2014ben és 2018ban nem a fideszre szavaztam, hiába éltem jobban.
kukacponthu 2022. 01. 12. 13:16
Előzmény: #2363  realmadrid
Ok, ez rendben, ketto kerdest engedj meg:
1. Azzal is szamoltal, hogy nagyjabol ennyivel is nott a nyersanyag koltseg?
A szakember hianyra ki sem terek…mert te abbol az 5%-os AFA csokkentesbol egy fillert nem kaptal vissza, hacsak nem vagy kivitelezo…
2. A befizetett TB jarulekod aranyaban vetted igenybe az allami egeszsegugy szolgaltatasait? Kivartad a sorod? Nem eltel magan szolgaltatoval?
Ezeket is merlegeljuk, hisz ez is a nagy serpenyo resze…
realmadrid 2022. 01. 12. 13:15
Előzmény: #2365  Csakegyolvaso

Ha nem kapom vissza az 50%ot akkor is minden 70%al drágább. Így viszont visszakaptam.
Egyébként meg nem minden lett 70%al drágább. Az asztalosom munkadíja 25%al lett drágább, a megvett burkoló anyagok az előző évhez szintén 25%al lettek drágábbak.
A dk-s fenyegetést hogy bizonyítsam? adjam meg a helyi pártelnök nevét aki így nyilatkozott? Hülye azért nem vagyok.
Peterbond 2022. 01. 12. 13:15
"Azért azt csak jobban látom én mint te , hogy az én jövedelmi viszonyaim hogy alakultak."
.
Ez igaz de ez még nem feltétlenül jelenti hogy 
.
1. Ezt a kormánynak köszönheted.
.
2. Ami neked jó az általánosan az országnak is jó.
.
Csak egy példa: Ha valaki 55 évesen korkedvezményes nyugdíjjal ment nyugdíjba 2007-2008 környékén volt hogy jobb nyugdíjat kapott mint a nettó bére volt. Anekdotikus példa nem általános de konkrétan édesapám ismerősie közül 2 is. Ez nekik természetesen Kurva jó dolog volt. De akkor is mondta apám és most is amikor ő is nyugdíjba megy hogy ő ezt nem tartja se igazságosnak se fenntarthatónak. Szóval egyénnek ez lehet jó az országnak nagyon nem.
.
Másik példa. én 2008- ban és 2009-ben is életszínvonalilag talán a legnagyobbat ugrottam a korábbiakhoz képest. De ettől még simán a Fideszre szavaztam 2010-ben mert a saját életkörülményemet függetleníteni tudtam attól hogy jó vagy sem az adott gazdasági politika. A 2011-es SZJA csökkentés nekem jól jött hisz akkoriban sokat túóráztam volt hogy 5-600.000-et is kerestem havonta. Ettől még láttam hogy azért ez inkább átrendeződés és több adót fizetnek az alacsony jövedelműek és kevesebbet a magas jövedelműek.
.
Szóval sose szerettem ezt a jobban élek mint előző kormány alatt szöveget ha az nem konkrétan általánosan nézi a helyzetett és nem az adott kormánynak tulajdonít valamit ami nem is az ő érdeme csak az ő időszaka alatt történt. ( lásd példának 2014 utáni munkanélküliség beesése és utána bérrobbanás ami EU-s hatás volt 90%-ban )
Istvan78 2022. 01. 12. 13:13
Előzmény: #2353  realmadrid
Igaz, adott elég sokat, leginkább a magasabb jövedelműeknek. Meg a családoknak. Adott a szórvány magyarságnak és az egyházaknak. Ezek rendben vannak. Azt is meg kell kérdezni viszont, hogy jól láthatóan mit nem adott oda nekünk, pedig nem a NER kapta és az Orbán rokonság az EU pénzt és a multik adóját, hanem mi, az állampolgárok. Nem adta ide nekünk azt a pénzt, amből felcsúti háza mellé épített stadiont és a többit építették és azt a több száz milliárd forintot, amit a foci akadémiákra költöttek. Azt se amit ML kapott ajándékba, ill. letétbe. Az se nálunk landolt, amit a dubai magánrepülőgépes kiruccanásokra költött, hogy imponáljon Andikának. És nem az a baj, hogy van nagytőke, hanem az, hogy kik lettek nagytőkések és a náluk lévő pénz politikától függetlenül használható-e a gazdaság fejlesztésére vagy nem, náluk hasznosul-e legjobban.
Csakegyolvaso
Csakegyolvaso 2022. 01. 12. 13:10
Szoval mondom utolso mondatodat bizonyitsad mert latom szepen dobalozol a szavakkal.
Csakegyolvaso
Csakegyolvaso 2022. 01. 12. 13:08
az amit te mondasz a felese se igaz.Csok hitel alapu szarsag mar mondtam 10 evre azt jo lebszopja az emebr 5 ev utan elvezsi ktole a lakasat plusz meg o fog rafizetni mer tnemfogja tudn ifizetni a reszleteket.Szted volner mire kellett? ezeke ta lakasokat amdj visszavenni
Csakegyolvaso
Csakegyolvaso 2022. 01. 12. 13:06
50%ot visszakapsz mert 70%-al dragabb midnen. NEm csoda.
Csakegyolvaso
Csakegyolvaso 2022. 01. 12. 13:04
Előzmény: #2360  Peterbond
ezt hivjak OV -nal 180fokos fordulatnak xD
realmadrid 2022. 01. 12. 13:03
Előzmény: #2356  Csakegyolvaso

Azért azt csak jobban látom én mint te , hogy az én jövedelmi viszonyaim hogy alakultak.
" milyen lakás felújítási támogatások vannak"  Kérlek szépen , 50%ot visszakaptam a lakásfelújítási összegből amit számlákkal bizonyítottam. Aztán ott van a csok. Rengetegen igénybevették.
És nem neres cégnél dolgozok.
Törölt felhasználó 2022. 01. 12. 13:01
Tovább kell látni az orrunknál.
Olyan, hogy ad egy kormány - nos olyan nincs. Meg hogy elvesz. Ez egy mese.
A kormány csak újraoszt. Magyarul amennyivel Te jobban élsz, én annyival rosszabbul. Vagy: ma jobban él az ország, holnap meg rosszabbul, mert adósságból osztogat.
Pontosabban tud adni egy kormány hosszútávon, azt úgy hívják, hogy növekedés. De hogy ez a tízéves gazdaságpolitika gazdasági növekedésben lényegesen lemaradt attól, amit okos gazdaságpolitikával csinálni lehetett volna, nos az tényszerű. 
Elárulom egyébként: a Te látszólagos jóléted átmeneti. Azért élsz jobban -mindamellett, hogy preferált szegmensbe tartozol, mert adósságból zajlik az osztogatás. Nemcsak kicsiny hazánkban, Európában, és pláne Amerikában. Ez fenntarthtatlan.
Csakegyolvaso
Csakegyolvaso 2022. 01. 12. 13:01
Es hogy erted azt hoyg a fidezs kormany alatt sokkal jobban eltel? Miert beszelsz multidobe?

Topik gazda

totoro
totoro
3 5 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek