Topiknyitó: totoro 2021. 10. 18. 08:18

Márki-Zayt Miniszterelnöknek!  

Legyen már egy saját topikja :)
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Peterbond 2022. 01. 11. 11:12
Előzmény: #2176  Törölt felhasználó
amúgy meg pont a nemváltós műtétek amikhez kellen bizonyos szintű ismeret és empátia hogy miért vannak és mi okozza egyesekben a problémát ami miatt szükségük volna ilyen műtétekre. Szerintem az euróval kapcsolatban sokkal nagyyobb az ismeret és a tudás az ltalános lakosságban ( pedig szerintem nem magas az se ) mint ezzel kapcsolatban. PONT ezért tudd belőle jó propagandát és vitát csinálni a Fidesz. mert az emberek jó része teljesen mást gondol róla mint a valóság és nula tudása van ami van az meg teljesen hibás.
Peterbond 2022. 01. 11. 11:09
onkréten 20%-a mivel az egyik kérdés. A többi se sokkal fontosabb téma vagy enne gyakorlatilag több belőle. A fele kb megfoghatatlan fogalom vagy alapból eddig is így volt és ezután se tervezték ezt változtatni.
badsector1
badsector1 2022. 01. 11. 11:08
A nemváltó műtétekhez ért a fideszes? :))
Peterbond 2022. 01. 11. 11:06
Előzmény: #2172  Törölt felhasználó
És igen egyébként zavar a 13. havi nyugdíj. Akkor is amikor Gyurcsány mondta, akkor is amikor a Fidesz 14.-et igért és akkor is amikor a Fidesz most bevezeti.
Törölt felhasználó 2022. 01. 11. 11:05
Előzmény: #2171  Peterbond
Az csak egy kis szelete a népszavazásnak,és ahhoz nem kell gazdasági hozzáértés.Az euróhoz kellene.
Peterbond 2022. 01. 11. 11:04
Előzmény: #2172  Törölt felhasználó
"Persze lehet kérni a nyugdíjasoktól a 13 haví nyugdíj megfizetését,ha már nekik lesz kiutalva.Tőled meg akkor lehet kérni az ingyenes oktatásod költségeit,az ingyenes egészségügyi rendszer használatot amikor nulla befizetésed volt az államkasszába.Ha  már annyira zavar a 13 havi nyugdíj."
.
Azmit hitelből veszünk fel és fizetünk ki azt valakinek vissza kell fizetnie. A nyugdíjas ami nyugdíjjárulékot fizetet arra a nyugdíjra jogosult. Amit nem arra nem. Én is fizettem egészségügyi járulékot arra jogosult vagyok. ami nyugdíjat fizettem arra jogosult leszek. Amit miattam vettek fel hitelt azt nekem vissza is kell fizetnem ebben benne vagyunk. Az oktatásom jó részét már bőven törlesztettem ( amúgy fizettem is érte nem egy félévet de mindegy ) és törlesztem is. Ha negem kérdezel én a felső oktatás államilag finanszírozott részét mindenkinek felírnám és az egy tartozás az állam felé amit vissza kell fizetni, de minden egyes adóbevallásban levonhatja ebből a tartozásból a befizetett SZJA-ját. Ha kimegy külföldre ( pl orvosi képzés után ) akor a tartozása marad és törlesztenie kell a magyar állam felé. Ha marad akkor fokozatosan leírja az amúgy is fizetendő SZJA-jával.
.
De az nem játszik hogy a kedvezményeket csak kevessen kapják de mindenki fizeti majd ha törleszteni kell a hitelt akkor azok fogják jórészt akik nem élvezték a hitel felvételt. Pl CSOK és társai. A család felveszi az összes támogatást majd a gyerekek végül külföldre mennek. Akkor az ő nevelésükbe beleölt pénz felvett hitel visszafizetése pl miért a gyerektelenek dolga legyen?
.
Szóval amikor majd jönnek a megszorítások meg a 7 bő esztendő alatti dorbézolás visszafizetése akkor ne legyenek megsértődve majd azok akiket eddig kedveztek hogy nekik ( sőt főképp nekik ) kéne visszafizetni azt. És nem cska azzal hogy mostantól nem kapnak pl kedvezményt.
Peterbond 2022. 01. 11. 10:56
A Fidesz kommunikáció lényege évek óta másból se áll hogy lényegtelen problémákat erősít fel és sarkít ki hogy elterelje a fontosabb tényleges problémák körül kialakuland vitákról a figyelmet és ilyen elvi harcra terelje a dolgokat ahol sima érzelmekkel lehet operálni.
.
Pl mekora vita van abból hogy egy meleg pár hívhatja-e magát családnak? De gyakorlatban ez mit is venne el BÁRKITŐL? pl mitől lenne kevesebb így egy hetero pár családja? Mint amikor arról ment régen a vita hogy a feketék egyáltalán emberek vagy sem. Tőlük elvenni a jogot nekik nagy hátrány. neked megadni a jogot hozzá semmi hátrányt nem okozna.
.
Ugyanez a nemváltós műtétekkel. Magyarországon gyakorlatilag ilyen nem létezik. Vetekszik a lottóötösök számával. Még az origo szerint is angliában a legnyugatibb fertőben is évi 3-400 nem nagykorú esik át nemváltó műtéten. Egy 60 milliós országban ! itthon meg senki. De erről népszavazás lesz. Ami érint jórészt pár tucat embert az országban.
.
Ilyen és hasonló viták vannak itthon. Egy szó se 1600 milliárd vagyon Fideszes alapítványokba adományozásáról. A teljes felsőktatás kiszervezése Fideszes kezekbe ami 100.000-eket érint a vagyon meg kb mind a 10 millió magyart fejenként 160.000 forint értékben. Nem az oktatásról, egészségügyről, gazdaságról, euróról mennek itthon a viták. Arról hogy Spanyolországban joggal hajózott-e be menekülteket szállító hajó vgay sem? Angliában 200 vagy 300 ember váltott-e nemet idén. Svédországban fekete Barbit dobtak piacra vagy hogy van-e meleg Kent baba?
badsector1
badsector1 2022. 01. 11. 10:55
Előzmény: #2167  Törölt felhasználó
Már megint sikerült az emberek többsége nevében böszélned. :))
Törölt felhasználó 2022. 01. 11. 10:48
Előzmény: #2169  Peterbond
Persze lehet kérni a nyugdíjasoktól a 13 haví nyugdíj megfizetését,ha már nekik lesz kiutalva.Tőled meg akkor lehet kérni az ingyenes oktatásod költségeit,az ingyenes egészségügyi rendszer használatot amikor nulla befizetésed volt az államkasszába.Ha  már annyira zavar a 13 havi nyugdíj.
Peterbond 2022. 01. 11. 10:45
Előzmény: #2167  Törölt felhasználó
"Tényleg ez az emberek többségének a legnagyobb problémája,hogy forinttal vagy euróval fizetnek a boltban,rátapintottál már megint a lényegre :))))"
.
Hát sokkal gyakorlatiasabb dolog és sokkal több értelme van mint hogy ovodásoknak lehet-e nemváltoztató műtétett reklámozni oszt erről még népszavazást is írunk ki.
.
meg úgy lényegében fontosabb mint az elmúlt 10 év Fideszes üzeneteinek 90%-a amik másról se szólnak csak szalmabáb harcok valamivel szemben ami jórészt nincs is.
Peterbond 2022. 01. 11. 10:43
Előzmény: #2168  Törölt felhasználó
Én tudom hogy gazdasági kérdés. Meg is feleltünk volna neki évekig. Ergo innentől már csak politikai kérdés hogy akarjuk vagy sem. Mert elsőt a gazdaságit teljesítettük. Illetve tudnánk most is ha akarnánk.
Peterbond 2022. 01. 11. 10:42
Előzmény: #2166  badsector1
Az EURO bevezetése választói igéret szempontból szerintem semmit se jelent. ettől még lehet jó lépés csak épp a népet nem érdekli. Sok minden más Fideszes lépés ami meg káros szintén alig jelent valamit a választói szimpátiában.
.
És vannak a káros és még népszerű dolgok is. És sok esetbe látom hogy az ellenzék is inkább enged ezekben. Sajna ebből is látszik hogy a népnek ez kell. Én úgy vagyok hogy akkor meg is érdemli, csak akkor fizesse is meg és ne velem fizettesse meg. kapjon most 13. meg 14. havi nyugdíjat meg 10 millió Csokot. De aztán azok is fizessék vissza akik a haszonélvezői voltak ne én.
Törölt felhasználó 2022. 01. 11. 10:40
Előzmény: #2165  Peterbond
Az euró bevezetése nem politikai kérdés hanem gazdasági,persze aki mindenből politikai kérdést szeret csinálni annak ezt felesleges mondani.
Törölt felhasználó 2022. 01. 11. 10:37
Előzmény: #2166  badsector1
Tényleg ez az emberek többségének a legnagyobb problémája,hogy forinttal vagy euróval fizetnek a boltban,rátapintottál már megint a lényegre :))))
badsector1
badsector1 2022. 01. 11. 10:34
Sok magas labdát ad a fidesz az ellenzéknek, ilyen az euró bevezetése, a másik a rugalmas nyugdíjba vonulás lehetősége
Peterbond 2022. 01. 11. 10:30
Előzmény: #2156  Bupszi01
"lényeg: egyáltalán nem érdeke Magyarországnak bevezetni az EURO-t!
a képlet nagyon egyszerű: az erős állomaknak érdeke az EURO az Únióban, a gyengébbeknek NEM."
.
Azoknak az államoknak az lérdeke akik erős gazdaságot akarnak aminek az alapja a versenyképesség és fejlődő gazdaság. Nekik nem gond az EURO. Akik nem tudnak fejlődő gazdaságot elérni csakis egy visszamaradottat aki a többiekkel úgy tudja felvenni csk a versenyt hogy leértékeli a valutáját azok természetesen nem akarnak EURO-t.
.
És persze vannak azok akik azt hiszik nem jó gazdaságot kell építeni hanem csak bevezetni az EURO-t és ha gond van azok kimentenek de mi semmin se változtatunk ami okozza a problémákat ( görögök ). 
Peterbond 2022. 01. 11. 10:27
A görögök nem az EURO miatt szartak be hanem a felelőtlen kormányzásuk miatt. Ha le tudják értékelni a valutáűjukat se lettek volna sokkal beljebb mivel nem ez volt az oka a problémáiknak és semmit se oldott volna meg. Az meg még csak habb a tortán hogy a csatlakozáshoz még hazudtak is a számaikról.
Peterbond 2022. 01. 11. 10:25
"badsector1
gyerekek! lécci olvassatok már utána, hogy mi lenne a következménye az EURO-nak! (igazi közgazdászoktól és nem baloldali véleményvezér közgazdászoktól!)"
.
Kérlek meséld el mi lett a következménye Szlovákiában? Finn országban? Litvánia, Lettország, Észtország? Szlovénia, Málta, Írország?
.
Csak hogy ne a Ausztriával és Belgiummal és a többivel jöjjek akikre ráfoghatod hogy erős fejlett gazdaságuk van. 
badsector1
badsector1 2022. 01. 11. 10:23
Oktatásra kell költeni a közpénzt, nem zászlórudakra meg atlétikai stadionokra, oszt majd nem a forint leertékelés lesz az egyetlen "erős fegyverünk", ahogy előbb írta egy gőzgazdász olvtársunk
Peterbond 2022. 01. 11. 10:22
Előzmény: #2158  Törölt felhasználó
"gen nem akarja a Fidesz bevezetni,mert szerintük nem elég erős a gazdaság ehhez,és szerintem az is benne van a pakliban,hogy számítanak arra,hogy az Euró zóna felfog bomlani idővel."
.
12 éve minden évben ezt jósolgatják. volt aki 5-10 évet jósolt, volt aki már egyenesen egy két éven belült. Mind letelt s az EURO csak nem omlik össze. Mondjuk már az Egész EU-ra is mondták ugyanezt. Meg anno a szovjetek is a nyugati kapitalizmusra. Aztán valahogy mégis a Szovjetúnió omlott össze. és már annak is 32 éve. 

Topik gazda

totoro
totoro
3 5 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek