A dk és az alkalmatlan ellenzék eddig hol vitázott a saját merev vagy mások merev feletételeivel? A dk hívei nem tudnak mindent megmagyarázni? Most például azt akarják megmagyarázni, hogy elforduló szavazóik ellenére is szükség van a dk-ra, pedig MP előtt is látszott, hogy Gyurcsányékat nem érdemes magukkal cipelniük azoknak, akik kormányt váltanának. Ezt kétharmados vereségek hosszú sora mutatta meg.
2006-os vita megvan? Ott Csurka volt a legértelmesebb, el is mondta, hogy így képtelenség vitázni, elmondani, ha mindenki egyszerre beszél. Mindenki mondta ész nélkül, egy nagy katyvasz volt az egész.
A Tisza a jelenlegi saját feltételei, ill. azok rugalmas volta alapján sehol nem fog vitázni. És a fidesz is csak a köztévébe megy el. De a hívek majd megmagyarázzák ..., a demokrácia nagyobb dicsőségére.
"Pénteken lehetőségem volt megtekinteni Ózdon a Van Helyed Alapítvány képzési központját és a hétesi szegregátumban üzemeltetett fürdőházukat. A kormány propagandistái bicskanyitogató módon azt hazudják, hogy a “szegénység Magyarországon érdeklődés hiányában elmaradt” és a Fidesz képviselője szerint nem kell emelni a 11 éve befagyasztott családi pótlékot, mert “aki nem dolgozik, ne is egyék.” A valóság ezzel szemben sajnos az, hogy 20 évvel az uniós csatlakozásunk után még mindig milliók tengődnek szegénységben. Jelenleg 1200 -nál is több szegénytelep van, ahol gyerekek tömegei nem férnek hozzá a minőségi okatáshoz, neveléshez. Az életkörülmények kilátástalanok, sok helyen nincs bevezetett víz, utak stb., egymásra zsúfolódott emberek tengődnek generációk óta emberhez méltatlan körülmények között, egyre távolabb minden lehetőségtől, belebetegedve, munkaképtelenné válva. A szegénység újratermelődik, és ezt az ördögi kört csak rendszer szemlélettel és minőségi oktatással lehet megszakítani. Ezért építette ki a Van Helyed egy oktatásközpontú rendszer modelljét Ózdon. Nemzetközi és hazai híre van annak a több évtizedes munkának, aminek az eredményeképpen lépésről lépésre kiépült kicsiben egy modell értékű Van Helyed oktatási rendszer. Ebben a rendszerben komplex módszertannal erősítik egymást a szociális, kulturális, egészségügyi, sport, oktatási szolgáltatások. A Van Helyed Rendszerben magzati kortól fiatal felnőttkorig, tehátt hosszútávon tart a patronálás a családok és a közösségek bevonásával, és a környező intézményekkel együttműködésben.Bódis Kriszta, a Van Helyed alapítvány létrehozója és vezetője elmondta, hogy a patronáltjainak 100%-a befejezi az általános iskolát (szemben az országos 70% -kal) 100%-os a továbbtanulás, (szemben a 2%-os régiós mutatóval), a VHR-ben 95% el is végzi a középiskolát (szemben a 30%-os régiós mutatóval). 50% felsőoktatásban tanul tovább (szemben az országos 1,4%-kal). A legközelebbi céljuk az, hogy legalább ezt az első ózdi bázist, a telepeken nyújtott szolgáltatásokkal (1000 fő), a kismamák, babák és óvodások, kisiskolások, felsősök és középiskolások (200 fő) és a hozzá tartozó budapesti általános és középiskolai szakkollégiumi teljes patronálással fenn tudják tartani. A TISZA párt a magyar emberektől kapott felhatalmazás esetén azonnal duplájára emeli a családi pótlékot és a Van Helyed Alapítvány által kidolgozott módszertant és patronálási rendszert országos szinten is bevezeti, mert hiszünk abban, hogy minden magyar gyermek egyformán fontos és hogy mindenkinek joga van az emberhez méltó gyermekkorhoz és a minőségi oktatáshoz."
Mp teljesen az ellenkezőjét csinálná mint a fidesz, nekem tetszik.
Miért marad egyedül, ha az általad említett Fidesz-Tisza- Dk hármasból kimarad a dk? Nem látom, hogy különösebb értelme lenne a vitának, de én nem nézek tévét és ráadásul nem mindig vagyok képes arra, hogy kellően alábecsüljem a köztévé nézőit.
Mindenki éljenezik, hogy lesz vita. De milyen vita, odahívnak 8-10 embert, mindenki kap x db kérdést és 5 percet és kész. Nem akarok megbántani senkit, de én azt nem tudom elképzelni, hogy majd MP kérdéseket tesz fel D. Tamásnak, stb. Viszont az szépen ki lesz pipálva, hogy volt vita, mindenki részt vehetett.
"Utoljára tegnap köptek szembe minden szakmai alapelvet és sértettek jogszabályt, amikor a TISZA Párt országjárásának putnoki állomásáról “tudósítottak”. Mint ismeretes, felolvastam a helyszínen a fideszes polgármester, Tamás Barnabás, obszcén és vállalhatatlan szavait és azt, hogy lefejezést helyez kilátásba a vele egyet nem értők számára. Ezek után a “köz”média a beszámolójában az én számba adta ezeket a szavakat és azt állította, hogy én káromkodtam és én fenyegettem obszcén szavakkal a templomból kijövő polgármestert. Egy ilyen “tudósítás” után még Észak-Koreában is csettintettek volna." Előre szólok, hogy MP többet fog veszíteni a vitán, mint nyerni.
Van erre megoldás, túl kell esni a köztévés bohóckodáson, aztán érdemben vitatkozni ott ahol ez lehetséges, és csak azoknak akikre kíváncsi a publikum. Ez jelenleg az RTL (esetleg ATV, Partizán), a Fidesz-Tisza- Dk részvételével. (De még a fidesz nélkül is nagyobb lenne a nézettsége a köztévéénél.)
Az szdsz-nek is volt székháza a Mérleg utcában. Eladták. Kaya Ibrahimmal és Josip Tottal tele volt a kampányidőszakban az akkori ellenzéki sajtó. Kormányváltás után sem tudtunk meg róluk többet és el sem itélték őket meg azokat sem, akikkel állítólag üzleteltek. Más is vett bányát. Például Zarándok is. Viszont az igaz, hogy Orbán már a kezdetek kezdetén a lopásra ment rá. De a lopásra ment rá az mszmp is a rendszerváltás előtti években és arra mentek rá az mszp-szdsz koalíciós kormányok is. MP viszont eddig még nem volt hatalmon.
A közmédia (Rogán) által rendezett "vita" várhatóan jó kórképe lesz a rezsimnek, ezért mindenkinek részt kellene vennie rajta. Még akkor is ha 11 résztvevővel, azonos megszólalási lehetőséggel, a propaganda rendezésében érdemi vita nem lesz. Rogánék arra számítanak, hogy az ellenzék egymásnak és Magyarnak esik, ami várható is. Deutschnak meg se kell szólalnia. Ha lenne egy kis méltóság és önmegtartóztatás az ellenzéki pártokban akkor ezt nem tennék, viszont együttes erővel támadnák a rezsimet. Ez viszont nem várható.
"A Tisza Párt politikusa örül, hogy 18 év után sikerült elérniük, hogy a Fidesz listavezetője kénytelen legyen vitázni. Annak is örül, hogy pártjával néhány nap alatt elérte azt, amit „őfelsége ellenzékének több, mint egy évtizede nem sikerült”. Vagyis, hogy vitaműsor legyen a köztévében.Magyar megkapta az MTVA tájékoztató levelét, abból azonban több technikai részletet is hiányol. Ameddig ezeket nem tisztázza a közmédia, nem is tud visszajelezni a részvétellel kapcsolatban."
hány éves kortól mondanád a lányodnak, hogy nincs esze, ha közben még mindig egy háborúpárti, balliberális hazaáruló, sorosista, lmbtq-s párttal szimpatizál_?
tiborc lebukott a kartelezéssel, de a magyar ügyészség elnéző volt vele mivel a maffiafőnök vejéről volt szó, a buszoztatással is elnéz a fideszes ovb mivel az fideszes érdek. tehát a tiborcos kartellezés és a buszoztatás ott találkozik, hogy mind a kettő dolog törvénytelen volt, mind a két esetben vannak bizonyítékok, de egyik esetnek sem lett negatív következménye, mivel a törvények mogyoróországban szelektíven, politikai szempontok alapján vannak alkalmazva.
A kartellezés egészen már, mint a választók buszoztatása! Ha a kartellezők ügyesek, és ha nem hagynak nyomokat, verbálisan, stb. szerveik meg az egészet, akkor szinte lehetetlen bizonyítani. A választók szervezett utaztatásának lebuktatása pedig egyszerű, mint az ék. A láncszavazás már bonyolultabb, de nem lehetetlen. . Azért arra kíváncsi volnék, ha a Tiborcz gyerek megharagudna az apósáékra és kilépni a Fideszből, őt is ilyen ovációval fogadnák-e az ellenzéki médiumok! :-D
Már Simicska idejében fokozták a dolgot (2011-14), aztán jött Lőrincs és mások felfuttatása. 2018-ban elcsodálkoztak, hogy nahát, ezeknek (választóknak) nem tűnik fel a dolog, akkor gondolták, hogy ideje juttatni a családnak is párszáz milliárdot és ekkor futtaták fel a vejt és az apát.
Nekem mondanak: nemlétező személyek voltak. Tőlünk nyugatabbra lévő országokban ezt bűncselkménynek hívják és börtönbe ment volna érte Simicska is és Orbán is.
Orbán és simicska 1993-ban eladták az államtól kapott fidesz székházat, és a pénzt nagy részét saját célra használtak fel. Orbán apja pl. ekkor vette az első bányáját a lopott pénzből. Mond neked az a két név valamit, hogy Kaya Ibrahim és Josip Tot?
Szóval de, orbán már a kezdetek kezdetén a lopásra ment rá.
a kelet nyitás csakis a lopást szolgálja, belgrád vasútvonalon, pakson lőrinc cégei dolgoznak, az eu ellenessége amiatt van mert az eu nem nézi jó szemmel, hogy diktatúrát épít ez eun belül, és már annyira "jelentős" tényező lett orbánbó, hogy már csak diktátorok hajlandók szóbaállni vele,A foci támogatása is a lopásról szól, de az összes más sportágé is, lásd a teniszszövetség 10 milliárdos hiányát. A külhoniak támogatása alatt pl azt érted mikor k endre pedofil védő erdélyi falujában kb 1 milliárd forintnyi állami támogatásból újították fel a zabolai Mikes kastélyt? Biztos az 1 milliárdból nem sikerült lecsípni vagy 700 800 milliót. Minden a közpénzek ide oda osztagatásáról szól, aminek a nagy része megy a magánzsebekbe.
Kezdetben kevésbé a lopáson volt a hangsúly, inkább a hatalom kiépítésén, az utóbbi 10 évben egyre inkább ez van fókuszban. De nem minden ezt szolgálja, például a keleti kapcsolatok építése, az EU ellenesség és Orbán igyekezete, hogy nemzetközi szinten is jelentős valakinek lássák, ezek már másról is szólnak. Vagy a foci támogatás, az egyházak és akülhoniak támogatása is másról szól. Orbánnak mindig a hatalom, az egója volt fontos, de a Fidesznek, a NERnek, a családnak a lopás.
hogy lehetett ilyen sokági fideszes a fideszes ha nem szereti szr stílust? Te egy kiábrándut fideszes vagy? Én is az vagyok, de én már 94 előtt kiábrándultam.
chikán úgy beszél mintha nem tudná, hogy a fidesz egyetlencélja a lopás, ezért kár olyanokról hablatyolni, hogy jelenlegi gazdaságpolitika nem célravezető. a közpénz lopás miatt van tönkretéve pl. a közoktatás, ezért az onnan kikerülő képzetlen fiatalok tömegei meghetnek az összeszerelő üzemekbe.
Beszél a lopásról si: "a korrupció nagyon komoly eltérítő hatása a hatékonyságra, hiszen gyakran nem azok kapják a pénzt, ahol a leghatékonyabban megvalósulna a felhasználás" Mindig úgy beszélsz, mintha egyedül te tudnád a tutit, pedig a gazdaságról keveset tudhatsz. Olvasd el a teljes cikket, a lopáson kívül sok más dolog is van, ami ártott/árthat a fejlődésünknek.
Basszus, miket beszéltek! Kiábrándult fideszesről beszéltem, aki inkább nem szavaz MP-re az Orbán ellenesek rossz stílusa miatt! Te is hülyeségeket beszélsz egymás után!
"Már alig-alig találni olyan mutatót, amiben ne lennénk Európa végén– fogalmazott Chikán Attila, az első Orbán-kormány gazdasági minisztere Veiszer Alinda műsorában, amit a Telex szemlézett. Chikán Attila felidézte: a közgazdászok egy csoportja, köztük ő is, jó tíz évvel ezelőtt már jelezte, hogy a jelenlegi gazdaságpolitika nem célravezető, és lassú lecsúszás lesz az eredménye. Szerinte azért, mert a kitűzött gazdasági célok és azok a társadalmi körülmények, amelyek között ezek megvalósulnak, nem felelnek meg a magyar gazdaság tényleges követelményeinek. Azt mondta, hogy a gazdaság szerkezetét másképpen kellene elgondolni, máshová kellene befektetni a pénzt. Számos irányban tévedünk, így például az oktatás, az egészségügy és a szociális ellátórendszer teljesen a háttérben maradt az elmúlt években. Chikán szerint nem arról van szó, hogy rosszabbul élnénk, mint tíz-húsz éve, de mások sokkal gyorsabban fejlődtek, és mi nem tudtuk kihasználni azokat a lehetőségeket, amelyek adódtak."
ezek a kiábrándult fideszesek még utólag is félrebeszélnek. a jelenlegi gazdaságpolitika nem célravezető. ez a faszi hol él? a jelenlegi gazdaságpolitika a lopás maximalizálást szolgálja, nem kell már annyira okosnak lenni, hogy csak annyi a probléma, hogy a jelenlegi gazdaságpolitika nem célravezető, mivel nagyon is célravezető, ha az orbáncsalád gazdagodása a cél.
"A vezérkari főnök a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Karának rendezvényén elmondta, a Magyar Honvédség jelenleg történetének legnagyobb átalakításán megy keresztül. A leendő tisztekre, vezetőkre vár az a feladat, hogy a 21. század honvédségét vezessék. Határaink mellett háború dúl, a Nyugat-Balkán biztonsága kétséges, migránshullámok érhetik el Európát, Gázában hadműveletek folynak, az egész világ forrongásban, átalakulóban van. Azok a doktrínák, szabályzatok, amelyeket eddig hittünk, lehet, hogy már holnap nem érnek semmit– húzta alá Böröndi Gábor, hangsúlyozva: soha nem volt annyira szükség felkészült, elkötelezett tisztekre, mint most, „elvárom önöktől, hogy ugyanúgy, mint ludovikás elődeik, jó tisztek legyenek. Embereket fognak vezetni hamarosan, akár konfliktusban is”.
nem kellene ilyen durva dolgokal riogatni a békapárt fideszes hasznosokost.
tegyük hozzá még hogy a betürt ing fogja rendesen azt a bendőt :D sejtitek mennyire lóg előre a varacskos disznó hasa nélküle. nagyon durva. értem, nem a kinézet számit stb. de azért egy miniszterelnök ne legyen már ekkora igénytelen retek. Mutassatok már még egyet, aki 250kg+
neharagudj, de lehet mást mondani erre, mint azt hogy disznó? Most őszintén, erről kinek mi jut eszébe elsőre? https://imgur.com/Gq5W2Dh Persze ha én hiznék el ennyire, már rég 3 infraktust kaptam volna, ennek meg semmi baja
akinek rossz vélenye a rendszerről, de a karmelita disznózás miatt szavaz orbánra, az orbánhívő, nem kell velük számolnod, hogy valaha átszavaznak mp-re.
Akiről beszélünk, annak rossz véleménye van a rendszerről, csak az alpári stílus taszíthatja el az Orbán ellenesektől. Akiről te beszélsz, annak nincs rossz véleménye a rendszerről.
Magyar Péter már a pártalapításon dolgozik (TISZA)