Én legalább adok neki és számolok verziókkal. Megnyugodhatsz, épül le az állampapír állományom folyamatosan és minden kamat, friss pénz devizába megy. Már csak PMÁP van forintban. Hogy meddig, az majd kiderül, adatvezérelt módon fogok róla én is dönteni attól függően, hogy mennyire lendülnek be a fiúk a forintgyengítésbe.
Ha 470 lesz egy éven belül az euro, akkor az éves átlagos ksh infla is újra bőven 10% felett lesz, és újrajátsszuk 2022-őt. Én ennek nem sok esélyét látom. Ha te igen, akkor tedd meg a tétjeid, add el a pmápodat, ha még van, 1% visszaváltással.most még megteheted, nyomd be euróba prompt áron, és dőlj hátra. 100bp miatt megy ki a forró töke egy része, rámozdult a speka, kilőtték a stopposokat is. A mai napból én nem extrapolálnék 470-re.
Úgy néz ki, hogy folytatódik az emberek forint vagyonának elértéktelenítése, leértékelése a forintgyengítéssel némi szünet után. Bezzeg szegény csehek, őket nem lopták meg, ugyanis egy cseh korona többet ér 2010-hez képest az euróhoz viszonyítva, míg a forint jelen állás szerint cirka 46%-os gyengülésben. De ez jó dolog, mert a Fidesz értékteleníti el a forintot és nem a Gyuuurcsáááány.
Minden jó. A 19,1% kamat is jó és tök mindegy, hogy amikor kifizetik, 380 Ft lesz egy euró vagy 470-480 Ft, aminek van veszélye, HA ez a gyengülés egy 3. hullám lesz.
Azt kellene VÉGRE megértened, hogy az ég világon semmi közöd nincs hozzá, hogy ki mibe fekteti és mire költi a pénzét! Gondolom diverzifikációról hallottál már, biztos lehetsz benne, hogy aki ide írogat nem kizárólag PMÁP-ban, vagy bármilyen más forint alapú befektetésben tartja a pénzét, bőven van deviza alapú befektetése is. Amúgy meg nincs semmi meglepetés, trógerek részéről a tudatos forint gyengítés újra napirendre került, alapkamat csökkentés, MNB hiány ledolgozás, nem is eredményezhet mást, és a forint gyengülés majd még intenzívebbé válik, amint Matolcsy 2025-ben lapátra kerül és GDP pumpáló baromarcú Marci teljhatalmat kap. További jó örjöngést. :)
Magyar Állampapír tulajok