Az nem erdekes, hogy a ket evvel ezelotti csucshoz kepest 30%kal lentebb vsn es eltelt ket ev. Mindig a pluszt mutatja ki aki mutatja. Ott nem szamit a -30%, es az inflacio sem. Csak allampapir 20%a keves nekik azota
Szinte bármelyik normális részvény! Amugy egy éve jó osztalékos papírokat is lehetett venni szinte fillérekért. Állampapír hozamokat messze lekörözve -hosszabbtávon is tartható. Hát igen
Az lenne a szép , ha most beszállnál egyetlen részvénybe, ( amit megnevezel) és egy év múlva büszkén írnád, hogy íme megdupláztam. Tessék írd meg ,melyik az a szerencsés részvény?
A FixMÁP vs PMÁP versenyben én a FixMÁP-ra szavazok, diverzifikációs céllal. Tele vagyok régi pmáp-pal. Minél jobban beesk az infláció, azok annal gyengébben teljesítenek majd, a fix viszont ebben a forgatókönyvben kompenzál. Ha nem esik be, akkor a meglévő portfólió még tovább teljesít jól, a fix meg "csak" 7%ot hozza. Gondolkozom meg euró vételen is, amit meg emáp-ba tennék, mert 7% forintban lehet h gyengébb lesz, mint 3-4% euróban. A 14-18%os pmáp időszakban labdába se rúghatotr az euró, de most már elgondolkodtató.
Szerintem nem rossz a 7%os sem annak, akit fosatnak az allamcsod, bekekolcson, manyup, es ugy sem valtjak vissza dumaval. Aki 3evig tervez, annak az a jobb. Negyed eves kamat. En meg kapok 16%ost, nekem egyik sem opcio most, de barmelyik jo lehet a tobbsegnek
Magyar Állampapír tulajok