2hete nem tud kihozni dkj pluszt. Nezem zarasom ota. Ugyanott a visszavaltasa, vagy kevesebb, mint 2hete. Azaz nem novekedett vele portfolio. Most lehet venni kb
A nagy rendszerfrissítés másnapján még működött a PUSH üzenetes jóváhagyás nálam, azóta pedig NEM. Már feladtam a próbálkozást, marad az sms. (szagértelem a köbön államéknál)
Az már most kijelenthető: annak, aki az infláció elleni küzdelem sikerében hisz, a FixMÁP, annak pedig, aki az infláció elleni harc kudarcát várja, a PMÁP lehet a jobb választás a következő 3 évre. 1.eset: Nem számolunk a PMÁP visszaváltásával FixMÁP-pal közel másfél éves időtávon a PMÁP még jobban hoz 2. eset: Visszaváltjuk a PMÁP-ot 3 év után HÁROM ÉV ALATT A FIXMÁP 23,4%-OS HOZAMÁVAL SZEMBEN A PMÁP KUMULÁLT HOZAMA 18,6% KÖRNYÉKÉN ALAKULNA, VAGYIS A FIXMÁP 3 ÉV többet hoz Összesen 5.3%-os PMÁP-hozam kellene 2025-2026-ra hogy megverje a fixet éves szinten az idei évre várttal megegyező, 4,8%-os átlagos éves inflációra lenne ehhez szükség a következő 2 évben ehhez Ha figyelme vesszük a PMÁP visszaváltási díját 5,4%-os átlagos éves inflációra lenne ehhez szükség a következő 2 évben. is, akkor 5,9%-os hozam kellene a fixhez kepest
Megint sikerül a világra projektálnod a magyar illiberális/unortodox sikernek elsales-elt méretes elk*rást. Egyébként nem kizárt az USA-ban is van megint egy méretes elk*rás, ahogy 2008 környékén szintén volt ott is egy. Ha az nincs, lehet a magyar elk*rás se fájt volna annyira. Ja a mostani persze sokaknak nem fáj. Talán épp azért, mert az USA még nem pukkadt ki, vagy az nem is fog... Én értékelem, hogy te oly bátor vagy, hogy mindent felteszel a forintra. Csak nehogy kiderüljön, hogy nem bátorság volt az hanem vakság... Nekem is sok forintban denominált eszközöm van ahhoz, hogy ne drukkoljak annak, hogy neked legyen igazad, vagy legalábbis softabb landing legyen itthon is, mint amit többen írnak.
Azzal számol ez a kalkuláció, hogy a jelenlegi PMÁP nem egy évig, hanem a 2025. április 22-én esedékes fordulónapig (15,5 hónap) fizeti a 9,9% kamatot?
Magyar Állampapír tulajok