Keményebben veszik a bankok is már.K&H 12% ot fog adni friss tőkére januárban max 3 hónapra.Az nettó 9 ki is veszem az összes dkj-t 3 hónapra.Aztán meglátom merre megy a piac.
Az első sorral egyet is értek, viszont a NER-es rendszer megborulása miatt akkor is lesz egy átmeneti káoszosabb időszak, ha váltás lesz. Viszont a következő 2 választás szerintem nem hoz nagy meglepetést, össztársadalmi szinten az emberek szívesebben hallgatják a kellemes mesét, mint néznek szembe a valósággal. Valamint a nagy többség jobban szereti, ha el vannak rendezve helyettük a dolgok. Az pedig most nagyon megy, a mese is, a rendezés is. Úgyhogy van még ebben legalább 2 ciklus szerintem. A második sor lényegtelen, arra van korábbi sorozatos PMÁP, az aktuális kamatokat pont ezért nem akarom abba rakni.
Szia EMAP! Kis segítséget kérek a gondolatmenetben. 2027-es a FixMÁP, a BMÁP és a MÁK 2027/B is, mindegyik negyedévente fizet, tehát ebben nincs különbség. Eladási marzsa jelenleg a BMÁP-nak 1%, a MÁK27/B-nek kb 1,5% de változó, a FixMÁP meg elvileg 1%, tehát a 27/B-től lehet a "legdrágábban" szabadulni. Ugye az egyik 7%, a másik DKJ + 1,5 %, a harmadik BUBOR, és jelenleg ez az emelkedő sorrend az aktuális kamatokban. A legközelebb a piachoz a BUBOR van, tehát romló tendenciáknál a BUBOR követi le leghamarabb a változást, utána a DKJ (ami a kereslettől függ, amit lehet rendelettel mókolni), a fix 7% meg fix. Javuló tendenciánál a fix 7% a legjobb. A következő 3 évben én nem nagyon várok nagy javulást, inkább stagnálást vagy enyhe romlást. Én ezek alapján inkább 27/B vagy BMÁP. Van még Neked valami érved, szempontod, adatod, amit nem vettem figyelembe de tényező lehet? Hathor is beszállhat, a Te véleményedre is kíváncsi vagyok.
A tőzsdén mégis mindent longolsz. Vsgy ott nem kaput, ott fellendülés lesz, csak állampapír kaput? Vagy mi állampspírosok fizetünk mindent? Mert mi hitelezünk Nektek, hogy ne legyen csőd :)
https://telex.hu/belfold/2024/01/04/kozos-koltseg 20% emeles legalabb.. Nem 3%os inflacios cellal egyezo ugye, se nem 6. Benzin csak januarban 8% emelés.. Szállítók is nyomják. Jönni fog a korrigált várakozás majd :)
Csak amit ki kellett volna javítaniuk, azt nem sikerült: hogy az EMÁP következő esedékességfizetésnél ne az elmúlt 12.23 -s dátumot mutassa és lehessen rendelkezni újrabefektetésről.
Magyar Állampapír tulajok