Egyébként bírom ezt az erősödik a forint szöveget, lényegében egy csökkenő trendben mozog a forint hosszú évek óta,csak közben megy a long,short pozíciók felvétele.A lényeg a folyamatos gyengülése,kormányzati segédlettel.Nem véletlen,a politikusoknak is,meg a pénz Manoknak is devizában van nagyobb súllyal a vagyonuk.Nekik ez tökéletesen megfelel,na meg a spekulánsoknak.Az átlag magyarnak viszont nem,és az a legszebb benne,hogy a hangsúlyosabb szavazóbázist ezen rétegek alkotják.
Mint mekk elek,MNB alelnök cégér pá, gazdaságfejlesztési miniszter cégér pá,most jön a pénzügyminiszteri cégér a csődtömegnek,aztán viszlát a forintnak is.
A gazdaság szárnyalni fog,szerinte.+4%minimum.Azért gyorsan leharcolt orbánc segédlettel pénzügyminiszternek,hogy ne lehessen számonkérhető a genyláda.
"https://www.portfolio.hu/befektetes/20241212/nyugdijpenzek-egymillio-magyar-kap-a-napokban-fontos-levelet-729353"Apa kezdődik az ingatlan ostrom,nagy Marci fejlesztése elsöprő sikert fog hozni,ja vagy nem.
"Gáz ára nem csökkent, sem az áramé." A "KSH írta, hogy csökkentek az áram-gázárak." Csak erre utaltam,h a gáz/áram ára stabilan annyi, mint 4-5 éve, csak ugye ez az piaci áras hülyeség zavarhat be, azt magyaráznak bele, amit akarnak. ha a támogatott tartományba beleférsz, 40 ft körül van az áram, 100 körül a gáz., évek óta. vannak akik túllépik, ők generálják ezeket a különbségeket/anomálikat (hogy csökkeni tud az ára) jó az idő, nem kell, vagy kevésbé kell fűteni, = kevesebb gázt fogyasztanak, tehát kevesebb rész jut át a "piaci" árra (700ft-os gáz). gondolom áram szintén hasonló logikával ide-oda változik. tavalyhoz képest ilyenkor már rég jobban fűtöttünk, szerintem hidegebb volt, nem 5-10fokok. Igen, Magyarországon , természetesen.
Visszafele nem szokott változni. Nekem egyébként van kincstármál TBSZem, amit Erste Tőzsdéről transzferáltam át PMAP vételre, majd lehet visszamegy a transzfer, és azon trade :)
A belengetett TBSZ változáshoz mit szóltok ? Tudom ez nem érint az állampapíros befektetéseket ,de ahogy ezt változtatják, úgy változhat ma-holnap az is
Ja minimálbér alamizsna emelés, nettó 177400-ról193382=15982 gyenge forintból tudna többel gazdálkodni egy hónapban,csak éppen a élelmiszer,szolgáltatások,stb,stb árainak az emelkedésével erodálódik az éhbéremelés.
Infla boomot a 2022-es holdról is látható győzelem előzményei hoztak (szja visszatérítés és a többi nyalánkságok), meg az, hogy a kisvállalkozókat az energia árrobbanás kezdeti időszakában magukra hagyták, aki tudott, emelt, aki nem tudott, tönkrement. Az ársapka és különadóztatás volt a harmadik szög a koporsóban. Összefoglalva, amit el lehet b..ni, azt sikerült.
Mondjuk egye a rozst aki szereti. Gluténmentes meg csak a betegeknek szükséges, rendes kovászos kenyér lehet gluténnal, akinek nincs szétcseszve már a gyomra. Egyébként téved, Hathor mester mást fogyaszt.
Nekem 5 éves távlatban a MÁP+ szimpatikus lenne, ha a kamatkörnyezet csökken. Infla boomot az orosz háború hozott, "pánik", hogy mi lesz az orosz termékek nélkül, hát semmi. Megoldották. A tavalyi árakhoz képest emiatt nem változik semmi. Itt maximum a forint leértékelése dob az árakon valamit. + minimálbéremelés + ingyenpénzek. (SZJA visszadása a szülőknek, pl. ) ahogy visszaadták, jött a rakéta. "volt nincs".
Pedig 8 féle PMÁP-om is van. Lenne miből! Mellette kifut a 8%-os 1MÁP január 3, hát gondban leszek, hogy mit tudok venni majd. FIX-et nem szeretnék már, Bónusz 27/29 tele a padlás. DKJ minime, februárit vettem volna hétfőn, de ugye nem volt, úgyhogy Bónusz29-lett.
Magyar Állampapír tulajok