Kamatkülönbözetet ismét a magyar adófizetők állják. Még több a piacinál alacsonyabb kamatozású hitelt, idióták. A 2 millió birka fel sem fogja, hogy ezt is ők fogják majd kifizetni.
Pedofidesz komcsi csürhe lezárt adóévre emel visszamenőlegesen adót. Ilyet csak banánköztársaságokban csinálnak, de ez is jó dolog, ahogy az 5% kamat, a 4, a 3, a 2 és az 1.
És ha megveszem a K&H nál és azonnal átviszem-átranszferáltatom a MÁKhoz? Akkor ? Erről írt Hathor, de nem értem. Veszek 1M-ért. Tegyük fel nincs felhalmozott kamat, 99% vagy 98%osan érkezik meg MÁKhoz?
nem, jutalékot fizetsz a kh-nak ami asszem 2%. példa: veszel a Máknál papírt, ha vissza akarod váltani -1%, ha a kh-n veszel -2% jutalék, ha ott akarod visszaváltani -2%, ha transzferálod -1% a viszaváltás.
Nem. Megveszed 1% mínusszal, mintha az Államkincstárnál lenne nyilvántartva, de amikor az értékpapírszámládra rákerül további egy százalékkal alacsonyabban tartják nyilván. Szinte mindenhol így van, kivéve Az OTP-t és az Államkincstárt. Tehát ha azonnal visszaváltanád már 2% a mínuszod. Ezért nem értem, hogy amikor megjelenik egy komolyabb pakk pl. 25 M. miért nem transzferálják el visszaváltás előtt 800 Ft.-ért. (Bukik 249200 Ft-ot) Nem baj, mi így tudunk megvenni.
"A KHB- nál azonnal felrakják piacin, 1% mínusszal." ezt hogy kell értelmezni? ezt az 1% mínuszt? ha megveszel egy aktuális papírt, az is kapásból -1%-al nyit, hiszen HA akkor azon nyomban visszaváltom, amint megjelenik nálam, akkor a névérték -1%-a a bünti. Így értve -1%? tehát névérték+felhalmozott kamatot kiperkálom, 105,5%, és a számláar 104,5%-ként jön? Így?
Mert szükség van pénzre? Lakás- autó-Las Vegas- akciós Kristálycukor?:D Bármiért. Én a FIXMÁP-hoz nyúlok, ha kell egy kis apró. PMÁP-ot még véletlenül sem bántom.
Érdekes. Melyik banknál mondták? Ha valaki visszaad másodpiacon 1+1 %-ot lenyúlnak (kivéve OTP, ott csak 1%) A KHB- nál azonnal felrakják piacin, 1% mínusszal. Tehát nem adják vissza állambácsinak (1% nyerőért) hanem saját kereskedési rendszerükben elteszik a 3 %-ot, de minimum 2-őt, attól függ hogyan számolod. Ezt csinálja a Rafi is, de ott csak a prémium tanácsadód lát rá a másodpiacra. Az OTP sem kivétel, ott viszont csak a KPB-s ügyfelek kaphatnak belőle. Tehát amelyik azt mondja, hogy visszaadja az vagy szakmailag alkalmatlan, vagy "nem mond igazat".
-Pont ez a betett kép,a forint gyengülése miatt aggasztó,mivel ez leamortizálja az állampapír hozamokat! Külföldi befektető meg elvár egy hozam felárat,ha lejár az Állampapírja,azonnal átszámolja EUR vagy USD-be a kamatokkal növelt kifizetett pénzt amit kap az Állampapírból.
Nem a S&P vel van a baj. Ők következetesen hazudnak. A baj azokkal van,akik attól függően, hogy mit diktál az érdekük,tartják hitelesnek vagy hiteltelennek a S&P-ét.
Szerintem az S&P köpjön fel és álljon alá. Az Eus pénzek lehívásához kötötték a mostani besorolást. Az Eus pénz meg annyira jön, hogy a főtárgyaló májszter már hazudni se hazudja, hogy majd valamikor 1-szer jönne.
Magyar Állampapír tulajok