Igen. Illetve onnan a továbbutálás miatt lett a revo, ezekkel a tranzakciós illetékkel/adóval csúnyán alátettek a magyar pénzrendszernek. De sebaj, kártyával töltegetem a revot és onnan utalom ahova szánom. Ha nekik ez jó ám legyen.
Két technikai kérdésem lenne, hátha Ti jobban tudjátok a választ: Ha hétfő reggel elindítottam egy belföldi IBAN bankszámlaszámra a kincstári számlámon lévő szabad EUR-okat, akkor nem kéne annak így 48 óra múlva már megérkeznie? Btw külföldi IBAN számlára (Revolut...) lehet utalni kincstárból EUR-t ugyanúgy? (A számlaszám már rég rögzítve)
Igen, megy a trükközés, hogy az állam helyett az állami cégeket adósítják el. Nagyon kíváncsi leszek, hogy kihúzzák-e 2026-ig vagy még a választás előtt rájuk dől a saját maguk által készített sz.rvár.
Majdnem, de még így sem teljes a lista... A magyar államadósság már az idei év végére bőven átlépi a 60000 milliárdot... Erre még rá kell számolni az MNB.-nél lebegő hiányt, ami az idei év végére 5000 milliárd körülire hízik és a magas kamatok miatt jövőre ez még tovább emelkedik.... Az állami vállalatok devizahiteleiről sem szabad megfeledkezni... ezeket a tételeket is, nyugodtan hozzá csaphatjuk az államadóssághoz.... Trükkök ezreivel lehetne kimutatni az idei év végére azt, hogy az államadósság csökkenő tendenciát mutasson, de én nem hiszek abban, hogy ez a mostani év végére sikerülni fog... Így mindenestől már megbecsülni is nehéz, hogy mennyi lehet a valódi államadósság, de tartok tőle, hogy ez már a 100% közelébe csúszott a GDP-re vetítve...
Az a gyanúm, hogy az államadósság részint azért nem "szállt el", mert annak egy része, az mnb-nél veszteség formájában van nyilvántartva. Ugyanakkor azok az alacsony kamatozású fix hitelek amelyeket az mnb beletolt a gazdaságba (haverokba) és amely hitelek felelősek az mnb veszteségéért,a másik oldalon, a gdp növekedését okozták.
Elvileg még számít a jövő keddi aukció. Most az előző 3 heti súlyozott 3 h. DKJ eredmények alapján 5,40 + 1,5 %, azaz 6,9 %-nál jár, ennél valszeg egy picivel kevesebb lesz...
3éve vettem először, azóta minden nap riogatnak vele. Már kibírom ezt a 9hónapot. Jobbat úgy sem tudok. Meg nincs is kedvem máson izgulni, spekulálni. Tehát várunk tovább. Magyar tőzsde és kinti indexek is ATHn, hiába a sok paráztatás. Ez van
Magyar Állampapír tulajok