Ez valami profilozás függő lehet, mert én még nem ütköztem a Gránitnál korlátba (utalás). Az Erste írt valamit a Zsorzs-ban, hogy számlaforgalomhoz illeszkedő limitet vezet be, de annak nem olvastam utána, az alvószámla. Próbálnak védekezni valahogy a csalások ellen, persze a legkönnyebb módon, korlátozzunk le mindenkit. Abból nem lehet baj...
Azt mondták, hogy ellenőrzik mire kérem. Ezt nem hiszem el. Egyébként vettem már állampapírt napi limittel 10 alkalommal. Szerintem jelenteni kellene a bankfelügyeletnél. Gyanítom nem megyek vele sokra. 30 év után gondolkodnom kéne bankváltáson.
Nálam fel sem merul ilyen kérdés milyen celra utalom. Ha kerdezne akkor mondanám van egy női valasz, CSAK. Ha pofakat vag akkor kernem beszeljuk meg a bank vezetojevel kozosen. Volt parszor mondta ügyintézo nem lehet, mondtam de lehet, kerjen telefonos segitseget ha nem tudja. Utana javasoltam hivja a vezetot. Elottem le lett cseszve. Nem tudom miert hianyzott neki. Udvarias vagyok, felvazolom mit akarok. Van amikor kezdem mondani mar ingatja a fejet, akkor tudom lejatszunk egy rövid menetet feleslegesen, szuk lesz az ing izzadas.. Nekem meg felesleges idő. A bankfiok ahova jarok ott szerencsere ertelmes emberek vannak.
"Ha nem emelkedik mar akkor is bux évi 6%ot." Azt kb behozza az ingatlan kiadása. De ahogy megfigyeltem míg a fidesz marad, nem lesz komolyabb árcsökkenés.
Bankfiókból mindenképp elutalhatod a teljes egyenlegedet, akár sok milliárdot is. Az olcsóbb mobilappos utalást viszont korlátozhatják. Nekem pld. a Gránit nem enged napi 3M-nél többet utalni az appon.
Furcsa nekem ez a telefonos limit állítás, de ha kérdik, van 10 millió a számlán, azt mondanám, hogy repjegyet akarok venni a családnak Honoluluba. Nem hiszem, hogy be tudják állítani, hogy a limitet mire költhetem, hiszen egy sima bankkártyás tranzakció következik utána.
az 5m-t random írtam. Lehetséges, hogy az OTP sem engedne 1 milliónál nagyobbat, ami szerintem vicc. ha valaki 10 m-t akar utalni, akkor? vonják le a hozzá tartozó járulékot, aztán kezit csókolom.
"Mert olcsóbb nem lesz" Nem? - 20-30% benne van volt mar ra pelda. Kedvezmenyes hitelek fujtak a lufit. Ingatlanado , kedvezmenyes hitel vágás, kiadasi korlat es mar itt is van. Volt ra pelda. Fidesz 1.0 ugyanigy fujta lufit utana esett szepen. Ha nem emelkedik mar akkor is bux évi 6%ot. Ha hosszu tavot nezel 30evet akkor jobb a kep, de meg kell nezni hozta e az infla merteket ezido alatt.
mindegyik stratégiára van magyarázat, hogy miért csinálja az illető, ha másért nem, önigazolásért :) az pedig, hogy hosszú távon melyik a jobb, majd eldől. mindenesetre a külföldi (nyugat) lakással nem számoltam, ott biztosan jobb biznisz, mint ebben a sanyarú sorsú országban. az emberek döntő többségének nincs ilyen gondja, hogy mit kezdjen a több 10 milliójával.
Felfogás kérdése. Nyilván 40ért nem veszünk kiadásra panelt. 10ért vettünk 15 éve. :-) Bennem is megfordult hogy eladom pesti kiadott lakást és PMAP 17-18% de elvetettem mert kellhet a családban és én nem veszem meg újra ugyanazt még többért. Mondjuk én 2022ben minden megtakarítást kivittem az országból egy külföldi ingatlan képében. Ez azért jó mert azóta még sokkal borzalmasabb a pénzügyi és gazdasági helyzet mint akkor. Az a pénz már HUFban többé nem jelenik meg és nem hozom haza se. 40millás lakás és 40 milla Pmap? Már bocs de otthon mi egy 40 millás lakás?.. hát nem sok.. se lokációra se semmire. .már elnézést.. ülök a minimumban és várom a jövö tavaszi kamatot ? AMi persze jó azt elismerem. A kecóim értéke a magyar egy 10%ot nőtt a külföldi sokkal többet. Ez is benne van Nagy pénzt tartani PMAPban? hát nemtudom.. Nekem is van PMAP a lakbéreket meg ilyeneket bepakoltam pár M és kész. Amúgy meg már késő. :-) Most pont azt bem tudom hogy mi legyen mert megint összerakok őszre egy "csomagot" csak 7%ra már semmi kedvem berakni
Magyar Állampapír tulajok