Csak okulasul s befalapok elsodleges celja a kezelesi dij. Olvass utana vakmajom tesztnek Befalapok zöme nem hozza az indexek hozamat sem. A kedvencem amikor a sajat befalapjaikat rendezik egy uj nevu eszkozbe. Azt javasoljak tartsd hosszu tavra a papirjaikat ne zsizsegj. Ezt megteheted te is koltsegek nelkul, Buffet is ezt mondja, vegyel reszvenyeket es ne törődj semmivel tartsd oket 20-40 evig.
Nagyon kinlodsz.komolyan mar nagyon szánalmas vagy. Nincs neked sajat allampapiros topikod? Lattam a holdas emberrel a mar mar erotikus reakciódat. Kilogott a lolab. Kemeny melod van. De eleg atlatszo :D
Nem pontosan ertem ezt az arany kérdést. Amikor mato vett par tonnat azonnal mindenki tudta mekkora hulyeseg volt hiszen sipak is megmondta. Holt toke, nem mukodo. 1300 korul a kutyanak sem kellett de 2300nal mar megtetszett. Ingatlan is hasonlo meg otp reszveny is. Nincsenek ketsegek. Szolnak a fanfarok emberek.
78 év alatt van némi esélye annak is, hogy az aranyadat szimplán ellopják vagy elrabolják. Radnóti vagy Richter Gedeon se sok hasznát vette már az aranynak, amikor bajba kerültek. Ezért írtam, hogy a birtoklása lehet hamis illúzió.
Én meg tudom érteni őket, a különadó 1 év, a 15 éves magyar állam papír 15 év. Ha elszáll a forint árfolyam vagy a hozam akkor szívsz mint a torkos borz, ha mindkettő akkor vége. Kb. mint 2022-ben... USÁ-ban bankok mentek ettől csődbe.
A mai aukció megint nagyon furcsa. 1 éves DKJ 20 mrd hirdetve kb 12× lefedettség elfogadva 75mrd. Valami nem kerek. Az állam a hosszú papirokba akarja terelni a bankokat, de azok az Istennek nem akarnak hosszúra menni. Sőt, hosszú papirt ki sem merünk bocsájtani csak devizában, ahol a deviza kamatok dollárban és euróban is közel voltak a jelenlegi magyar kamatokhoz. Nem emlékszem pontosan, de abban biztos vagyok, hogy közelebb voltak a deviza hitelek kamatai a 6% mint az 5 hoz. Valószínűleg a duration is csökkeni fog. Az intézmenyi befektetők kényszerítve vannak a hosszú papirok megvásárlására, de mégsem akarják.....
Az 1000 MRD régi MÁP+ jelentős része papír alapú lehet, aki papír alapon veszi annak kb. mindegy, a lejáratig nem megy lecserélni. Ők borítékba szokták rakni és a postás kisasszony ráírja mikor kell menni, mert lejár. Nekem a TBSZ számláimon van összesen néhány 10 ezer forintnyi MÁP+. Nem hagyok szabad pénzt. A számla vezetésre ha kell, eladok pár száz forintnyit. A PMÁP előtt a 2023/B jobb volt (persze adózós papír volt, már megint az a fránya TBSZ) meg a DKJ, utána jött a PMÁP.
"Nem csak neked, hanem úgy általánosságban írom, hogy pár éve az 1-2%-os kamatoknak is örültek sokan. Meg voltak a mínuszos német kamatok, simán vették a kötvényeket." Egy apróságról feledkezel meg, hogy akkor árstabilitás volt,alig emelkedtek az árak. Most meg....!?
Magyar Állampapír tulajok