Teljesen igazad van, nekem sem tetszik, ahogy a gazdaságpolitika jelenleg működtetve van. Meg még sokminden más sem. De amikor a ketrecen kívülre vágyunk, néhány dolgot figyelembe kell venni.
Egyrészt ez csapatjáték, és mindenkinek, de legalább a ketrectársak többségének el kellene határozódni, hogy nem jó ez a ketrec. Ez jelenleg nem így van, vagy legalábbis nem elégen gondolják így. Sokaknak kifejezetten jó itt, sőt lázadnak, ha nagyobb szabadságot kapnának, szabad döntést, mert az ugye felelősség vállalással is járna, az meg nem jó, inkább tegyünk meg bárki mást bűnbanknak (Soros, Gy, Brüsszel, migráncs, lipsi, bankok, NATO, stb. végtelen a sor), minthogy felelősségünk legyen (látod például most tolták el a babaváró hitelesek elmaradt gyerekei utáni büntit, vagyis megint nincs következmény, felelősség az aláírt szerződéssel vállalt kötelezettség után).
A másik dolog, hogy ha a ketrecest váltani akarod, akkor kell egy alternatíva. Ez meg bizony nem igazán van, vagy ha lenne is, akkora a széthúzás az ellenzéki oldalon, hogy ott is simán kikaparnák egymás szemét, ha nem AZT az ellenzékit akarod megszavazni, akit ő akar. Tehát az összefogást is elengedheted, nincs.
Harmadrészt attól, hogy vered az asztalt, nem fog összeomlani a rendszer. Tedd meg a saját részed, beszélgess, taníts másokat kritikus gondolkodásra, segíts belátni dolgokat, X-elj a számodra megfelelő helyre. Attól, hogy én nem hangosan frusztrálódom, még én is látom mind a ketrecet, mind a nagy képet. És igen, jó lenne kijönni a ketrecből.
Magyar Állampapír tulajok