Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.
Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)
Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:
soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,
bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,
elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,
szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,
az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.
Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.
A klasszikus gazpacho elkészítéséhez a paradicsomot leforrázzuk, 1 percre hideg vízbe tesszük, majd meghámozzuk. Megtisztítjuk a kígyóuborkát, a vöröshagymát és a fokhagymát. Felaprítjuk a hagymát, az uborkát és a paradicsomot. A fokhagymákat fokhagymanyomón átnyomjuk. A paprikát kicsumázzuk és felszeleteljük.
Összekeverjük a paradicsomot, a paprikákat és az uborkát. Egy jó maroknyit félrerakunk belőle, a többit sózzuk, majd hozzáöntünk 3 dl vizet, és összeturmixoljuk.
A püréhez keverjük a hagymát, a fokhagymát, valamint a borecetet és a kristálycukrot is. Megborsozzuk, és ha szükséges, megsózzuk még egy kicsit. 2 órára a hűtőbe tesszük.
A bagettet (vagy 1 db szikkadt zsemlét) felkockázzuk, és aranybarnára pirítjuk 2 evőkanál olívaolajon.
A hideg levest tálkákba merjük, a félretett zöldségekkel gazdagítjuk, valamint a kenyérkockákkal, és meglocsoljuk a maradék olívaolajjal. Bazsalikomlevéllel díszítve kínáljuk.
- Én se értem amit mond, ám ez a leves isteni finom, próbálja ki ebben a meleg időben🙂🤷♂️...
te szoltál hozzám, én csak válaszoltam hallottál már arrol hogy amilyen az adjonisten olyan a fogadjisten? ha megbántad, hát megbántad, a te bajod a tobbi mellet el megy
maga beteg , ha azt válaszolnám amit a szivem diktál valoszonu örökös bannt kapnék, így nem teszem, nyugodjon meg, voltam már milfel, nem hoz lázba , jobb szeretem a fiatalabb feszesebb testü csajokat, koromból származó előny hogy nekem még feláll. nem számit mekkora, feláll, na és mostmár nyugodjon meg és hagyja abba a kötekedést mert eléggé lehozós, lakás ingatlan topicba meg főleg lehozós hogy az andrássyn kell milfezni.
hölgyem, autós téma volt, megosztottam a tapasztalataimat, meg kicsit fikáztam a turbo dizel automat amivel befürödtem. hogy ezt hogy sikerült hozzákapcsolni a lacikonyhának szánt üzenetemhez, azt magyarázza el kérem. baj van a fejemben mert kellett költenem egy autora sok pénzt? azthiszem igy értette. no komment.
az ingatlanos csajokra mindig érdeklodve néztem, mivel ez egy érdekes jelenség kevés olyan mufaj van amiben a férfiak nem teljesitménye nem egyértelmuen dominál a noké felett, ilyen pl a lovas sport bizonyos fajtái meg az ingatlankozvetités mi a kedvenc lokáciod, ingatlantipusod, és milyen osszegig tartod magad kompetensnek?
mondtam hogy vannak helyek ahol ok nezz korul, ahol most vagy ott is ok az anyatejjel valo rászokás is ok, meglenézni az andrássyt két lakok kozott is ok
neked ezt nem kell értened, nem a te világod szidd inkább az ingatlanosokat arasznyi tagolatlan gépeléssel és nyilatkoztasd ki, hogy amit te végzel az munka, amit mások az semmi
"Financial Forecasts vasárnap, 12:36#73652plusz az nyugalom ami bennem van mikor megyek és tudom, hogy a legaprobb akksi tápfesz beeséstől nem jön a részecskeszürö megtelt ,meg check engine, meg limp mod meg a tököm tudja mik, letilt az automata válto mert olyanja van, ahh szarom le azt a 2 literrel többet. volt egyébkét nsuvom, volvo xc60 d5 motorral, hát ha nem költöttem rá 8 ezer eurot két év alatt akkor semmit, soha többet dizelt se turbos benzinest, szivo a király manuallal." "Financial Forecasts vasárnap, 12:29#736483.5 v6 szívóm van, pályán 110 el eszik 7 et, szépen betartva a szabalyokat ugy hogy néha megrángatom a száját, 8.5-9 max a fogyasztasa. ha sietek se megy 10 felé, 10 felett driftelnem kell vele orrba szajba már." - Ezek szerint magának is :-).... Előadja magát, hogy utál mindenkit is a világon, meg panaszkodik... Közben meg milliókat költöget a kocsijára / persze szíve joga, de ha már így közzé tette :-) /... Tudom, most az irántam érzett utálata kissé megnőtt, ám remélem, hogy mostantól békén hagy a sértegető megjegyzéseivel :-).
Lakás/Ingatlan árak topik
Lakásárrobbanást vár Magyarországon a guru.
Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.
Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)
Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:
soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,
bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,
elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,
szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,
az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.
Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.
link