Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.
Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)
Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:
soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,
bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,
elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,
szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,
az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.
Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.
Szerintem itt inkább a lakás vagy ház vásárlás előnyei és hátrányai amiről beszélünk. Én házban élek, de nem Pesten. Ha ott laknák akkor valószínűleg lakást választanák mivel a közlekedés nagyon fontos a mindennapi életben.
200 méter ennyit számít? Vagy 13.ik kerületben is drága volna? Szerintem, meg 530 lakásvásárlónak már megért ennyit. Igazándiból aki megteheti annak természetes. Én most a Duna Pearl 2millios m2 árán vagyok így meglepődve. Az már nem az én szintén.
"Ebbe rokkan bele sok ember, vagy pedig leadja a színvonalat." ezert vegyen inkabb egy 44 nm-es kb ket szobaak valo helyiseget tobb mint 40 millio ft-ert...:-)) Ez kb olyan ingatlanos szoveg volt,mint a lift nelkuli 4. emeleti lakasnal az ingatlanos hirdetese:igaz h 4. emelet,lift nincs,de ennyi mozgas kell!....lol.
Ez lakás, nem családi ház. Teljesen más életforma, teljesen más igények és elvárások! A te helyedről kb egy óra legalább buszozás átszállással... A fűtési fenntartási díjak, még egyébbként színvonalasan berendezni és fenntartani iszonyatos összeg. Ebbe rokkan bele sok ember, vagy pedig leadja a színvonalat.
Szoval szaloncukor helyett is majd 1 millio/nm2 aron vettek lakast az emberek ujpesten jo egy honapja....akkor most mi az arengedmeny oka? Szivjosag,v eleg volt mar a haszonbol? Persze a kerdes koltoi.
Szeretném megköszönni a visszajelzést! Ezzel nem értek egyet, nem is értem mit mondassz de lehetséges kicsit trollkodsz hiszen nem lehet ilyen rossz a helyesírásod plussz tényleg nyilvánvaló dolgokat mondassz másként. Semmi gond, én bîrom a poénokat! :) Remélem azért sikerült kicsit felrázni a gondolataidat és lehet holnap már mész is megnézni! :)
Ne farassz ezzel a hulyeseggel bennunket. 1 millio a vaci ut kulteruleten azert mert valahol a vaci uton dolgozol egy irodaban most. Holnap mar lehet nem fogsz. Mennyit keresel netto 300 at br450. Vegyel egy szep csaladi hazat ezert a penzert kicsit kijebb
43.5 M2 plussz 9.5 M2 (az erkélyre 0.5 -ös a szorzó) szóval itt az ingatlanosok ezt 48-49 M2 esnek hirdetnék és kalkulálják az árát. Na erre jön rá a tároló meg hát a teljesen új konyha még fürdő meg egyebek.
103 Öv Sthttps://maps.app.goo.gl/U7TQLULhRAUdjNHYA Ne haragudj, de szerintem nem láttad a hirdetést amit mellékeltem. Ez itt teljesen más hely közlekedésileg meg egyébbként minden szempontból... Buszozni kell innét ha az ember dolgozik a Váci úton?
Illen hamar vegignezted a 22 oldalt ? Tudod mit menj ki abbol a proli utcabul a szaros vaci uti benzingozbe es caflass ott 400 metert gyalog az imadott metrodho elegansan.
Hát helyedben elmennék ide és megnézném a helyet. Ezt őszintén ajánlom. Még ha nem is ezt a lakást. De igazándiból kis idő befektetés, és másokkal szemben ennyi előnyöd lehet hogy nem akkor mész oda amikor már híresen jó hely mint Marina és lemaradás a jó árakról!
Gyerekkoromban eleget voltam a jazz ujpesti obolnel. A marinarul meg ne beszeljuk az egy falanszter alig megkozelitheto ipari kornyek jelleg. Vaci ut az mindig vaci ut marad hiaba van iroda.
Lakás/Ingatlan árak topik
Lakásárrobbanást vár Magyarországon a guru.
Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.
Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)
Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:
soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,
bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,
elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,
szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,
az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.
Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.
link