Topiknyitó: Hathor 2014. 04. 09. 17:46

Lakás/Ingatlan árak topik  

2014. április 9., szerda 15:07 Napi.hu

Lakásárrobbanást vár Magyarországon a guru.

Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.

Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)

Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:

soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,

bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,

elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,

szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,

az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.

Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.

link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
izommanujra szombat, 21:34

De az iszlám ahol felnőttek ahol rendszeresen fegyvert fogtak és használnak napi szinten.. ott egy kicsit más a helyzet egy olyan emberrel... Nem félnek az erőszak eszközétől hisz ebben nőttek fel stb.
Az iszlám szerintem egy erőszakos vallás vagy a körülmények ahogy ezek az emberek nőnek fel az erőszakos
De ha megnézed a saria rendelkezését is  ami az iszlám törvénykezés az mi? Nem erőszakos a kövezés a nők állatként való tartása stb? Dehogynem...  Mindegy a lényegben egyet értünk nem kell beengedni őket, mert csak a baj következik belőle.
izommanujra szombat, 21:32
Előzmény: #234938  Placi82

Jó én nem az éhenhalást mondtam hanem a lebombázást.. ugyanaz gyakorlatilag igen a vérükbe van és lesz a bosszú .. nem mindegyikre jellemző, de elég ha csak az 5-10 % gondolkodik így és ott a baj.
Placi82 szombat, 21:28
Előzmény: #234931  izommanujra
Nem értek egyet nincs a vallasukba kódolva. Ez úgy. Működik hogy Afganisztán 10 mrds dollár  deviza taralekat  USA talán mai napig befagyasztotta? Pénzük fedezete eltűnt. Zéró, semmis lett. Nem tudtak rizst venni a világ piacról. És szegényebb rétegek közül sokan éhen haltak. Na most képzeld el azt a 18 eves Afgant akinek az öccse, és húga is ehenhalt, aztán pár év múlva az EU ba jut...... Te mit éreznél a fehérek ellen.? Nemet, Angol, Amcsi nekik egy kutya. Nem tanultak vilagtortenelemet és világ földrajzot.....
Így van ez sajnos. Ezért nem lesz vége a palesztinok, és a Hezbollah bosszújanak se sajnos szerintem... Olyan ez mint az Olaszoknál és az íreknel régen kb 200 évvel ezelőtt a verbosszu... Egész famíliak haltak ki.... 
berlini
berlini szombat, 21:15
Előzmény: #234934  izommanujra
már nem sokáig.
Csengettek uraim.
Lehet csomagolni és a lopott szajréval kivándorolni.
izommanujra szombat, 21:14

Ti biztos sose változtattátok meg 20 év alatt a politikai hovatartozásotok és a nézeteteket.. én már 20 év alatt vagy 2-3 szor biztos és fogom is ha úgy hozza a sors na tényleg mentem!
Placi82 szombat, 21:12
Előzmény: #234932  berlini
Te, és a mainstream ne slekulaljon. Cafolj!! Érvekkel és erdekekkel és kinek az érdeke mentén(cui prodest?) logikai elv alapján!! 
izommanujra szombat, 21:12
Előzmény: #234933  berlini

naívak vagytok nagyon naívak.. mindegy  szerencsére itthon a szavazóurnánál még mi vagyunk nem naívak többségben  akinek helyén van az esze... szép estét mentem.
berlini
berlini szombat, 21:10
Előzmény: #234931  izommanujra
Olvass, tájékozódj.
rakaszkodni egy prekoncepcióhoz egy idő után nagyon komikus.
berlini
berlini szombat, 21:09
Előzmény: #234929  Placi82
Ne spekulálj.
Olvass, tájékozódj.
izommanujra szombat, 21:09

Még lehet valami rokonával történt éppen az Izraeli háborúban valami..
Egyébként:  Valahol a terrorista hős  kint ők a hősök  itthon ők a terroristák
Egyébként nehogy azt hidd ha neked nem ölnék le a gyereked feleséged bombával akármivel nem biztos , hogy nem akarnál bosszút állni  ,Igazságtalan másokon ártatlanokon bosszút állni, de  mondjuk mondhatja az arab a feleségem és gyerekem is ártatlan volt mit ártott??!! na így szül a háború erőszak erőszakot .Ennyi
Sajnos esélyt se szabad adni az ilyeneknek, hogy EU ba jöjjenek különben ez van.. ez a helyzet srácok  ez így működik és az Araboknál működik ez igazán  a vallásukba van kódolva.
Placi82 szombat, 21:08
Előzmény: #234920  berlini
Na nézzük a logikai 100%os buktatokat. Tehát azt mondod hogy megutalta ez a Tálib.A az iszlamot. Ezért legazolt rengeteg Német fehér ünneplő keresztényt. Hogy tovabb erősítse azt a prekoncepciot hogy az iszlamistak azok keresztény gyűlölök es gyilkolok.
1. Ennek azért nincs értelme mert ez a prekoncepciot 40 éve megy folyamatosan.... 100 precedens és merénylet igazolta semmi szükség 101 ikre
2) Minek akkor az AFD???? Nekik akart jót tenni azzal hogy az ő kedvukert belehajt keresztény gyerekekbe és nőkbe?  Garantált a politikai bukasa az AFD nek, evvel. Hű de jót akart ennek a pártnak!!!!!!!! WTF? Amúgy jól vagy?  Ezt ugye nem gondolod komolyan??  Vág, mainstreambol jön akkor ezt megeszitek? 
3) Remélem ezt komolyan mondtad, mert ez viccnek rohadtul erős lenne..es kicsesszetul logikatlan és értelmetlen és érdek nelkuli, meg a cui prodest se találni benne azon kívül, hogy "valakik"az AFD t ártatlanul bebuktatni akarnak.... Ezen kívül semmi értelme. Ha nem érted akkor olvasd el elölről vagy 2 szer. És keress benne hibát. De nincs. 
izommanujra szombat, 21:06

Hogyan lehetséges? Pszihologus volt arabokkal beszélgetett segített nekik beilleszkedni ahogy hallottam.
Na már most  jön az arab elsírja bánatát igy a zsidók úgy a keresztények megölték a feleségét felrobbantották a házát. Hall pár ilyen sztorit megszólal benne az igazság érzet ez szörnyűség vissza csapunk az állatoknak és kész a terror ez így megy  Allah Ahbar vagy hogy a francba mondják.
Ennyi egy pszihologus is megváltoztathatja behatásokra a véleményét ez miért hihetetlen netek és miért vagytok ilyen naívak?  Ezért tart itt Euróba a keresztény szeretet naívság miatt ez a helyzet .
izommanujra szombat, 21:03
Előzmény: #234925  berlini

Arab "tért meg"  változtatott az álláspontján és nem egy echte német..
És ez a lényeg!
Murdoch szombat, 21:03
Előzmény: #234921  berlini
Egy nap alatt hirtelen már meg is van hogy afd szimpatizáns (ja, twitteres komment), ha van a terrortámadásnál is szörnyűbb, az az aljas német politikai helyezkedés. 
berlini
berlini szombat, 21:02
Előzmény: #234922  izommanujra
Valószinűbb, hogy az arab származású orvos, aki saját magát iszlámellenesnek deklarálta már 18 évvel ezelőtt, egyszerűen csupán tudatmódositó szerek hatása alatt cselekedett.
Tehát se AFD szavazókra se iszlámokra nem vadászott.
De megértem, hogy ez a verzió senkinek sem tettszik.
Már 60 éves a vicc, hogy az nem hir, ha a kutya megharapta a postást, de szalagcimre jó, ha forditva történt.
izommanujra szombat, 21:02

Annyi szent egy arabot könnyebben befűznek a "testvírek" mint egy nem arabot..! Miért nem egy echte német állampolgárt fűztek  be a terrorszervezetnél?
Na látod..  Rengeteg választ tudok erre adni nagyon előítéletes vagyok
ÉN elhiszem, hogy az arabok 90 % a oké és hogy a nagy többség 60-70 % még dolgozni is akar és tisztességes..
De túl veszélyesek a társadalomra  ez a helyzet.
izommanujra szombat, 21:00

Úgy ahogy én is most kormánypárti szavazó vagyok, de később változtathatok az álláspontomon... Mindenki örömére! :D Nem valószínű, de lehetséges  semmi sem lehetetlen..
De elterelésnek is jó volt  ha ez igaz így a terror elhárítás nem figyelt rá évekig  , ez az álca, hogy gond nélkül elkövesd amit el szeretnél.  Ez semmit sem jelent ...
izommanujra szombat, 20:58
Előzmény: #234920  berlini

Nem lehet , hogy ez csak elterelés volt , hogy ne legyen a hatóságoknak feltűnő, hogy el akarja követni a dolgokat ?  Így nem kapcsolták le időben...
Ez is egy válasz erre.. Uraim vagy "megtért" valaki meggyőzte később..
berlini
berlini szombat, 20:48
Előzmény: #234913  Murdoch
Kiváló!!!
De még kihagytad a brüsszeli bizottsági elnökasszony sms-eit.

Topik gazda

Hathor
Hathor
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek