Topiknyitó: Hathor 2014. 04. 09. 17:46

Lakás/Ingatlan árak topik  

2014. április 9., szerda 15:07 Napi.hu

Lakásárrobbanást vár Magyarországon a guru.

Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.

Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)

Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:

soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,

bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,

elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,

szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,

az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.

Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.

link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
EURHUF_goes_to_haven 2024. 09. 30. 10:36
Előzmény: #227659  Murdoch
A szavazók az urnában mondanak véleményt. Lásd AFD és osztrák választás.
Merkel szerintem elég sok hibát vétett, utólag azt kell mondjam, hogy határeset volt populista. (mindig azt a megoldást kereste ami a legkevésbé fáj), de pl az autómerőművek leállítása kapitális szarvas hiba volt... a gender kérdést is 600% al túltolták. Dehát a németek mostanában mindent túltolnak... Nagyon félnek hogy megint jön egy festő (osztrák) chaplin bajusszal.
Rendesen tabu téma... Pedig pont, hogy tanulni kéne belőle... 
Szerintem viszont most elég sokan "felébredtek" hogy mi történik és lesznek erős változások.
Ugyanezt viszont magyarországról nem tudom elmondani... C típusú bűnözés nem létezik... ha igen akkor rögtön a jogaikkal jönnek... Meglájuk mi lesz 10-20 év múlva... 
Murdoch 2024. 09. 30. 10:32
Előzmény: #227657  EURHUF_goes_to_haven
Na de így nem is fog menni a teljes kép megértése. A Willkomenskulturos Merkelnek ugye nincs gyereke, az európai vezető politikusok nem kis része nem éppen heteroszexuális, ez kiváló táptalaj bizonyos politikai döntések könnyebb meghozatalához. Nem a társadalom érdekeit képviselik. Nem fogja őket meghatni a nagyvárosok gettósodása, többek közt. Idáig jutottunk.
FR73 2024. 09. 30. 10:20
Előzmény: #227656  Pistike12
Itt a fórum törzsközönsége a 10. decilisben él, és nehezen képzeli el, hogy lejjebb milyen a helyzet.
Én kb a 4. decilisben nőttem fel még az átkosban, és nem egy elefántcsont toronyban. Mikor 10-12 éves voltam, teljesen egyértelmű szabályokat kaptam, hogy hova nem szabad egyedül menni soha, és hova nem mehetek még a barátaimmal sem. No-go zónák, ha úgy tetszik, jobb elkerülni a  c típusú honfitársakat. De pl a buszon nem lehetett elkerülni őket, és igen, zavaró és megfélemlítő is tud lenni a viselkedésük, főleg ha úgy érzed, többen fölényben is vannak.
Én teljesen meg tudom érteni az osztrák szavazók helyzetét.
EURHUF_goes_to_haven 2024. 09. 30. 10:05
Előzmény: #227656  Pistike12
Nincs gyermekem és nem is tervezek, így ez a probléma nem érint. De attól még értem és igazad van. Én is úgy gondolom, hogy az az egyén aki ebbe a kulturába nem tud és nem is akar beilleszkedni annak semmi helye itt. 
Pistike12 2024. 09. 30. 10:02
Előzmény: #227653  EURHUF_goes_to_haven
Nem a terror a fo lenyeg. Az egesz eletstilus amit hoztak. Milyen jo is ilyen emberek gyerekei koze jaratnod a gyereked oviba iskolaba szorakozohelyre...
De aki szereti, hajra. 
De az, hogy ez nem problema, azt pont a valosag cafolja... Lasd FPO győzelme. 
N0MAD 2024. 09. 30. 09:56
Előzmény: #227654  slash
Még egy kérdés, tényleg nem vájkálás.
Azt mondtad valamikor ritka jól kerestél, ennek miért lett vége? Nem lett volna valahogy folytatás? 
slash 2024. 09. 30. 09:53
Előzmény: #227651  N0MAD
Köszönöm együttérzésed. De tényleg. Tudod inkább az idő sajnálom.. amikor fiatal voltam nem volt pénzem utazni (USA, stb) hajtani kellett, minden a lakásba ment. Most pénzem már lenne de elég sok eü bajom van, félek elindulni. Kb ennyi. :-(
EURHUF_goes_to_haven 2024. 09. 30. 09:52
Előzmény: #227652  Murdoch
Igen itt a kérdés lesz hogy a nagyok mit tesznek, az ellenőrizetlennek én is ellene vagyok, de a másik oldalról meg a szükséges kétekezi munkásokra szükség van (már amennyiben rentábilis köhömm VW...)..
Talán még időben vagyunk és a nagy willkomment egy időre el lehet felejteni, ha ezért nekem minden hazaútnál majd ellenőrzik a dokumentumaimat, hát legyen. 
A bajom azzal van, hogy úgy állítják itt be páran, hogy a nyugat élhetetlen, napi szintű attrocitások, magyarország meg a szívcsakra... ez konkrétan egy hauzgság. Ott C típusú késelések vagy családon belüli erőszak van, de az meg a szőnyeg alá van söpörve... 
Murdoch 2024. 09. 30. 09:45
Előzmény: #227644  EURHUF_goes_to_haven
Ez teljesen rendben van, csak még1x a jelenség létezik. Azzal, hogy gyakorlatilag milliószámra érkeztek az ellenőriztlen szerzetek Európába, egyértelműen megnőtt a terrorveszély. Csak nézd meg a röszkés videókat. Ezek nem szende szűzek, hanem jó részük radikális fiatal. Jómagam csak ámulok, hogy az elmúlt kb. 30 évben milyen változások vannak a kontinensen. Te elvagy, mert jól keresel, jó helyen vagy, meg valljuk be, nem is nagyon érdekel, ha bármi van, az a németek problémája. Meg nem vagy éppen egymagad reprezentativ. Ha megnézed a tegnapi osztrák szövetségi választási eredményeket, akkor nem kicsit nyert a szélsőjobb. Vajon miért... Az alulképzett szavazóbázist hagyjuk, azt senki nem veszi be. 
Svájcban meg kvóta van non-eu-ra, de már így is tele van a törpjük. Mármint nagyjából minden őslakosnak és igazuk is van. Szeretnének biztonságos országot, ne legyen zűr az utcákon, ne randalírozó migránsokkal kelljen foglalkozni a lakóövezetekben a rendőröknek. 
https://www.swissinfo.ch/eng/swiss-politics/swiss-peoples-party-submits-its-popular-initiative-no-to-10-million-swiss/74953531
N0MAD 2024. 09. 30. 09:34
Előzmény: #227649  slash
Visszatekintve értettem, mi lett volna ha.
Ha a szakmai dolgokba tolod az energiát és nem (fél)rokkansz bele a házfelújígatásba, ilyesmi. Kiváncsi vagyok hogyan látod, csak ennyi.
slash 2024. 09. 30. 09:29
Előzmény: #227646  Second Wave
Nem mindegy hol van a panel meg a Kádárkocka. Ózd vagy BP és aggló. 
slash 2024. 09. 30. 09:27
Előzmény: #227643  N0MAD
Hogy érted ezt? Keressek többet és mindenhez hívjak mestert? Sok mindenhez hívok, pl a kazánosnak 60e ft az órabére és tegnap folyt a víz a kazánból , agyfaszt kaptam.  A lehető "legjobb" lokációban lakunk egy öreg házban nem tudok többet a semmiből elérni. Ez nem Nógrád. Nekünk jó itt. A szomszéd új háza 220-250M.  Nem tudok 20év hitelt aláírni sem építkezni hogy szintet lépjek.   
Stg 2024. 09. 30. 09:19
Előzmény: #227646  Second Wave
Sztem ez azért elsősorban arról szól , hol a panel, hol a kocka.
Màrmint a mai áruk.
EURHUF_goes_to_haven 2024. 09. 30. 08:40
Előzmény: #227610  izommanujra
Halkan jegyzem meg, hogy olyan már Sopron belváros várkerületén is volt, hogy az díszkő kellő közepére szart a kedves delikvens... "Sopronban láttam csoportban facen" biztossan megtalálható. De szerintem ilyen Budapesten is volt nem 1x... Vagy hogy a Sparban rázta ki a nadrág szárán.... Undorító, főleg olyan városban ahol van nyilvános vécé. (Még akkor is ha ezzel valami ellen esetleg tiltakozni akart). Én itt szerencsére még nem láttam ilyet (ami nem jelenti azt hogy ne lenne esetleg). A késelést meg megbeszéltük, a különbség az hogyha itt vallási vagy származási indíttatású a gyilkosság az nagy média figyelmet kap, mert poltikai érdek szerint felhasználják (AFD megerősödése), míg magyarországon a szőnyeg alá van söpörve, mert olyan NINCS hogy C bűnözés.... Teccik érteni ? A valóság meg az, hogy németországban sem olyan rossza a helyzet, mint ahogy itt páran be akajrák állítani, és Magyarországon se olyan rózsás, hogy minden szép és minden jó. Én a magam részéről inkább nyugaton "rettegek" (VICC NEHOGY VALAKI IS KOMOLYAN VEGYE), mint inkább magyarországon hogy küzdjek céltalanul.
Second Wave 2024. 09. 30. 08:36
Előzmény: #227639  Ecnedam

Apám vett egy telket saját pénzből. Vettek építőanyagot saját pénzből. Majd megépítették a házat részben saját munkával (kőműves mester volt), a többi szakmunkát meg saját pénzből megcsináltatták.
E tekintetben nem volt egy nagy innovátor, mert az övé mellett még 839 999 ilyen épült állítólag (ma úgy hívják: kádár kocka). Akinek nem volt elég kalandvágya ehhez, az ment az iparvárosokba az ingyenpanyelért (azokból is épült vagy 788 000). Az jogos, hogy egy átlagos ingyenpanyel ma érhet vagy 30-40 millát, egy átlagos kádárkocka meg ér vagy 6-10 milliót, ha leszigetelték meg tetőt cseréltek rajta 5-ért. Ez benne van a pakliban. Egyébként irónia nélkül, de tényleg van egy pikantériája ennek :-)
EURHUF_goes_to_haven 2024. 09. 30. 08:27
Előzmény: #227608  FR73
Többször volt linkelve, hogy 15 év múlva mi várható magyarországon ...
Hogy a C típusú alul képzettekből több születik, mert a magyar, vagy elhagyja az országot vagy nem vállal vagy sokkal kevesebbet. És akkor mi lesz magyarorszából? És meg lehet nézni hogy mi volt 30 éve, 20, 10 és mi lesz 10-20-30 év múlva... Ha így folytatódik magyarország megszűnik magyarnak lenni. (ebbe beleértendő az oktatás és egészségügy tönkretétele is. ). Németország létezni fog maximum nem Jörgenek hanem Abdullachok fogják lakni.... 
EURHUF_goes_to_haven 2024. 09. 30. 08:04
Előzmény: #227597  Murdoch
Nem azt írtam hogy nincs, hanem azt hogy a mérték amiket állítottak teljessen fals.
Magyarországon, csak a nyugati régióban járok már csak, de a tendencia ott is tökéletessen látszik.
De igazad van, az hogy ISIS hez köthető terrorcselekmény bekövetkezzen pl Győrben arra elég kicsi az esély. De én, ahogy gondolom te is elég jól elvagyok ott ahol vagyok, ha majd nem tetszik akkor megyek máshova ;)
N0MAD 2024. 09. 30. 07:51
Előzmény: #227641  slash
Már csak óvatosan kérdezek mert nem először veszed sértésnek, de hátha:
A keccsölés részét elmondtad, elismerésem is érte, de vajon így utólag nézve, nem lett volna jobb a szakmai melódra koncentrálni és feleségestül jó fizetéssel (mondjuk mai szemmel 2szer hét számjegy) haladni?
De nekem is van kollegám aki ezt végigcsinálta ugyanígy, ráadásul nógrádban. Majd lehúzta az egészet a wc-n kb, negyven felett, és jött pestre pénzt keresni mert a gyerekek iskolakezdésén elgondolkozott és nem ott szerette volna. Mondjuk meg is van fizetve így eljutott akkora és olyan házig mint amit otthagyott.
De persze szeretheti valaki a ketkezi házfelújítást, minden nehézsége ellenére. Hozzátéve az egészségügyi következményeit a keccsölésnek. Mert sajnos megvannak, jobban tudod mint én.
N0MAD 2024. 09. 30. 07:42
Előzmény: #227629  sh0rt0s_r0b0t_v0.42
Akkor mint aki 90es évek végén szalmunkásként végzett és munka mellett érettségizett, diplomázott infómérnökként és csinált felsőfokú  hozzászólnék:
Életem legjobb döntése volt a diplomázás.
Nem az a hazugság hogy diploma kell hanem az a hazugság hogy a minél magasabb (diploma) szintű SZAKtudás haszontalan lenne, illetve az a tévedés hogy a diplomás nem foghatja meg a munkát, mérnök nem használhatja a kezét.
Szakmai munkárol beszélünk, mélyen megalapozott és széleskörű ismeretekkel. Aki szerint nem ez az út a modern világban azzal nem kezdenék el vitatkozni.
Mint ahogy azzal sem aki azt mondja hogy az orvos minek tanul annyit, sebet varrni a varrónő is tudna.
Nem lebecsülve a szakmunkásokat, nekem is van olyan végzettségem. Is.
slash 2024. 09. 30. 07:14
Előzmény: #227639  Ecnedam
Hol élnének? Ott ahol mondod 3-4 gen együtt egy házban. Amikor a békási lakcsi épült az Ófalu felét ledózerolták. Aztán akik kaptak ingyenpanelt gyorsan ráuntak majd járták itt a megmaradt falusi utcákat becsöngettek az öregekhez  hogy elcseréljék a paneljukat egy házra. Utcában lakó öreg mesélte. Ajándéknál nincs jobb. Nektek is ezt javaslom nem a kecsölést.. 

Topik gazda

Hathor
Hathor
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek