Topiknyitó: Törölt felhasználó 2012. 09. 21. 15:03

Interactive Brokers   

Sziasztok,

Megköszönném, ha olyasvalaki(k) aki itt kereskedik, megosztaná tapasztalatait. (költség, felület, helpdesk, utalások- pénztranszfer, ilyesmi..)

köszi,

eF
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
festina88 kedd, 10:58
jól látom hogy csináltak egy adókimutatást a transzferálás utánra is?
unidentified user kedd, 06:27
Előzmény: #3159  PRTFLooio

"Elvileg a deviza árfolyamnyereség adót a kifizető vonja le tőlem."
Ezthol hol olvastad? Egyébként az IBKR nem is kifizető, mert külföldi. Az adót magadnak kell kiszámolni és befizetni.
PRTFLooio hétfő, 14:14
Előzmény: #3160  Username001
Persze.... 
Csak ne a teljes összeget írd be átváltáskor, hanem egy picit kevesebbet.
Username001 hétfő, 13:53
Előzmény: #3159  PRTFLooio
Miért?Te tudsz  TBSZ-en devizát váltani??
PRTFLooio hétfő, 13:19
Sziasztok!
Egy kérdés:
Mi van ha nem az IBKR TBSZ-en hanem a főszámlán váltok devizát? Erre vonatkozik árfolyamnyereség adó? Elvileg a deviza árfolyamnyereség adót a kifizető vonja le tőlem. Revolut pl. nem von, és az IBKR? Szerintem az sem, akkor nem kell vele foglalkozni?
Josti csütörtök, 10:53
Előzmény: #3157  vilagbeke
Érdekes. Lehet amúgy nem foglalkoznak vele mert nem nagy tételek és macerás lenne kezelni is ha amúgy meg kereskednél vele. Fifo, lifo, tört részek mindenféle fajta módot nehéz lenne lekövetni. Nem sürgős nekem szóval várok év végéig inkább. Köszi hogy válaszoltál.
vilagbeke csütörtök, 09:52
Előzmény: #3122  Josti
Én tavaly nyitottam ajánló kóddal IBKR-t, rögtön megjelentek az IBKR-részvények és el is adtam őket, ami utólag furcsa, mert azt olvasom most, hogy egy évig tartani kell a számlát a jóváíráshoz.
Azt is olvasom, hogy egy háztartásban élő nem jogosult az ajánlási bónuszra. Férjemnek most ajánlanám, nekünk más a lakcímünk, nem tudom, így megkaphatjuk-e, egyáltalán hogy állapítják meg, hogy ki kivel él egy háztartásban.
lo5o_ 2025. 03. 12. 22:18
Előzmény: #3155  blas
blas 2025. 03. 12. 21:08
Azzal kapcsolatban van esetleg tapasztalatotok, hogy teljes TBSZ számlát hogy lehet Erstéből IB-re áttranszferálni? 
Kookler 2025. 03. 12. 21:07
Előzmény: #3153  poreci
Portfólió fülön jobb felső sarok, három pötty, Manage Columns. Itt aztán bekapcsolhatod a Market Valuet. 
poreci 2025. 03. 12. 18:57
Előzmény: #3152  domdom
Lehet egy gyökér vagyok, de nem az IBKR appon én nem látom, hogy az összes számlámon az összes papíromnak papíronként mennyi az összértéke dollárban.
Van több TBSZ számlám és kb 9 fajta papírom, abból van EUR-os meg USD-s is.
A Home fülön csak 6 féle részvényt mutat.
A portofolio fülön meg mutatja a total összértéket dollárban, de mutatja az összes részvényt is, de market value-t dollárban nem látom, csak hogy X darab részvényem van és ennyi a napi value változás.
Van ilyen funkció?
köszi
domdom
domdom 2025. 03. 03. 12:26
Idén még csak most nyitottam TBSZ-t IBKR-nél, azonnal át is vezettem EUR-t rá. Ez nagyjából mennyi idő mire felhasználható lesz, mert egyelőre nincs rajta az összeg csak a grafikonon látszik az értéke?
kukor-ica 2025. 03. 02. 01:55

Jogos, én nem vagyok még teljesen képben!
Mivel EUR a bázis devizám, mindent abban tartanak nyilván és abban jelenítenek meg, de ha az egyenleget / portfóliót részleteiben nézem, akkor ott van a 3 külön deviza (EUR, USD, HUF) összeg, amennyit oda utaltam.
8uk52 2025. 03. 01. 09:30
Előzmény: #3148  kukor-ica
Automatikusan, csak maradék összeget váltanak alapdevizára.
"There are limited instances in which we will act to close a non-base currency position, including the following:- In situations where a margin deficiency exists and the position is closed in an effort to restore margin compliance; and
- If the non-base currency balance is deemed to be nominal. Nominal balances are defined as those below USD 5.00, or equivalent. Such balances are regularly swept once settlement has been completed into the Base Currency as long as no other unsettled activity remains. Note that balances that are accrued but not yet posted, such as interest debits and credits, are not subject to being swept while in an accrual state.
- If the account equity is deemed to be nominal. Here, if the account balance is below USD 80.00 or equivalent, the balance consists solely of cash and there has been no trading activity over the prior 10 business days, all non-base currency balances will be unwound and converted into the base currency. Note that this logic does not apply to accounts managed by a financial advisor or custodial and omnibus accounts carried on behalf of an introducing broker. This logic applies to fully disclosed introducing broker accounts.
- If the account has selected the Close Account option in Client Portal. Here, all non-base currency balances not greater than 1,000 USD equivalents will be automatically converted into the base currency."
Username001 2025. 03. 01. 09:28
Előzmény: #3148  kukor-ica
Csak egy bizonyos kis összeg alatt váltódik automatikusan bázisdevizára.5 usd talán.Ha euro a bázisdevizád és beutalsz 5 usd-nél nagyobb összeget,akkor nem váltják eur-ra!Legalábbis eddig ilyen nem volt!
De a bázisdevizádat bármikor át tudod állítani a beállításokban.havonta viszont csak egyszer tudod ezt megjátszani.
kukor-ica 2025. 03. 01. 03:15
Előzmény: #3145  Username001

Na, 2 nap után megjött, pontosabban regisztrálták (vagy mi), és még 4 munkanap, mire jövő hétre lekönyvelik.
Tehát nekem valamiért megvan a 6 nap, ami a mai világban örökkévalóság :(
Utaltam forintot is próbaképpen, az pár óra alatt megvolt (ING Bank, Dózsa Gy. út :)
Nagyobb baj, hogy mivel EUR az alapdevizám, mindent átváltanak EUR-ra...
TSubi 2025. 02. 27. 11:35
Előzmény: #3146  spartacus85
Nem küldenek semmit a NAV-nak. Neked kell bevallanod.
spartacus85 2025. 02. 27. 11:17
Sziasztok!
Adózási kérdésem lenne az IBKR számlával kapcsolatban. Az megvan, hogy ha ott nyitok TBSZ-t, akkor azt magamnak kell lejelenteni. A kérdésem arra vonatkozik, hogyha sima számlán kereskedek, akkor azokat az adatokat valamikor a következő év elején az IBKR automatikusan elküldi a NAV-nak? Ha abból indulok ki, hogy a TBSZ-t is magamnak kell intéznem, akkor nem, de ki tudja.
Username001 2025. 02. 26. 07:19
Előzmény: #3144  kukor-ica
Valamit elronthattál.
Én nemrég utaltam pár dolcsit be,és gyorsan átért (úgy emlékszem pár óra).
De ami még meglepőbb volt,hogy azonnal elérhetővé vált befektetésre,ami eddig nem így volt,mert ehhez eddig kb. 6 napot kellett várni.
A Revo-ban eddig ABA routing mező volt,ami most FEDwire lett.de ez ugyan az a szám.Ezt az IB megadja.Minden más ugyan az mint eddig.
Esetleg a címzettnél ronthattál el valamit.
Nekem egyszer ott volt gond,mert nem mindegy ,hogy az IB címét írod be,vagy  a New York-i JPM bank címét.Előbbit fogdja el a Revo app.
kukor-ica 2025. 02. 26. 01:39

Ha Revolut-on lévő USD-t szeretném a legolcsóbban (=ingyér :) IBKR-re juttatni, akkor gondolom az IBKR JP Morgan-es New York-i számlájára kell utalni, ami ugyanolyan gyűjtőszámla mint a német EUR-os, tehát közleményben kell a név meg a számlaszám.
Igen ám, de a Revo teljesen más adatokat kér, mint amit az IBKR megad... El is indítottam kemény 10 USD-t hétfőn, de nem is érkezett meg. Mit ronthattam el?
bikkmakk 2025. 02. 17. 11:34

https://www.interactivebrokers.ie/hu/trading/referral-member-to-member.php 
Hátha tudja valaki itt a választ az ajánló programmal kapcsolatban. Az ajánlónak a 2000 usd volumen megléte mikor ellenőrződik, akkor, mikor az ajánló linken valaki számlát nyit azonnal, vagy valami későbbi időpontban? És a 2000 USD-t tartania kell hosszabb ideig? Az világos, hogy az ajánlott, aki nyitja a számlát, neki 1 évig nézik a számla volumenét.
Dzsano 2025. 02. 17. 11:14
Előzmény: #3139  lo5o_
Ha jók az információim akkor:
OTP Bank SEPA -> Devizaszámlánál 0,5% min.321ft, max 25ezer
Dzsano 2025. 02. 17. 10:29
Előzmény: #3139  lo5o_
Akkor érdemes lehet kérni egy Bankkártyát arra az EUR zsebre az OTP től, és így már "kártyás vásárlásként" tud menni a Revolutra.

Topik gazda

felix6
4 4 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek