A német tőzsdéken (frankfurt,stuttgart,gettex) találhatsz rengeteg mini futures-t. Mind likvid árjegyzős. Az IB-n a következő kibocsátóktól tudsz venni: UBS, Vontobel, Goldman, JPM, MS, ING. Napon túli pozíciókra az tőkeáttételes ETF-ek nem valók.
Sziasztok sp, nas vagy dax mini futurest kereskedik valaki közületek az ib-nél? 2×, 3× is keresgélek, de nem találok elég likvidet. vagy esetleg shortolható etf-t
Á, köszönöm. Féltem megnyitni üresen a TBSZ 2024-et, korábban egy ilyenből (+ elcseszett banki IT-ből) évekig tartó rohangálás lett. Ez is bug-os, csak xx.xx99999999999 EUR-t enged átforgatni, decimal helyett lebegőpontost használnak, kerekítés nélkül... Plusz a JPY egyenlegemet nem engedi rollover-elni. Egyszerűen nem látja, mintha ott sem lenne. Atyaég... Gigatákolmány ez a rendszer is. :( Fülstölgés OFF.
Én annyit írtam, hogy megítélésem szerint tévesen vonták le. Nekem is jöttek azzal, hogy igényeljem vissza, de csak kb 30 USD + 1900 HUF volt az összeg, így nem kardoztam rajta, eleget szívtam már az osztrák adó visszaigényléssel. Aztán egyszer csak jóváírták a magyar ügyfélszámon és azonnal át is vetették az új, ír ügyfélszámra.
Dear Sir/Madam Please be advised that we have received and processed your submitted Form 8-3-6. Form 8-3-6 works on a ‘going forward basis’ only, Irish Tax Treaty benefits are applied after your claim is processed but not retrospectively. For instructions regarding the reclaim of with-holding tax paid prior to submission of your claim please visit https://ibkr.info/article/4884 for further instructions. Kind regards Interactive Brokers Client Services
Hoppá, hogy sikerült? Nekirugaszkodtál az ír államtól megigényelned, mert nekem azt írta az IBKR, hogy utólag ők nem írják jóvá, hanem egy szép kis igénylési beadványhalmazt kell beadni. Mondjuk ezt korrekten levezette.
Rokonnak Margin számlája van és ott nincs automatikus devizaváltás HUF-ról (alapdeviza) USD-re, hanem ha vesz amerikai részvényt, automatikusan USD hitelt vesz (margin, melynek ugye van havi kamata). Azaz manuálisan kell először devizát váltani (ha akarsz). Ha mínuszban van az USD egyenlegeged (USD/HUF short), akkor USD hitelt vettél fel, de ezt utólag is "feltöltheted" és kinullázhatod a hitelt devizakonverzióval (HUF>>USD). Tehát nem kell megijedni. Lehetséges, hogy Basic számlán automatikusan váltja a devizát vételnél.
Sikerült valakinek idén lejáró TBSZ 2019-ről év végi részkivétet beállítani? Mert a Break és a Rollover nyilatkozat leírása ugyanaz: Transfer all assets from this TBSZ to your Individual account. (bocs, angolul használom) Hát pont nem az összeset és pont nem a sima számlámra szeretném átforgatni. Ha a Rollover-t kiválasztom: The selected source account does not have any valid receiving accounts. Jó hogy, mivel nekik kéne átforgatni év végén egy új TBSZ 2024-be és csak annyit, amennyit én kérek. Most se számla, se egy beviteli mező, ahol bármiféle értéket megadhatnék. Ennyire értelmetlen oldalt még nem láttam. Vagy csak gyorsan öregszem.
ha pl veszek egy Apple részvényt USD-ben akkor automatikusan váltja a
rendszer HUF-ról USD-re, (IGEN) majd ha eladom, akkor meg visszaváltja USD-ről
HUF-ra?(NEM)
Sziasztok! Kezdő IB-s vagyok, azt szeretném kérdezni, hogy működik a devizaváltás részvényvásárláskor? HUF az alapdevizám, ha pl veszek egy Apple részvényt USD-ben akkor automatikusan váltja a rendszer HUF-ról USD-re, majd ha eladom, akkor meg visszaváltja USD-ről HUF-ra? Ha megint veszek egz USD részvényt akkor ugyanez? csak a felesleges oda-vissza váltogatások díját szeretném elkerülni. Vagy esetleg egyben kellene egy nagyobb összeget USD-re váltanom és akkor abból tudnám venni a részvényeket további devizakonverziók nélkül? köszi!
Interactive Brokers
Megköszönném, ha olyasvalaki(k) aki itt kereskedik, megosztaná tapasztalatait. (költség, felület, helpdesk, utalások- pénztranszfer, ilyesmi..)
köszi,
eF