Topiknyitó: Törölt felhasználó 2012. 09. 21. 15:03

Interactive Brokers   

Sziasztok,

Megköszönném, ha olyasvalaki(k) aki itt kereskedik, megosztaná tapasztalatait. (költség, felület, helpdesk, utalások- pénztranszfer, ilyesmi..)

köszi,

eF
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
hbbalazs ma, 14:56
#1551
Én ezt nem tettem meg, amikor az IBKR-en TBSZ-t nyitottam. Ez alapján hibát követtem el? Vagy az számított, hogy van Magyarországon irodájuk? Viszont most, hogy az IBIE-vel összeolvasztják, most kell majd ezt megtenni vajon?
2. Be kell-e jelenteni a külföldi befektetési szolgáltatóval megkötött szerződést?Ha egy magánszemély külföldi befektetési szolgáltatóval köt tbsz-t, akkor azt be kell jelentenie a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz (NAV).A bejelentéshez nem kell mellékelni a tbsz-t, azonban egy esetleges NAV-ellenőrzéskor a szerződéskötés tényét a szerződés bemutatásával kell igazolni.
Baggio péntek, 19:55
Előzmény: #1549  8uk52
#1550
Hát azért kíváncsi vagyok, hogy ezeknek a feltételeknek megfelel-e majd. Nem mind TBSZ számla, amit annak gondolunk. Mindenkinek ajánlom figyelmébe az alábbiakat:
https://nav.gov.hu/ado/szja/Kerdesek_es_valaszok_20200218
8uk52 csütörtök, 21:52
#1549
Úgy tűnik sok kérdést kaptak a tbsz miatt, mert frisíítették az oldalt. 
15. How will this affect my TBSZ account?TBSZ accounts should not be affected by this change. After the merger, TBSZ accounts will be serviced through IBIE.
TitusPullo
TitusPullo csütörtök, 20:26
Előzmény: #1547  kjanek
#1548
Sajnos nem, ez eleg sovany szentigaz
kjanek
kjanek csütörtök, 20:13
Előzmény: #1543  TitusPullo
#1547
Úgy tűnik sajnos nem, 20k van a leírásban.
unidentified user csütörtök, 20:00
Előzmény: #1542  TitusPullo
#1546

IBIE-n bármiről bármire tudok most devizát váltani, papírvásárlás nélkül is.
TitusPullo
TitusPullo csütörtök, 19:56
#1545
látom kamat lesz a cyep helyett, csak nehogy jöjjön a szochó is vele.
TitusPullo
TitusPullo csütörtök, 19:53
Előzmény: #1529  kjanek
#1544
budacash, semmire nem volt elég.
TitusPullo
TitusPullo csütörtök, 19:52
Előzmény: #1526  kjanek
#1543
nem a nemzetközi ib garancia fog vonatkozni ránk? 500k? köszi
TitusPullo
TitusPullo csütörtök, 19:46
#1542
akkor visszakaphatjuk a korlátlan devizakonverziót? mivel az ibce engedélyen nem terjedt ki a konverzióra, csak ha eszközhöz kötődött.
Amman csütörtök, 19:16
#1541
""A jelenleg meglévő TBSZ számla, illetve a későbbiekben történő újabb TBSZ számlák nyitása a jelenlegi tervek alapján elérhető lesz az összeolvadást követően. 
A transzferrel (TBSZ számla IB-hez transzferálása más szolgáltatótól)kapcsolatosan jelenleg további információkat várunk annak bevezetéséről."
unidentified user csütörtök, 18:55
Előzmény: #1539  unidentified user
#1540
*használhtó külföldi TBSZ
unidentified user csütörtök, 18:55
#1539

Nálam pozitívum az írországi költözés. A meglévő szamlámat Captraderen keresztül nyitottam, kifejezetten azért, hogy ne magyar jogalanyhoz kerüljek (2020 óta konstans rendeleti kormányzás, aminek még csak szándék sem látszik a kivezetésére - ennél még egy átlagos banánköztársaság is kiszamithatóbb). Ott sajnos nem vezették be TBSZ-t, de így már lesz használható TBSZ is. Nekem tökéletes!
bronz csütörtök, 18:44
#1538
Szuper, pont ide akartam menekülni a töketlen Erstétől, ha már a Randomot felfalták.
Matyi_atya
Matyi_atya csütörtök, 16:02
Előzmény: #1533  Pipamocsok
#1537
Belebegtették neki, hogy kéne a vejkónak 1 db osztalékelsőbbségi részvény, ami a kifizetések 99%-ára jogosít.
kjanek
kjanek csütörtök, 14:16
Előzmény: #1533  Pipamocsok
#1536
Lehet hogy a nyakukba akartak sózni valami jó kis adót, aztán inkább elhúztak.
Xlendon csütörtök, 12:37
Előzmény: #1533  Pipamocsok
#1535
Meglátta, hogy kivel ünnepel aug. 20-án.... és lehet, hogy ebből inkább nem kér.
Balna1969
Balna1969 csütörtök, 12:36
#1534
Gondolkoztam pedig, hogy jövőre az IB-nél nyitok TBSZ-t, dehát ez valószínűleg ugrik. Jelenleg az Erste-nél vagyok, hogy mi lesz januárban... meglátom még.
Pipamocsok csütörtök, 12:20
Előzmény: #1532  Pipamocsok
#1533

Amúgy én azon csodálkozom hogy pár hónapja még itt volt a főgóré és haverkodott a Karmelitában.
Arról volt szó hogy új bank, ügyfélszolgálat bővítése meg szokásos. A kivonulás az nem a fordítottja ?
Pipamocsok csütörtök, 12:17
Előzmény: #1531  Sequoia
#1532

Teljesen mindegy hogy volt e, lesz.  Kártalanítás legjobb példája a Credit Suisse kötvényesei és részvényesei példája. Nagyjából erre készülj ha esetleg a broki megbicsaklik.A legjobb szöveg ez: 
In certain cases, if an investment firm has failed to properly segregate client funds, it may not be possible to return these funds to the client should the firm becomes insolvent.
Valahogy úgy lehetne érteni, hogy minden szövegünk ellenére hogy biztonságban van a pénzed, előfordulhat hogy ha baj van, lenyúljuk.
Jó ha ezt mindenki alaposan átgondolja
Sequoia csütörtök, 11:45
Előzmény: #1529  kjanek
#1531
A 20.000 és a 100.000 EUR is egy nagy nulla annak, aki százmilliókat tart részvényben. 
Volt mostanában brókercsőd? Mi volt az eljárás a kártalanításra? 
Kvazir csütörtök, 11:25
#1530
Mi az IBKR terve az EU-s műveleteivel kapcsolatban?
A Brexit előkészületei során az IBKR két erős bróker-dealert hozott létre Európában – az Interactive Brokers Ireland Limited-et, vagyis az "IBIE"-t és az Interactive Brokers Central Europe Zrt.-t, vagyis az "IBCE"-t –, amelyek lehetővé tették számunkra, hogy kiszolgáljuk európai ügyfeleinket és jelentősen bővítsük európai üzletünket.Az IBKR most stratégiai döntést hozott: ezeket a két bróker-dealert egy entitásba integrálja, amely Írországban lesz szabályozva, miközben jelentős szoftverfejlesztési és operációs szolgáltatási jelenlétet tart fenn ott.
Meg tudnád magyarázni, miért hoztok ilyen változást?
Ez a változás lehetővé teszi, hogy egy szabályozási követelményrendszerre fókuszáljunk, és egységes termékpalettát kínáljunk Európa-szerte, miközben továbbra is elérjük céljainkat és magas színvonalú befektetési szolgáltatásokat nyújtunk az ügyfeleknek.
Hogyan fogja ez érinteni az IBCE ügyfeleit?
A fúzió után az IBCE ügyfél-számlákat az IBIE fogja kiszolgálni. Értékeljük a leghatékonyabb és ügyfélbarát módot ennek megvalósítására, és további információval fogunk szolgálni az ügyfeleknek, miután véglegesítettük megközelítésünket.
Hogyan fogja ez érinteni az IBIE ügyfeleit?
Az IBIE ügyfeleknek nem kellene, hogy érintse ez a változás.
Mikor fog ez a változás bekövetkezni?
Ezt a döntést nemrég hoztuk meg, és célunk, hogy a folyamatot valamikor 2024-ben befejezzük. Együttműködünk a releváns felügyeleti hatóságokkal, és további információval fogunk szolgálni, ahogy a folyamat halad. Alig várjuk, hogy továbbra is támogassatok minket, amint növekszünk és erősítjük európai üzletünket, beleértve egy részletes útitervet az összeolvadással kapcsolatban megteendő lépésekről.
Tudsz több információt adni az IBIE-ről?
Az IBIE egy befektetési cég, amely az Írországi Központi Bank által van szabályozva és engedélyezve a második Pénzügyi Eszközpiacokra vonatkozó Irányelv (Directive 2014/65/EU) alapján.Az IBIE az IBCE leányvállalata, és mindkét cég teljes mértékben az Interactive Brokers Group tulajdonában van. Az IBIE az Interactive Brokers Group legnagyobb befektetési cége Európában, több mint 350.000 ügyféllel.Az IBIE weboldala: https://www.interactivebrokers.ie/en/home.php, amely tartalmazza a cég elérhetőségi adatait és a szabályozójáról szóló információkat, az Írországi Központi Bankot.
Változni fognak az IBKR jutalékok és díjak, amikor a számlám átkerül?
Nem. Az IBKR jutalékok és díjak nem fognak változni, amikor átmész az IBCE-ről az IBIE-re. Ugyanakkor az IBIE-nél alkalmazott kamatlábak eltérhetnek az IBCE CYEP programjában alkalmazottaktól. Weboldalainkon összehasonlíthatod ezeket.
Ugyanahhoz a kereskedési platformhoz lesz hozzáférésem vagy lesznek szoftverváltozások a számlám átvitele után?
A számlád átvitele nem lesz hatással a kereskedési platformra vagy a szoftverre, amit kereskedéshez vagy számlakezeléshez használsz. A technológia ugyanaz marad.
Változik a termékekhez való hozzáférésem, amikor a számlám átkerül?
Nem. A jelenlegi termékhoz való hozzáférésed nem fog változni, amikor a számlád átkerül.
Megváltozik a konszolidáció miatt, hogy milyen termékeket tarthatok vagy kereskedhetek?
Az IBIE ügyfelek hozzáférhetnek és kereskedhetnek ugyanazokkal a termékekkel és szolgáltatásokkal, amelyek jelenleg az IBCE-nél is elérhetőek, valamint néhány további szolgáltatással is. Pontosabban:
Az IBIE ügyfelek OTC Spot Fémekkel (Arany és Ezüst) és OTC Jövőbeli LME Fémekkel is kereskedhetnek.
Az IBIE ügyfelek 24 pénznemben tarthatnak eszközöket, szemben az IBCE által kínált 10 pénznemmel. Mivel az összes kereskedési pénznemet tarthatod az IBIE számládon, nincs automatikus FX az alappénznemedre az IBIE-nél.
Az IBIE kamatot fizet a készpénz egyenlegeken, így a jelenlegi IBCE CYEP programod már nem lesz érvényes.
Hogyan vagyok védve a veszteség ellen? Van-e bármilyen anyagi különbség, ami az IBIE-vel való kapcsolatomra fog vonatkozni az IBCE-vel fennálló jelenlegi kapcsolatomhoz képest?
Mindkét befektetési cég, az IBCE és az IBIE is köteles az ügyfélalapokat elkülöníteni a saját alapjaiktól, hogy ha bármelyikük fizetésképtelenné válna, az ügyfélalapok nem válnának a cég vagyonának részévé az inszolvencia céljából, és visszakerülnének az ügyfelekhez.Bizonyos esetekben, ha egy befektetési cégnek nem sikerül megfelelően elkülöníteni az ügyfélalapokat, nem lehet ezeket az alapokat visszaadni az ügyfélnek, ha a cég fizetésképtelenné válik. Mind Írország, mind Magyarország rendelkezik kárpótlási rendszerekkel, amelyek bizonyos védelmet nyújtanak az ügyfeleknek, ha ez bekövetkezik. A két rendszer közötti fő különbség az, hogy a magyar rendszer alapján a maximális védelem €100,000, míg az ír rendszer alapján ez az összeg €20,000.Az ír rendszer teljes részleteit megtalálhatod az
https://www.investorcompensation.ie oldalon, a magyar rendszerről pedig az https://bva.hu oldalon találsz információt. Az IBCE weboldalán is található információ a befektetők védelméről: 
https://gdcdyn.interactivebrokers.com/Universal/servlet/Registration_v2.formSampleView?formdb=4531.
Megmaradnak-e az átvitt számlán a pozíciók jelenlegi költségalapjai?
Igen. A számlád átvitele nem lesz hatással a pozícióid jelenlegi költségalapjaira (cost basis).
Ugyanaz lesz az átvitt számla konfigurációja, mint a jelenlegi számlának?
Az átvitt számla konfigurációja a jelenlegi számládéhoz hasonló lesz, amennyiben ez a szabályozások által megengedett. Ez magában foglal olyan tulajdonságokat, mint a fedezeti képesség, piaci adatok, további felhasználók és riasztások.
Megváltoznak a bejelentkezési adataim?
Nem. A felhasználóneved, jelszavad és minden esetleges kétfaktoros azonosítási folyamat, ami a meglévő számládhoz kapcsolódik, aktívak maradnak az átvitel után. Ugyanakkor új számlaazonosítót fogsz kapni az átvitt számládhoz.
kjanek
kjanek csütörtök, 11:19
Előzmény: #1528  unidentified user
#1529
Szóval akkor a BEVA egy hatalmas parasztvakítás és kizárólag azzal a céllal jött létre hogy hamis biztonságérzetet adjon a befektetőknek. Értem én hogy probléma esetén nem lesz elég a kártalanításra, de akkor egyáltalán minek van?
unidentified user csütörtök, 10:28
Előzmény: #1526  kjanek
#1528
IBKR-nél nem tudom elképzelni, hogy elsikkassza az ügyfelek pénzét, így a BEVA irreleváns. Ha esetleg mégis megtenné, akkor a magyar BEVA igen karcsú a teljes IBCE ügyfélállomány kártalanítására, így megint csak irreleváns.
unidentified user csütörtök, 10:26
Előzmény: #1525  efranx
#1527
Szlovák = Finax
Osztrák = Partner Bank
kjanek
kjanek csütörtök, 10:09
Előzmény: #1520  Wally_Karue
#1526
100000 EUR helyett a 20000 EUR BEVA elég karcsú.
efranx csütörtök, 09:45
Előzmény: #1524  unidentified user
#1525
"külföldi szolgáltató TBSZ-t vezessen, van pl. szlovák és osztrák is" 
Melyik szolgáltatókra gondolsz?
unidentified user csütörtök, 08:51
Előzmény: #1521  Matyi_atya
#1524
"Egy Írországi szolgáltató miért is tartana fent egy ilyen számlát"
Magyar adórezidens ügyfelek vonzására... már lefejlesztették, nem látom, miért ne tartanák meg az egyesítés után is. Jogilag semmi nem tiltja, hogy külföldi szolgáltató TBSZ-t vezessen, van pl. szlovák és osztrák is (csak drágák).
Sequoia csütörtök, 08:14
Előzmény: #1520  Wally_Karue
#1523
Elég sokat szarakodtak, amíg létrehozták a TBSZ-t, csak nem kukázzák pár hét után... remélem :D
Emellett egy ilyen döntést nem egyik napról a másikra hoznak meg. Ha tudták, hogy költöznek, és nem tartják meg a TBSZ-t, akkor minek vezették volna be?
tigus7313 csütörtök, 08:14
Előzmény: #1521  Matyi_atya
#1522
Kb. egy hónapja jelezték, hogy joint számla csak Írországban nyitható (ekkor még nem gyanakodtam), emiatt nem lehet TBSZ. Ez nem jó előjel a TBSZ-re nézve...
Sajnos bármikor jelezhetik, hogy aki nyitott náluk TBSZ-t, vigye át más szolgáltatóhoz  (szerintem nem fognak bajlódni a magyar adóhatósági szolgáltatással)
Matyi_atya
Matyi_atya csütörtök, 08:03
Előzmény: #1520  Wally_Karue
#1521

Év vége felé terveztem megnyitni a TBSZ számlát, nem tudom mi lesz így vele én sem. Egy Írországi szolgáltató miért is tartana fent egy ilyen számlát....
Lehet még gyorsan meg kéne nyitni, hátha hagyják futni.
Wally_Karue
Wally_Karue csütörtök, 06:49
#1520

https://www.ibkrguides.com/kb/merger-of-two-eu-broker-dealers.htm
20.000 EUR lesz a BEVA, gondolom a magyar beutalási számlaszám ugrik, a TBSZ kérdéses, hogy meghagyják-e, nehezen tudom elképzelni, hogy Írországból ezzel fognak foglalkozni...
Azt hiszem, ez egy újabb sikertörténete a magyar gazdaságpolitikának :)
Commodore64
Commodore64 kedd, 11:19
Előzmény: #1515  combo
#1519
Sikerült átállnom USD-ra. köszi.
Nem tudom a kimutatások miben készülnek.
poreci hétfő, 17:07
Előzmény: #1514  Commodore64
#1518
Amikor bázis devizát változtatunk, akkor az év végi veszteség -nyereség kimutatás (már ha van ilyen- gondolom igen), az USD-ben fogja mutatni az adatokat, vagy HUF-ban, vagy USD-ben és árfolyamot is mutat hozzá?
Sequoia hétfő, 09:38
Előzmény: #1516  Sequoia
#1517
Megvan, a területi engedélyt kellett megadni. 
Sequoia hétfő, 09:22
#1516
Üdv. 
Új vagyok itt, és az IB-n is. 
Szeretnék TBSZ-re ETF-et (SXR8) venni, de nem engedi. Milyen engedélyt kell megadnom, hogy tudjak venni?
combo 2023. 09. 22. 18:52
Előzmény: #1514  Commodore64
#1515
Meg. Negyedévente egyszer lehet változtatni, ezt tartsd észben.
Commodore64
Commodore64 2023. 09. 22. 16:41
#1514
Sziasztok,
a bázisdevizát meg lehet változtatni? Forintról dollárra ?
köszi
hokuszpok_pf 2023. 09. 22. 16:41
#1513
Van esetleg valakinek tapasztalata a következő problémával kapcsolatban? Hitel igényléshez szükségem lenne az IB-től befeketetési hitelről és értékpapír kölcsönről szerződésre, mivel a bank által lekért KHR nyilvántartásban 0 USD-vel, de szerepelnek. A webes felületen csak általános formanyomtatványokat találtam, a hiánypótláshoz gondolom valami aláírt dokumentumra lenne szükség. (Margin accountom van, de cash accountként használom igazából...)
Maci 2023. 09. 21. 20:00
#1512
Köszönöm a válaszokat!
Franky 2023. 09. 18. 21:45
Előzmény: #1510  labdaszedo
#1511
Nincs. TBSZ-en nincs ez a lehetőség és margin sincs.
Szóval vagy kapsz 10% kamatot adózva a tőkédre vagy nem fizeted a nyereségre a 15% adót. 
Excel megmondja melyik a jobb.
labdaszedo 2023. 09. 18. 20:41
#1510
Üdv mindenkinek! A TBSZ számlámat szeretném Margin-ra állítani hogy be tudjak lépni a Stock Yield Enhancement programba. Van rá lehetőség? Az alap számlán sikerült mindent beállítani, de a TBSZ-en nem.
djbencus 2023. 09. 16. 14:34
Előzmény: #1505  Maci
#1507
Csak a 24-es eredmény lesz 2x adóztatva.
totoro
totoro 2023. 09. 15. 21:48
#1506
Magyar piacon dt-zni mennyire alkalmas? Megvan minden instrumentum ami a BÉT-en? Van minimumdíj kötéskor? Érdemes ERSTE-től ide menekülni? ERSTE-vel a bajom, hogy iszonyat lassú, főleg a mobil app, ott van, hogy 1 percig homokórázik teljesülés előtt, és már agyfaszt kapok tőle....jó lenne váltani.
Maci 2023. 09. 15. 18:57
#1505
Üdv mindenkinek. Tegyetek tisztába. 2024től vége az usa adó egyezménynek. A gyakorlatban ez mit jelent? A 23ban realizált nyereség után már levonják az usa adót (is)?(24ben)
Vagy csak a 24-es eredmény lesz 2x adóztatva? )25 elején)
Köszi
salander 2023. 09. 13. 14:05
Előzmény: #1503  riskmanagementisnice
#1504

https://www.justetf.com/en/find-etf.html?assetClass=class-equity
Nem teljes körű, de itt van egy ország/szektor szűrő.
riskmanagementisnice 2023. 09. 13. 12:00
#1503
Abban tudnátok segíteni, hogy a külföldi tőzsdeindexek ETF-einek mi a kódja? 
Pl. lengyel WIG-re van ETFBW20TR, ETFBW20LV, ETFBW20ST
Ezek között hol lehet eligazodni? Van egy használható lista?
Köszönöm!
Commodore64
Commodore64 2023. 09. 09. 16:00
Előzmény: #1501  Pipamocsok
#1502
Sima részvény vétel lett volna. Akartam venni 10db AMC részvényt és ezért 2000EUR fedezetet kér.
Pipamocsok 2023. 09. 09. 12:10
Előzmény: #1500  Commodore64
#1501
Gondolom tőkeáttétesen akarsz vásárolni ahova kell valamennyi cash fedezet
Commodore64
Commodore64 2023. 09. 09. 10:30
Előzmény: #1499  efranx
#1500
Sziasztok! 
Tesztelgetem a számlát. Eddig nem volt ilyen. Már vettem amerikai részvényeket, pár darabot is akár. Szerettem volna megint pár darab amerikai részvényt venni és 2000 EUR margint kér. Mióta van ez?
efranx 2023. 09. 09. 08:06
Előzmény: #1498  Muadam6
#1499
Ez abból a szempontból pozitívum, hogy ha esetleg már csak lezárt TBSZ-ed van, akkor nem kell figyelned arra, hogy ott elég szabad cash maradjon a havi díjhoz és ott ne kezdjen eladogatni részvényeket.
Muadam6 2023. 09. 08. 17:46
Előzmény: #1490  dane777
#1498
Ha TBSZ számlád van figyelj arra, hogy legyen a főszámlán szabad cash, mert a havi számlavezetési díját a TBSZ-re abból vonja le. Én is kaptam egy ilyet, meg is jártam vele, mert minden eladta az egyik részvényemet a főszámláról, hogy abból fedezze a havi TBSZ díjat. Jó morcos is voltam, mert szar helyen adta el pont, ráadásul egy darab részvényért is megvágott tranzakciós díjjal.
Commodore64
Commodore64 2023. 09. 08. 11:12
Előzmény: #1496  Commodore64
#1497
Már megvan :)
Commodore64
Commodore64 2023. 09. 08. 11:05
Előzmény: #1494  Pipamocsok
#1496
Sziasztok,
hol lehet megnézni a levont jutalékot egy teljesült megbízásnál? Nem találom.
köszi
efranx 2023. 09. 08. 10:13
Előzmény: #1492  Pipamocsok
#1495
Köszi! Igen, közben felhívtam az ügyfélszolgálatot is, ők is erre tippeltek. Egyébként kérdeztem pár egyéb dolgot is és egészen kultúrált, elérni is könnyű volt, csak ajánlani tudom (Balázs).
Pipamocsok 2023. 09. 08. 09:24
Előzmény: #1487  veraszab
#1494

A számlanyitás nem kerül pénzbe és nincs már minimum tőke sem amit rá kell utalnod, egyszerűen utalnod kell valamennyi összeget hogy élesítsék a számládat. A költségek: 100 ezer huf beutalása tranzakciós költség, USD alapú részvénynél devizakonverzió, vételi jutalék, eladási jutalék, devizavisszakonverzió. Havi 1 kiutalás ingyenes.
Én eddig kaptam egy automata kimutatást minden évben az adózáshoz, de bármikor te is csinálhatsz nagyon részletes kimutatást adott időintervalluumra, gyakorlatilag minden infora amire szükséged van, csak próbálgatni kell hogy mikor hozza ki azt az infot ami érdekel, erre vannak egyébként query template-ek is.
Nekem nincsenek jó tapasztalataim oktatóanyagokkal, sőt, mintha kifejezetten arra menne a dolog hogy minél nehezebben tudj utánanézni valaminek (jutalékból élnek) és magadra támaszkodj. Ráadásul, változtatásokat jóformán soha nem közölnek előre, utólag veszed észre hogy úgy van. (az ETF vásárlás tiltás júliusban kivétel volt, de arról már nem szóltak amikor újra engedélyezték a kereskedést.
Kis összegekkel próbálkozz mert úgyis belefutsz egy csomó nem várt dologba
Pipamocsok 2023. 09. 08. 09:16
Előzmény: #1488  net91
#1493
Az a tapasztalatom hogy ott is adja el ahol vetted
Pipamocsok 2023. 09. 08. 09:15
Előzmény: #1489  efranx
#1492
A demó verzió nagyon limitált és csak arra való hogy megszokd magát a felületet, abból ne vonj le következtetést hogy mit csinál a demo a próba orderjeiddel. Élesen ha van jogod európai piacokon kereskedni (és miért ne lenne) akkor menni fog a Xetra
Pipamocsok 2023. 09. 08. 09:13
Előzmény: #1490  dane777
#1491

Mintha arról panaszkodna hogy valamihez nem lenne elegendő tőkeerőd (margin feltételek teljesítéséhez ?)
Ezt valószínűleg csak úgy lehetne megérteni ha ismernénk milyen típusú számlád van, vannak e tőkeáttételes pozijaid. Kérdezd meg az ügyfélszolgálatot biztos segítenek
dane777 2023. 09. 07. 16:33
#1490
Sziasztok! Ma kaptam egy ilyen üzenetet, de nem tudom mit jelenthet ez. Tegnap kezdeményeztem utalást Revolutról, ma reggel meg jött az üzenet: Following violation(s) have been detected for you account  - Excess Liquidity: URGENT: Please note that the qualifying equity within your account (i.e., Equity with Loan Value) is insufficient to satisfy the margin requirement and, to restore margin compliance, liquidation of positions may commence without further notice. Tudnátok segíteni, hogy ez mi lehet?
efranx 2023. 09. 06. 09:56
#1489
Telepítettem az IBKR demó verziót androidra, de XETRA-ról semmilyen ETF-et nem tudok venni. LCUW, SGAS, AYEM tickerekkel próbáltam. Akár limit, akár market megbízást adok egész nap ott marad az Orders-ben, másnapra törlődik. Érdekes, milánói tőzsdéről megy. Mit csinálhatok rosszul? Esetleg valakinek tapasztalat?
net91 2023. 09. 04. 14:45
#1488
BRK B-t szeretnék eladni, de csak az NYSE-n engedné, ha nyitva lenne.
Európai tőzsdén (pl. Xetra) miért nem engedi eladni?
veraszab 2023. 09. 04. 12:08
#1487
Sziasztok! Előre is elnézést és türelmet kérek, nagyon amatőr kérdéseket szeretnék feltenni. Szeretném kipróbálni a tőzsdézést és a lehetséges opciók közül ( etoro, revolut, erste, random ) az Interactive tűnik a legkomolyabbnak. A következő kérdéseim lennének:
- milyen költségei lesznek, ha nyitok náluk egy számlát ( nem tbsz ), beutalok mondjuk 100 ezer forintot, veszek valamilyen amerikai részvényt, tartom egy évig, majd eladom és kiutalom a pénzt a bankszámlámra?
- kapok tőlük kimutatást, hogy mennyit kell adóznom forintban? ( van könyvelőm, de át akarom látni az egészet és szeretném magamnak vezetni a nyilvántartást a tőzsdei ügyletekről )
- van olyan oktató anyag ( könyv, leírás, tanfolyam ), ahol nem a trading részét, hanem az adminisztratív részét ( pl. adózás ) is megtanulhatom?
Köszönöm, ha válaszoltok.
Amman 2023. 09. 04. 08:55
Előzmény: #1485  bikkmakk
#1486
Hazai részvény utáni osztalékból nem vonnak!
bikkmakk 2023. 09. 04. 08:38
Előzmény: #1483  Csigusz23
#1485

Szerintem TBSZ-en nincs forrásadó, NYESZ-en van. Ez is egy furcsaság. Megnéztem a TBSZ-em, és pl. OTP osztalékból nincs semmi levonás. NYESZ-en van.
https://www.erstebroker.hu/hu/tbsz_elonyok.html
Amman 2023. 09. 04. 08:36
Előzmény: #1481  Pipamocsok
#1484
Én tudom.;)
Csigusz23 2023. 09. 03. 21:40
Előzmény: #1482  bikkmakk
#1483
A forrásadót TBSZ-en is vonják.
bikkmakk 2023. 09. 03. 21:15
Előzmény: #1481  Pipamocsok
#1482
Osztalék tbsz-en adómentes, nem?
Pipamocsok 2023. 09. 03. 20:58
Előzmény: #1480  Amman
#1481
Az IBCE TBSZ egy alszámla. Forint alapú és csak cash lehet. Hiába margin a főszámlád. Képzeld úgy el mint a többitől teljesen független forint alapú számla amire 5 évig berakod a pénzedet és ha nem utalsz ki belőle akkor a rajta keletkezett esetleges árfolyamnyereség után nem kell adóznod. (Ha osztalékjövedelmed is keletkezik akkor azt viszont leadózod, akár mit csinálsz 15%-ot levonnak, illetve visszatartanak.

Topik gazda

felix6
4 3 4

aktív fórumozók


friss hírek További hírek