mindenesetre , ha MHB csak 17100 ft értékeli az szvsz kevés.( túlértékelt ) azonban hat hónapig nem adhatják el részesedésüket a nagyok és utána meg politikailag szempontból illik tartani az árfolyamot
miután már tulajdonos lettem nem tetszett , hogy egyszerű ügyfelükként sem kapok tájékoztatást a költségekről , állománydíjról , sőt még nem is segítettek értékpapír számlát nyítni.
Én nem jegyeztem, de esélyes, hogy az első napokban felhúzzák, aztán lehet majd ücsörögni a papírban egy darabig, személy szerint soknak tartom az árát, de majd a piac eldönti, mennyit ér.
Akár egy kicsi fölfelével és oldalazással is indulhat, mert ha egyből adják, akkor nem tudnak sokat adni jó áron. Úgy láttam, a régi nagyoknak van eladási korlátozás (6 hónap?). Meg az is kérdés, hogy az első 1-2 hónapban lesz-e egy kis “árfolyam karbantartás” (brókercégek, alapok, jegyzésbe még nem minden pénzt betoló NER-körök). Ha pl. alapok nem kapták meg a kívánt mennyiséget, a csorgást megvehetik még. (Ha volt olyan kisbüfi, aki csak azért jegyzett, hogy egy felfelé IPO hype-ban gyorsan kiszórja az első napokban, lehet rá vevő.) Szerintem gondoskodnak erről, ha sztorit építenek, nem szeretnék azt látni, hogy az első napokban-hetekben beszakad. (Ld. a Wabi jegyzés 5k körül, azt is tartogatták egy ideig az elején, aztán…) Nem biztos, hogy nem lehet majd köröket csinálni vele, de most szerintem drága. Éves jelentés és Q1 után majd elgondolkozom, árfolyamtól függően.
Gránit Bank Nyrt.