Lehet, hogy nem háromszög, hanem tovahaladó flat. Október óta már lehet, hogy 1-2 épül. Érdemes megnézni 20 éves távlatban. Kijött az eső trendvonal alól, a 2023-2024-es ellenállás fölé, ott konszolidált 4-5 hónapot és lendületesen elindult fel.
Szakertonek nem gondolom magam. Inkabb amolyan hobbista ;) Nekem a galvanizalt acel tema ujdonsag. Illetve ha nem felejtem el es nem dol ossze a vilag a heten azt a furofej kolcsonadassal foglalkozo ceget megnezem. Gondolom a megugro kereslet miatt a ratak is felfutottak. De sajnos most kevesebb idom jut elemzesre.
Szerintem ezek a private credit mogotti penzek nem a bankoktol jottek, hanem biztositok, nyugdijpenztarak es private credit funds-oktol (ebbe mondjuk tolhatbak penzt bankok is). Ok nem repoznak, maximum a bankokon keresztul. De akkor meg a banknak nem kell merleget javitani. Szerintem a rendszerszintu kockazat abban lehet, ha tulvallaltak magukat valakik. Remelem nem a nyugdijbiztositok, hogy 50bp-al magasabb legyen a hozamuk… Aztan meg lehet beszantjak azt a par szazmilliot, bedol nehany ceg es befekteto es megy minden tovabb. HA egyaltalan lesz ebbol meg vmi tovabbgyuruzo problema.
Molnár és Pletser elég jó a témában. De amúgy milyen újdonságokat mondtak neked amit eddig nem mondtak a korábbi idevágó videóikban? Aluminium esetleg.... Neked mint a témában elmélyedt szakértőnek nagyon ajánlom Ed Conway - Anyagi Világ című könyvét. Lassacskán végzek vele. Olvasmányos, szórakoztató egyben.
Hozza kell tenni, hogy ez a fund 500m USD. A Blackrock nem csodol be egy ilyen miatt, de megindithat egy dominot. Egyszer mar hallottuk2-3 honapja, hogy minden rendben van, lokalizalva van, csak 2 cegnek van problema. Es most megint… Izgalmas!
Nem igazan vagyok benne a fundok vilagaban, azt sem tudom mennyit tudnak elerni, nehany hiresebb kivetelevel. Azt hiszem Eisman ev vegi adasaban magyarazta tok jol el. Az alapkezelok nagy reszenek a keze meg van kotve. Nem terhetnek el nagyon az SP-tol. Valamennyire tudnak sulyozni. De azert vannak akikrol lehet tudni, hogy jelentosen vertek a piacot, mint a Renaissance (talan 40% eves), vagy Soros is szepen termelt. En igazabol amiatt tartom, hogy a piacot igazabol a smart money iranyitja, mert a retail nagyon keveset adott el aprilisban, meges volt egy erosebb korrekcio. Belegondolni is felelmetes, mi lett volna, ha mindenki mondjuk az etf-ek felet eldobja egy honap alatt.
BlackRock TCP Capital disclosed late Friday a 19% decline in the net asset value of the private corporate loans it owns tied to a sharp rise in nonperforming loans to about 10% of its portfolio. The fund is one of several BDCs The Wall Street Journal highlighted in a report about troubled BDCs in December.BDCs typically make high-interest loans to midsize corporations with junk credit ratings, using income from the loans to pay big dividends to their investors. The funds raise the money they lend out by selling shares and by borrowing cash in bond and loan markets.
“ A smart money mozgatja a piacot.” Ezen azért elgondolkodtam. Ha ez így van akkor a smart money mint pl BlackRock vagy nagy fundok miért nem hoznak tartósan a piac feletti hozamot? Ha én mozgatom a piacot akkor mindenen csak nyerek és kimaxolom a nyereséget. Nem érem be évi 10-20%-kal.
SP500, nem egyszerű a helyzet. Jó lett volna egy max. 6500-ig egy korrekció. Most egy ellenállási zónában vagyunk, de 8k a célár. Viszont itt a long piac akár vége is lehetne. https://www.tradingview.com/x/ywSJ5rUg/
NDX es IWM daytrade mar 4 oraja oldalaz, ez itt egy submicro (4) hullam lehet, mint (4 of 3) szakasz, a(3 of c) hullam resze. Meg egy kis rally kellene a (3) csucsanak eleresehez. A piac tele van ketelkedessel, egyre ujabb kockazatok bukkannak elo, igy nehez haladni felfele.. https://imgur.com/a/XRjZ5vn . Elkezdtem a daytrade poziciokat is ritkitani, nagyreszt felere vagtam vissza oket. Miert? mert ugy nezhet ki, gyanus, hogy a SmallCaps indexben mar wave(v) hullam is keszen van. Es ugy tunik elindult a lefordulasa. . https://imgur.com/a/8YAOUti
Hogyan tudjak megmondani, hogy mennyi a dumb money? Erdekes kerdesko0r egyebkent. Szerintem a retail onmagaban csak tamasztja az arfolyamot. A smart money mozgatja a piacot. A NAAIM report egeshzen jol mutatja. https://naaim.org/programs/naaim-exposure-index/
Financial Forecasts
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.