Szia János, Szerinted a következő durva lejtmenet melyik szektort fogja legkevésbé érinteni? Ha poziban kellene maradnod, akkor mit vennél ami nem fog esni nagyon durván??? Kína, olaj, boldog? Thx Rray
Nem, az a tervem, hogy megvarom sok cash-ben az elso tiszta le-impulzust, es majd csak a masodik esesben a wave(iii of 3) hullamot shortolom meg, de azt viszont nagyon. Viszont van egy rovidtavu chartos varakozasom, aminek az elso melypontja valahol februar vege-marc. idosavban van az "elvarhato" helye. ; Probalom a szobajovo korrekcios scenariokat idoben projektalni, CYCLE-->supercycle szintig. En nem hiszek a grand-supercycle meg a milleneal cycle teoriakban, maradok az "minden invesztor-generacio megel legalabb egy nagy bear piacot" belathato idotavnal. Ez praktikusan a fontos; de szokatlanul "rizikosnak" sejtem invesztor-tortenelem Trump-korszakat.
Az idei év legnagyobb felismerése számomra, ami szerintem a tőzsdei kereskedés, (és középtávú befektetés) szent grálja, bölcsek köve lehet. :) Még csak a felszínt kapirgálom, de ha a sikerhez ennyi is elég, akkor nem megyek mélyebbre. Annyira egyszerű, de mégis a legnehezebb dolog. Először is meg kell érteni "mit akar a piac". Meglátni, és nem megszeretni, hanem egyszerűen csak lekövetni. Mindegy, hogy nekem az teszik-e, vagy sem. Hogy egyetértek-e vele, vagy sem. Hogy erre számítottam-e vagy sem. Nem érdekes. Csak és kizárólag arra kell koncentrálni, hogy MOST mit akar a piac, MOST mit csinál a piac, és azt követni. Nagyon nehéz éppen az említettek miatt, mert ha nem értek egyet vele, nem arra számítottam, vagy nem idomul az elképzeléseimhez. Ezt el kell engedni, és ez a legnehezebb. :) Tehát az első megérteni, mit csinál a piac, nem érdekes (csak másodlagosan persze, lehet rajta gondolkodni), hogy miért csinálja. Ha ez megvan, már csak egy terv kell arra, hogy játsszuk ezt meg a tőzsdén. Ez a második rész. Ehhez megint csak a legalapabb "technikai elemzős részek" elégségesek. Egy fordulós gyertya, egy támasz ellenállás szint elemzés, egy nagyobb idősíkú fibo, vagy alakzat. Ha megvan a piaci akarat megfejtése, és megvan a technikai eszköztár és jelzés is hozzá, akkor pedig azt be kell kötni, meg kell játszani mintegy MECHANIKUSAN, mintegy automatikusan. Nagyon nehéz. A harmadik nagyon fontos rész a játék. A tőzsde egy játék, és nem lehet görcsösen, kötelező jelleggel hosszútávon csinálni, vagy legalábbis nagyon nehéz, ha ebből kell kötelező jelleggel megélni, kötelező jelleggel pénzt csinálni, nem. Amikor jön a lehetőség, felkészültnek kell lenni: ELŐRE, tudni kell, hogy lesz lehetőség, mert tudom, hogy mit akar a piac, megvan hozzá a technikai stratégia, és ha jön a jel, és akkor nincs kérdés, és mehet a játék. Viszont, hogy ez mikor történik meg, azt megint csak nem lehet előre pontosan tudni, ez megint csak nagyon nehéz. Ennyi csak, annyira egyszerű és mégis oly komplikált.
Visszatentes a MAGIC7 csodajara, es a kilatasokra az aktualis Elliott modell alapjan. . A chartok itt hol logaritmus, hol linearis skalan vannak. Elkepzelheto tobb helyen mas szamozas is. Szerintem nincs mit magyarazatkent beirni, a chartok magukert es vilagosan beszelnek. Kozeledik januar 20. . 1)TESLA, Weekly es daily chart . https://imgur.com/a/Bo1nm45 . https://imgur.com/a/yYPWlof . 2)AAPL, monthly es daily chart . https://imgur.com/a/ZtkYy6A . 3)MSFT, monthly es daily chart . https://imgur.com/a/BxUFXaO . 4)NVDA, Weekly es Daily chart . https://imgur.com/a/QgDj0Bu Szobajohet a Neowave model szamozas is, https://imgur.com/a/K4uSrsr . 5)GOOG, META, AMZN Nagyon konnyu a fenti chartokhoz hasonloan beszamozni ezeket is. Ugyanez a hosszutavu es kozeptavu, sot napos hullamszerkezet es szamozasi fog kijonni. . 6)Az igazi nagy kerdes mar nem is az, hogy hamarosan korrekciora kell szamitani, ha a MAG7 ebben a hullamszerkezetben van. Eddig is MAG7 vitte magaval az SPY es NDX indexeket. . A fo kerdes az: - vagy az 1982 melypont ota tarto 42 eves bull piacot, (2*21, ahol 21 fibo szam) - vagy a 2003 melypont ota tarto 21 eves bull piacot, (1*21) - vagy a 2009 melypont ota tarto 15 eves bull piacot (2*7+1, ahol 7 fiboszam) - vagy a 2020 Covid ota tarto 5 eves bull piacot fogja most korrigalni? Igazabol ez hatarozza meg a varhato korrekcio merete es idotartamat. Ez most a 1m$-os kerdes.
Ha a sportfogadáson nyersz, akkor azt hiszik, hogy szakértő vagy, pedig a statisztika szerint ugyanolyan az eredményesség, mint a kaparósnál. :-) Én mindig tudtam a jó számokat, mikor adtam fel lottót, csak mindig a húzásnál ügyetlenkedik el. :-)
Ha nyersz a lottón akkor sem azt mondják, hogy milyen ügyes vagy hanem azt, hogy milyen szerencsés vagy. Ezért nem ügyességi játék a neve hanem szerencsejáték.
Sokszor a szerencse is ügyesség. Ha az ember meg sem próbálja, lehet bármekkora szerencséje. :-) A Titanic-on is nagyon sok sikeres, boldog, egészséges ember utazott. Ráadásul volt, akinek szerencséje is volt.
Természetesen a topikgazda személye is nagyon fontos, meg senki nem szeret saját magával beszélgetni. A szavazásoknál látni, hogy ha nem is szólnak hozzá, nagyon sokan olvassák ezt a fórumot. A legutóbbinál közel 80-an nyilvánítottak csendes véleményt. Régebben volt róla szó, hogy a nyilakkal való vélemény nyilvánítás milyen sunyi, mikor még a "jó napot"-ra is nyom valaki mínuszt. El kellene törölni. Azt viszont tudni kell, hogy ez a Portfolio-nak is egy mérőszám, a nézettség nagyon fontos. Sok oldal ezért kér regisztrációt, mert bizonyítania kell a "tagok" számát, ezzel a reklámhelyeket jobban tudják értékesíteni és számunkra ingyen fenntartani az oldalt.
Nem nehéz megtalálni ezeket itt a fórumon, akik csak úgy megérzik a nagy pénz szagát. Vagyonokat keresve egy 69,5 ről indított 69-ig tartott öt perces brutál olajshorton. :-)
Ha tudnám a választ és ügyesen ugrálnák ki be szívesen megosztanám. Csak utólag látom, mi lett volna a jó ki-be -szálló. Ezért is csak okoskodok és nem veszek részt benne. :-) Erről más szerencselovagokat kell megkérdezned, akiknek van (közel)jövőbelátó kristálygömbjük.
Van számtalan topik, ami párhuzamosnak indult, de a többi szépen elhalt. Ide azért írogat szívesen az ember, mert ezt sokan olvassák és válaszolgatnak is. Van közönség, mivel elég széleskörű a témája, a topikgazda meg nagyon engedékeny ezekkel kapcsolatban. Ha szigorúan tartanánk magunkat a címhez, harmada ennyi hozzászólás sem lenne. Ez viszont jót tesz a topiknak is, mert mindig megtalálható az aktuális "címlapon".
Financial Forecasts
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.