Topiknyitó: pomperj 2018. 02. 27. 07:28

Financial Forecasts  

Azsia: mersekelt optimizmus
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
vaczak 2024. 12. 17. 14:00
Előzmény: #114719  zoltanov
Forgalom kellene hozzá. Mondjuk a kvantum jól fut egyelőre pre-marketben. 
zoltanov
zoltanov 2024. 12. 17. 13:37
Arqq - t ma lehet hogy 30 fölè lővik. Az elmúlt napokban nagyon hanyagolták a befektetők. Ez mèg csak ötszörözött nem úgy mint egy rgti :)))). 
szieszta 2024. 12. 17. 13:05
Előzmény: #114716  krida
Valamit nem értek. Korábban arról volt szó, hogy gyurcsányék mindent a nagy külföldi cégeknek adtak, azok meg elviszik a hasznot. Ezért kell a NER nek, lölönek, tiborcnak adni mindent. 
sh0rt0s_r0b0t_v0.42
sh0rt0s_r0b0t_v0.42 2024. 12. 17. 12:47
Előzmény: #114700  szieszta
Ez egy hatalmas butaság. Fundamentumok javulása, emelkedő árfolyam mégis kit rabol ki? 
krida
krida 2024. 12. 17. 12:35
Előzmény: #114715  yooio

A közpénzek lenyúlásával senki sem ért egyet (még akkor sem, ha talán másképp nem lehetett volna igazi rendszerváltást csinálni: a komcsik vedlettek át kapitalistává, és lett övéké a közvagyon, ezt valahogy kezelni kellett).
Ám az nem mondható el, amit Gyurcsány büszkén bevallott: nem csináltak semmit csak hazudtak. Rengeteg céget behozott a fidesz, kiváncsi vagyok ha ezek a gigászi cégek beindulnak, mi lesz itt. Ez azért óriási dolog, ilyen még nem volt korábban (legalábbis nem ilyen mértékben).
Az igaz, hogy a magyar gazdaság erősen függ a németektől, és ott jelenleg káosz van, ostobaságot ostobaságra halmoztak, és most megy a kavarodás, valahogy rendezniük kell a dolgokat (ettől függetlenül a mai napig ott állítják elő Európában a legtöbb értéket, tehát bölcs döntés velük együtt haladni).
Ami hiányzik: magyar vállalkozások erőteljes támogatása (és nem tönkretétele, a NAV és egyéb állami szervek ne abban legyenek érdekeltek, hogy padlóra fektetik az induló vállalkozásokat, hanem segítsék azokat mint pl. Hollandiában - ott ha valaki elnéz valamit, az ottani NAV először csak elbeszélget vele, figyelmezteti, hogy másképp csinálja, mire figyeljen oda, és természetesen onnantól kezdve odafigyelnek).
yooio 2024. 12. 17. 11:52
Előzmény: #114711  Kapzsidözsi
Azert ahhoz hogy ez mukodjon Magyarnak, kellett hozza hogy a fidesz szetlopja az egesz orszagot 14 ev 2/3al addig jutottunk, hogy beelozott Romania, uj iparositast nyom minden alapanyag nelkul( aka Kadar), es mellette szerhulyiti a nepet( PISA felmeresek es beteg kozpontositas oktatasban, de egeszsegugyben is), es propagandaval probalja lenyomni az emberek torkan de ugye jobban eltek…?!
Ja amugy jobban de oriasi bun volt a 2010/2020 kozti aranyidoszakot csak lopasra hasznalni, mert egy felkaru majom alatt is jobban elt volna az atlag ilyen konjunkturaval.
Majd most kiderul hogy ha doglodik a nemet autoipar, hogy a sok ipari beruhazas/akksigyar hova vezet…. Terszettek volna normalis IT kepzest/mernok/stb csinalni, normalis tudast adni, most nem erne nyakig a szar. Gyari munkasok kora is lealdozik 20/30 even belul legkesobb a robotizacioval, es talan nem lenne egy SSC /gyar lerakat az orszag ha ezek az idiotak nem tudatosan butitjak el a videki nepesseget. (Jo, igyis rengeteg hulye volt elotte is, de a propaganda hazugsaggyarat ok tettek ala.)
Nem beszelve a valasztasi rendszer modositgatasairol, az ellenzek leszalamizasarol stb.. ezeknek annyi bunuk van hogy egy fel konyvet tele lehetne irni… egy puha diktaturat csinaltak es lezullesztettek az orszagot,  egymasnak ugrasztottak a nemzetet( erdekes elottuk nem utalta egymast zsigerbol a jobbos/balos, ennyi hazaarulozas nem volt)
Kophetnekem van toluk, remelem eltakarodnak. 
vaczak 2024. 12. 17. 11:47
Akinek még van (én sajnos tegnap eladtam) ONDS 2 USD felett
Moka_Brikka 2024. 12. 17. 09:53
Kis érdekesség.
"The Dow Jones Industrial Average is down 8 days in a row. This is exceptionally rare when the Dow is in an uptrend (above its 200 dma). Historically when this happened, the Dow surged over the next few months. Even in 1929."
https://x.com/subutrade/status/1868762940486435122
Kapzsidözsi 2024. 12. 17. 09:33
Előzmény: #114709  SirDMR
O1G -k ugyanolyan bohózatot adnak elő csak más köntösben, az idősebb korosztályoknak színjátszanak. Nekik az kellett, eddig azzal lehetett nyerni :)))
Kapzsidözsi 2024. 12. 17. 09:31
Sajnos ma már a fogyasztói masszákat egy választói rendszerben csak így lehet elérni, figyelmet generálni. A világnépesség elbutulása, elszakbarbárosodása , elérzéketlenedése a kulturális értékek iránt abszolút itt levő dolog. Magyar csak annyit csinál, hogy rájött a plebs-et egy egyre nagyobb problémákkak küzködő világban nem érdeklik többségében az értékek már. Egyetlen hívószó a jólét és az életkörülmények, és azt kell nyomatni minnél hangosabban és kérlelhetetlenül egyre ostobább szociális média channel -eken. Trump is ezt csinálta alapvetően, a magyar baloldal meg a demokraták is későn jöttek rá, hogy most nem olyan időket élünk, hogy az értelmiségi és egyetemes érékek érdekelnék az embereket...... Nyugaton legalábbis. Ázsia bizonyos részein azért van még remény....
magnezium
magnezium 2024. 12. 17. 09:31
SirDMR
SirDMR 2024. 12. 17. 09:23
Előzmény: #114699  szieszta
Itthon ugyanez megy. Peti a helyi bohóc és látod ez kell a népnek, reálpolitikusok helyett. Szajkózd hogy mindenisszar szavazz rám. És ez elég az embereknek.
Kapzsidözsi 2024. 12. 17. 09:13
Előzmény: #114699  szieszta
El kell keserítselek : Mióta a (leginkább Amerikából áttestált) fogyasztói típusú társadalom és kultúra ----- 2 évtizede még a szociális médiával szteroidizálva még jobban felturbózva is ----- leuralta az urbanizált világot azóta mindenhol a bohócok kellenek a népnek. ---- Valódi kultúrális sokszínűséget egyre inkább már csak vidéken látsz, a nagyvárosokat uniformizáltak egyre inkább. (Bár Bangkokban alig van McDonald's pl., az ételüket még őrzik ottani ázsiaiak pl.)
En voltam Amerikában hosszabb ideig, megdöbbentő volt a kettősség. Magánemberként tényleg ennyi műveletlen, ismerethiányos idiótával sehol máshol nem találkoztam még. Az átlagmunkásosztálybelinek halvány lila fogalma nem volt az államokon kívűli földrajzról, történelemről, sok esetben nagyszülőkön túl a saját családjáról sem. Tényleg megdöbbentő volt, történelem - művészettörténelem professzornak éreztem sok esetben magam mellettük. (2-3 gyerekes jólétben élő , akár ottani szinten magas státuszú kis - középvállalkozókról is beszélünk. ) Pedig egyáltalán nem vagyok. ------------------ Szakemberként , dolgozóként , vállalkozóként viszont messze meghaladták a szintet, amit bárhol máshol tapasztaltam. Határozott benyomásom volt, hogy az utolsó mosogatótól a kisvállalat vezetőig meg egyetemi tanársegédig (ez volt a legmagasabb szint akivel találkoztam.) mindenki előtt a kemény munka, az előrehaladás, az anyagi gazdagodás , a vállalkozói szellem, az előrelépés , a fejlesztés , a munkában hatékonyabbá vállás lebegett. Es hülyén néztek arra aki nem így gondolkodott, akin nem azt érezték hogy a legfőbb célja, hogy "megcsinálja az amerikai álmot." Es ezt reggeltől estig egy folyamatos pörgésben, több liter filter kv. elfogyasztása mellett tették. - Minden munkát, általában a munkát véresen komolyan vettek. A mekis dolgozó is úgy volt beállítva mint aki éppen az álma megvalósításán dolgozik..
Szóval dióhéjban: Igen, az átlagamerikai tök műveletlen figura, akinek a magánakvaló esze nagyon is megvan,és végtelenül hisz a protestáns etikában meg abban hogy saját erejéből és a piacnak köszönhetően meggazdagodhat.
Trump valahol pont ezt testesíti meg nekik, amivel megfogott ott  sokakat. Magukra ismerhettek:
Egy kőbunkó díszparaszt, aki egyben vérbeli kapitalista - pénzcsináló, vállalkozó szellemű alak. 
maxhell 2024. 12. 17. 08:59
"Változik a Nasdaq-100 összetétele. Az indexbe bekerül a MicroStrategy, az Axon Enterprise és a Palantir Technologies. A három vállalat az Illuminát, a Super Micro Computert és a Modernát váltja az indexben. A változások a december 23-i kereskedés kezdete előtt lépnek hatályba, közölte a Nasdaq. A Palantir részvényei 0,42, a MicrosStrategy 0,04 százalékos csökkenéssel, az Illumina 0,37, az Axon 0,68 és a Moderna 0,02 százalékos emelkedéssel zárta a kereskedési napot." Forrás: Equilor hírlevél
NUKE 2024. 12. 17. 08:51
MELI-t kezdtem el venni ezen a szinten. 
Mi a véleményetek róla?
Tazsomaru
Tazsomaru 2024. 12. 17. 08:43
Fura amit állítasz, mert a Nasdaq például termel, a megtermelt profit egy részét ráadásul osztalékként ki is fizeti. Most akkor termel, vagy nem termel?
https://finance.yahoo.com/quote/NDAQ/
Biztos van a környékeden piac. Ott ingyen adják a standokat?
vaczak 2024. 12. 17. 08:21
Előzmény: #114698  Bandita
(Narrátor: természetesen meg fogják égetni magukat)
Rray 2024. 12. 17. 08:08
Előzmény: #114702  krida

Sziasztok!
GME-re nagyon figyeljetek, 35 fölött légüres tér van, napokon belül, de legkésőbb kari utánra 80 felett lehetünk pikk-pakk....  komolyabb pakkor építettem 28 körül, innen csak mozi....
Blackberry 19-én jelent, azt és a többi meme vackot vinni fogja, mint a szél felfelé....
Rray
krida
krida 2024. 12. 17. 07:49
A tőzsde a gazdaság lüktetőere. Egy mutatóvá vált, amely a cégek állapotát, sikerességét jelzi.
benji60 2024. 12. 17. 07:43
1x a rádióban két szétdohányzott hangú rekedt  szociológusnő kórusban szidta Madonnát,hogy milyen rossz énekes, milyen selejt amerikai termék.Nekem úgy tűnt,hogy ki van találva és sikeres.

Topik gazda

pomperj
pomperj
3 5 5

aktív fórumozók

friss hírek További hírek