Benne volt :) èn lacból kiszálltam ès beugrottam Arqq. Szigorúan stoplossal. Lac ban most nem látok sókkal többet Trumpi miatt!! Persze kèsőbb mèg jó lehet az!!!
Van az a politikai vezetés, aki nem a spekulánsok zsebét akarja tömni. Ez tipikus esete a tücsök és hangya mesének, ahol a tücsök a spekuláns, a hangya meg a dolgozó nép. A tőzsde nem teremt értéket, csak virtuálisat, ami aztán a egyik zsebből a másikba vándorol.
Ha egy USA évi 2-3% növekedéssel emelkedik 5 év alatt 86%-ot, akkor milyen érdekes számítás vezethet oda hogy évi 5-6% növekedés hogy hozhat 5 év alatt 30% csökkenést.???
Majd ha a kínai vezetés végre fel ismeri azt, hogy a tőzsdei árak emelkedése és a cégek magasan tartott értékeltsége egyenlő a polgárok elégedetségével,( és mint az USA-ban a FED aki védi és különböző beavatkozásokon keresztül stimulálja sőt limitálja az SP500 esését) és beáll a vételi oldalra (elég ha erre mint a FED korlátlan fedezetet biztosít) akkor lehet végre egy normális hosszú távú emelkedésben bízni.(őszintén melyik nyugdíjalap fektet be hosszabb távra, egy össze-vissza ingadozó, sokszor évekig veszteséget termelő indexbe) AZ USA polgár nyugodtan fogyaszt mert tudja hogy az USA tőzsdén mindig (utolsó 30 év biztosan) gyarapszik. Nyugodtan fektet pl: Amazonba, mert annak szemben a hozzá hasonló Alibabával van egy szint ahol védve van az árfolyama. Ezért ér ma 3x annyit mint a Alibaba, miközben pár évvel ezelőtt közel pariban voltak. Addig amíg egy HangSeng simán esik napon belül 4-5-8%-ot, (ami szerintem az USA-ban kizárt)komoly tényleg trendszerű hosszabb emelkedésre nem lehet számítani. Addig pedig marad az USA-ból elzavart shortosok kedvelt szórakozó helye.
"Ha egy UFÓ szállna a földre és körbe nézne a földön biztos a távolkeleti városokat mondaná a földi fejlődés csúcsának.(vs Londoni, New York-i metro)." Aztán, ha ugyanez az UFO elmenne a kínai vidékre, akkor az mondaná, hogy ott már az időgépet is feltalálták.
Voltam tavasszal Shanghai-ban, és engem megdöbbentett az a hihetetlen fejlett világ amivel ott találkoztam. Ennél már csak ott van a nagyobb talány számomra, hogy ennek sok helyen az EU-t-USÁ-t meghaladó gazdaságnak hogy lehet a tőzsdei indexe 5 éves távlatban -30%-ban, miközben az örökké szuperjó SP 500 86%+-ban, és a válságot élő EU és annak indexe az Euro Stoxx 50 35% +-ban van!! Ha egy UFÓ szállna a földre és körbe nézne a földön biztos a távolkeleti városokat mondaná a földi fejlődés csúcsának.(vs Londoni, New York-i metro) Ezzel szemben ha az 5 évvel ezelőtti állapotot vesszük, akkor hogy egálban legyen az SP500 és a HangSeng ,akkor egy 52 000pontos HangSeng-et kéne látnunk.
Vagy SSEC eppen csak befedte a tegnapi gap-up nyitast, https://imgur.com/a/2FIrz4O es egy kis (ii vagy iv) korrekcioban van a 60 min charton Taalan egy ket napot meg itt konszolidal, aztan megy is tovabb?
Én is vettem hajnalban egy pár cuccot, de szerencsére csak kis pakkokat. Szerintem nem lesz ez rossz, csak addig ilyen volatilis marad a helyzet, amíg a kínai recovery-nek nincsenek kézzelfogható jelei. Amin kijön egy kicsit rosszabb adat, egyből vége a rally-nak.
Financial Forecasts
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.