Azért el kell mondjam az OMV szokott kellemes meglepetéseket is okozni. Kb tavaly ilyenkor híreltek valami arab együttműködésről és egy nap alatt vagy 4 Eurót emelkedett az ára. Azt hittem rosszul látok. Aztán amikor a magas osztalékról javaslatot tettek az sem esett rosszul. Szóval Ember küzdj és bízva bízzál!
Van már Omv-m, nem is annyira kevés, de van abban valami amit mondasz, de egyenlőre kitartott ez a 37 körüli ár, de valóban nem sok erő van benne és a kiltások se jók. Nem teljesen értem amit írsz, most 20-ra vagy 30-ra várod és milyen időtávon?
Amikor 26 feletti árfolyamon írtam a Bayer 20-as árfolyamát akkor is sokan így reagáltak mint te most az OMV 30 körülre. Nézd meg OMV Chartot! ciklikusan egy csatornában mozog (hetesen jobban látod) ahol a csatorna alja 20 euro körül van. OMV-nél a kulcsszó: CIKLIKUSSÁG. Egyébként tegnap mondtam Wacker Chemicalt 72-ig biztosan lenéz és ma már ott is van.
Nekem korábban az RWE-ben volt, de nem mozgott, csak picit, de azt is sokszor a rossz irányba, ezért eladtam. Ha tudtam volna.... Siemens Energy-ből van egy kisebb mennyiségem, de azt nem is nagyon szoktam nézegetni, mert tudom, hogy úgyis felfele megy :-)
Nem adtam volna el a Bayert sem 90%-ban nyereséggel ha 35 körül nem 15 Eur-t halucinálok. 😃 Azt a 10%-ot meg megtartottam, hogy tanuljam a fájdalmat 😃 Jó lecke volt. 😃.De visszacsinálom majd.😃
Neked köszönhetem a TUI-ban elkönyvelt nyereségemet. A gondolkodásmódodat is elfogadom, sőt helyeslem. Amit Te csinálsz, ahhoz viszont én (alaposságban, kitartásban, tudásban stb.) kevés vagyok, de jó, hogy kommunikálsz, közlöd a véleményed. Örülnék, ha továbbra is megosztanád a gondolataidat, de az eddigieket is megköszönöm!
OMV fair értéke a jelenlegi várakozások alapján 43 euro ha EPS-sel számolok. Ha viszont FCF-val akkor csak 33 euro (naná, hogy én ezzel számolok). A következő 2 év növekedési várakozása gyakorlatilag nulla. Ha fair áron megveszed akkor jövőre nettó 7% alatti osztalékkal számolhatsz és kb ennyi lesz az éves hozamod is. Ha ez elég akkor lassan vehető. Én speciel biztosan nem venném 30 euro felett (na jó max 32 euro de akkor már nagyon vagány vagyok).
Eurós részvények vitasarok