A 100 havi mozgóátlagot, ami most 45.48, ha le is törte, mindig gyorsan visszament fölé az elmúlt 4 évben. Lassan a hetes charton is túladott RSI szerint, ami szintén felpattanást hozott mindig. Az 51-es szint volt a tavaszi emelkedés támasza, most ellenállásként funkciónálhat. Igy ha megutáltad, egy 51€s eladási megbízást állítanék be. 52-nél kitöltetlen rés is van. Hosszabb távon nincs ötletem, mi lesz vele, én tartanám, de én sokmindent tartok, amit nem kellett volna. :)
Andritz: Nekem van, 49,50 árfolyamon vettem, úgyhogy kisebb mínuszban vagyok vele. Azt reméltem, hogy hamarosan aljat fog, de már egyre kevésbé látom úgy. Ha nem fordul északnak igen hamar, lehet hogy inkább realizálni fogom a veszteséget.
VW megegyezést gyengébbnek tartják az elemzők mint azt várták, továbbá a VW elnöke szerint jövőre több mint 700000 autóval kevesebbet fognak gyártani. Ezek alapján természetes az esés.
UBS "Sell" ajánlást adott rá ki, mert szerinte 75 lesz. 2021 júliusában €200 körüli árfolyamon "Buy" ajánlást adtak ki, €300 célárral. Még mindig az elemzők a kedvenceim.
Bayer pénteken zöld volt, és jelentős volt a forgalom is. UBM Development-et vettem (nem azonos a magyar UBM-mel) a Pierer helyett, hátha ez is esik 70%-ot. Osztrák papírok közül foglalkoztatott még a Zumtobel és a Lenzing, Voestalpine, de az UBM-nél húztam meg a ravaszt.
Pierer Mobility elkelt €19-en. Beker átlag 24,7, -23% a realizált eredmény. Miért adtam el: -korlátozott technikai elemzői képességeim csúcsként látták ezt az árat, ettől függetlenül mehet tovább, szerencsére nem volt olyan sok darab hogy sávosan adjak el -Ha valami 7,3-ról felmegy 4 hét alatt 21-re (majdnem +200%), akkor nem azt nézem, hogy nekem mi az átlagom hanem eladom.
Köszönöm a válaszokat. Az évek rutinja hiányzik még ahhoz, hogy a veszteséges eladásokat el tudjam engedni lelkileg. A lent említett papír nekem roppant érdekes. A múltbéli mozgásokat összevetve a jövőbeli kockázatokkal és lehetőségekkel sem igazán tudom megtippelni hogy mit kezdjek vele. Valószinűleg még nézni fogom egy darabig. 😃
Eurós részvények vitasarok