Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Az én elgondolásom racionális arról hogy mit fog kihozni a KSH. Tehát nem a KSH a racionális. Ő tényleg kreatív, de nem ezen a számításon, mert ez nagyjából adott, szimpla matek.
Nem tudom meddig titkolják a valós inflációt. Már nagyon kilóg a lóláb. De szerintem azt várják a PMAP - ből vegyék ki az emberek a pénzt, mert szinte visszafizethetetlen a vállalt kamattal. Majd amikor látják fogy a költséges PMAP utána benyögnek egy 9% inflációt. Utána a kampányban elmondhatják a bérek 0.1%- ot növekedtek. De ami még jobb lesz nekik ősszel utólag a nyugdíjasok kapnak 9-3.2% emelést mint különbözetet. Nyugdíjas szavazók meg is lettek fogva.
Ne felejts el, hogy most gázból több fogyott a hideg miatt, tehát most NEM azt a módszertant fogják alkalmazni, miszerint "kevesebb fogyott, tehát átlagosan olcsóbb", hanem valami még ennél is faramucibbat.
Elnézést, de ezt én racionálisnak nem tudom nevezni, legfeljebb kreatívnak... Nem emlékszem mi is történt a legutóbbi kreatívan könyvelő országgal (Görögország volt a könnyebbség kedvéért.)
Az első 11 hónapra 39,9/11 az átlag. Ha decemberben 3,9 lesz az éves visszatekintő, akkor átlagnak (39,9+3,9)/12=3,65% Ami már 3,7-re kerekítendő. Tehát a decemberinek 3,9% alatt kellene lenni, de a bázishatást figyelembe véve ehhez a december/november havi inflának nullának vagy negatívnak kellene lenni amit nem hiszem hogy meg mernek csinálni hiszen a hülye is látta hogy decemberben bedurvultak az árak. Viszont 3,8% sem lehet a 2024-es átlag mert ahhoz meg havi szinten 1% felett kellett volna drágulni decemberben, ez pedig túl sok nekik bevallani. Szóval racionálisan az éves 3,7%-ra lesz kihozva, mert a havi drágulást 0-1% között állapítják meg, és ehhez a skálához 3,7% éves átlag passzol,
Majd nensokára kiderül, hogy decemberre mit alkotott kreatívan a KáderSH, addig csak saccra lehet írni. 3,6 vagy 3,7% lesz az éves, nagy variáció nincs.
Összeesküvés elmélet lenne biztosan, ha azt gondolnánk, hogy az "ötödárú" gáz bizniszért kaptak némi visszaosztást valami külföldi számlára. Ilyen nincs ugye, elképzelhetetlen lenne róluk, még a feltételezés is nonszensz.
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)