Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Hét elején egy megyeszékhely legnagyobb Coop-jában voltam, ebédidőben. Eltűntek a vásárlók innen! Ha magamat is beleszámolom hárman voltunk a boltban! Egy vevő a pénztárnál, egy nyugdíjas néni az újságoknál éppen kiolvasott egy újságot, és én. Kíváncsiságból megnéztem, az AKCIÓS 10dkg-os magyar vaj 699 Ft volt!!! És "Lézer" Jani a külföldi láncokat akarja elzavarni, és helyzetbe hozni a Coop-ot CBA-t. Na akkor lenne itt hiperinfláció, ha a Coop és magyar társai diktálnák az árakat...
azért ha lidl és aldi mögötte magyar cég tulajokat ne sajnáljuk már. azt tudod h a lidl mögött egy "szaros" bt van? én is ott vásárlok, cba coop messziről, de sajnálni na azt nem fogom egyiket sem.
jézusom, nem elég hogy butaságokat írsz, még a nőket is utálod. Na inkább ez magyaráz meg mindent :D de neked voltak már faji előítéleteid is ha jól emlékszem, tehát nem elég hogy rasszista vagy még a nőket is fikázod! Komoly vagy, gratulálok!
A kereskedőt tulajdonképpen közellenséggé teszi a kormány propaganda. Ott próbálják adóztatni őket, ahol csak tudják, és megy a duma, hogy ne a zemberekkel fizettessék meg. Tartson kétszer annyit a stopppos termékből, mint a megelőző időszak forgalma. Még a táblát is saját pénzen kell elkészíteni és kirakni, melyben hirdetik a kormány nagyszerű árstopjait. Logikus, hogy úgy reagálnak, hogy tudjátok, erre szavaztatok, akkor fizessetek, parasztok. Az ő fegyverük, hogy náluk van az árazás minden másra. Ha olyan hülyék vagytok, hogy 2x áron is megvesztek bármit, akkor fizessetek. Ha tapsoltok az árstopnak, akkor 1 kg krumpli jár, aztán így jártatok.
Nyugi van, potrohos vezír megmondta hogy már beadták az infláció elleni vakcinát. :) Böszme Marci szerint meg mindjárt jönnek a felminősítések. :) Ezek a gyökerek megpróbálnak mindenkit hülyének nézni, és közben teljesen tönkreteszik az országot.
nincs, és persze az is hiba volt, ezt mondom, több dolog adódott össze ennél a nagy áremelkedésnél. Kormányzati inkompetencia, ft gyengülés, kereskedői árképzés.... ez mind közrejátszott
Aldiban 3 talca mellet lehet venni, egy talcaban 0.7-1.2kg kozott szorodik a tomeg. Ket hete kettesben mentunk az asszonnyal, 3-3 talcat gond nelkul megvettunk. Ne menjetek se sparba, se cba, real, coopba.
Igen, én ezért viszem az asszonyt :) itt tartunk a jobban teljesítésben, ha nem naponta akarunk boltba menni 2 ember kell hozzá :) https://imgur.com/a/j54CpRN
https://www.portfolio.hu/ingatlan/20230210/csucsot-dontott-a-tengerentuli-lakaspiac-596024 Emelkednek az USA albérletárak... Senkit nem a gazdasági teljesítmény érdekel jelenleg. A kérdés mindenhol az infláció. Kit érdekel hogy a brit gazdaság visszaesik ? A lényeg hogy az inflációval mi történik, mi várható. Már mindenki örül, mintha mindenki látná a végét, mindjárt letörik, vagy mégsem ? Az elején transatory volt az infláció, emlékszel még ? Mi lesz ha ez a disinflációs folyamat is transatory lesz, és nemsokára ugrik megint az USA-ban az infláció ? Ez itt az igazi kérdés szerintem! https://publish.manheim.com/en/services/consulting/used-vehicle-value-index.html Wholesale Used-Vehicle Prices Increase in January
én nem védtem a kormányt, de te meg ne védd a kereskedőket. Érdekes a német kereskedő nem akar minnél több profitot? Csak itthon éhes mindenki, emelnek ha kell ha nem.. Itt szvsz mindenki ludas ebben, ludas a hirtelen nagyott gyengülő ft (ami most megy vissza ugye), a 27%-os áfa (lsd. állam), a kereskedői árképzés és ez így egyben okozta az árrobbanást...
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)