Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Rohadt bosszantó. Hasonló cipőben járok, még a 70% - 30% arányom is hasonló a helyzetedhez. A keresetből és a kamatokból beérkező pénzek folyamatosan váltásra kerülnek, így az arány mindig változik a forint kárára. Sajnálom, de semennyire sem bízok ebben a hozzá nem értő, balfasz, kormánynak csúfolt gittegyletben.
Nevetséges, meg 1 kg krumplit lehet venni egyszerre... Mi lett a magyar mezőgazdasággal??? Ezek a gecik mindent tönkrebasznak, komolyan nagyobb kárt okoznak az országnak, mint a török vagy a tatárjárás...
Azért mert verseny piaci helyzetben nem tudnak ezek a láncok létezni. Egyszerűen a minőséget nem tudják hozni. Az áraik magasak, a minőségük meg.... nem jó. A kis térség régiói ahol csak 1 bolt van , ott tud megélni , ahol nincs vetélytárs és annyira kis régió, hogy a nagynak nem éri meg odamenni. Ettől függetlenül, ha összehasonlítanánk (minőségtől függetlenül) egy kicsi lánc, cba, coop stb egy lidl hatérkonyságával elég hamar kibukna, ha nem lennének dotálva a kormány oldaláról előbb csuknának be minthogy kimondod, hogy rezsicsökkentés.
Vazze, sült csirkemellet akartunk otthon készíteni, a párom legfeljebb 1 kg-ot tudott belőle vásárolni a spar-ban. Egy ember egy alkalommal legfeljebb 1 kg-ot vehet. Magyarország előre megy, nem hátra.
Me szivd mellre , de annyira futtatod ezeket es amikor ismet nebizonyododik hogy nincsenek a helyzet magaslatan, de probalod megmagyarazni a bizit es a kereskedoket hibaztatni. Bocs, ha sok voltam
Törölt felhasználó2023. 02. 10. 09:26
Én csak azt nem értem az a sok nemzethy reál cba coop és társaik miért nem az infláció letörés élharcosai ?
Így van, szinte biztos vagyok benne, hogy az árstopp nem lesz kivezetve április végén, mert a szavazóbázis fele éhen döglene fél éven belül csirkemell meg farhát nélkül... :) Az infláció nem fog csökkenni, mitől is csökkenne? Csak akkor lesz itt infla csökkenés, ha brutális rrecesszió lesz... Azt meg nem engedik, inkább beledöglünk az inflációba
Kereskedők emelnek , behozzák az elmúlt éveket is, ami eddig M.o. olcsóbb volt az most katapultál az EU-s szinte, vagy afölé. Bérek is ahol tudnak emelnek, tanárok és közigazgatásban dolgozóknak most nem. A kérdés az, hogyha a kamat különbség csökken, volt 2 leminősítés, tovább folyik az ingyen pénz, az infla még nagyobb (de legalább a mag infla az infla alá bukott így talán 1-2 hónap és tetőt fog) akkor miért erősödik a Ft ? Vagy ez az, hogy ez a helyzet, most a nagyoknak "kedvez" legyen az akár audi, akár akkumulátor gyár, és a befektetők emiatt úgy gondolják, hogy pörög a gazdaság ? Mert közben meg a kis kés közép vállalatok meg úgy nem éppen soft-landinggal fognak padlót, vagy katapulátlnak . (szerintem így, hogy a piac egyik része még emel, mind árat, mind bért, a másik meg nem , vagy csődöt jelengt nem tudja megfordítani az inflát max lassítani) Honnan ez a Ft erő ? 18% os sámli is kevesebbet ér ahogy emelnek a többiek, emelkedik a vízszint.
köszönjük Emese. Ezzel a hatalmas és szerteágazó pénzügyi szaktudással, miért nem pályázod meg az MNB elnöki széket, de a BOE-nél is tuti lesz valami pozi a számodra. Nem tudom miért kellett most belémállni, teljesen normálisan írtam erre jössz és elkezdesz ba..ogatni! lépek is, beszélgessen veled más....
Előre megyünk, nem hátra, sikerült ATH-ra menni 1996 óta. Unortodox gazdaságpolitika elérte eddigi legnagyobb sikerét, tapsoljuk meg Matolcsy Györgyöt, Nagy Mártont, és mélyen tisztelt szeretett miniszterelnökünket, Dr. Orbán Viktor urat, hogy ezt elérték nekünk.
Egy kereskedotol ne vard el, hogy ne akarna annyi profitot, amennyit csak tud. A vezernek kellene elzarni a csapot es nem mementeni mindenki te. De hat a jo oreg komcsi nem tud leallni
Igen felfogható egy lazításnak is az MNB részéről, de akkor pont hogy gyengülnie kéne a Forintnak. Mivel közvetlenül a 2 leminősítés után is erősödött, így ez az egész egy mesterkélt sz@r, amibe belenyúlkálnak.
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)