Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Fogd már fel, hogy így nem számolhatsz árfolyamot! Pont ez a lényege, ha ott ~olcsóbb akkor a magyar valami igencsak rosszul csinál, hogy itt meg drága. Ezzel a VUF árfolyammal ámíthatod magad mert.: 1997 ben volt valós utoljára... ahogy többen leírtuk akik kint élünk és nem csak számokra verjük a bohócot, hogy itt félre tudunk tenni, ott meg ha még a legjobb helyen lennénk is örülnénk egy 0 szaltónak. Innentől befejeztem, mert a hülyeséget hajtos, olyan számokat osztasz meg szorzol, hogy a lényeget felejted el. Igen ha így számolsz, akkor ez alapján más árfolyam jönne ki (attól függetlenülhogy nem valós), DE EZ NEM JÓ!!! ez azt jelenti, hogy lassan itthon a kis pénzből kell ugyanazt kifizetni, kinn meg nem. Pl ha Németországban és Sopronban 2:1 hez aránylik a lakhatás, de a fizetés meg 4:1 hez akkor hol a jobb élni ? Így lehet arányosítni... de nem árfolyamot számolni beőle... VUF mester.
Sporon nem mértékadó... MAGYAR!!!! viszonylatban. Mivel az már szinte ausztria gyakorlatilag. --- Nem szép dolog ilyen sunyi módon példát választani amikor az ÁTALAGRÓL/JELLEMZŐRŐL beszélünk éppen.. Mellesleg van ott is olcsóbb is... Ami a német 500 EUR-ossal inkább összemérhető lakhatás. https://ingatlan.com/szukites/kiado+lakas+sopron+35-50-m2+ar-szerint .
lassan megértem a számítási mödszered. de a hangsuly azon volt a kommentemnél, hogy ugyanazért a munkáért, ugyanazokat az alapvető dolgokat megvéve kifizetve, menniy marad euroban hó végén elkölteni. és hát németországban 3.05 ször több pénz marad a zsebedben hó végén mint otthon ugyanazokkal a paraméterekkel úúúúúúúúúúgy, hogy minőségibb dolgokban laksz, eszel, vezetsz. 390 es árfolyamnál persze. 200 asnál csak másfélszer több maradna. de akkoris TÖBB marad és MINŐSÉGIBB az életed.
a hiba ottvan hogy 650 euro marad félretenni 390 es árfolyamon. kint 1987. jobbak az utak. jobb a levegő. jobb a benzin minőség. a szolgáltatás minősége.jobb az ételek minősége. jobb a szociális rendszer.kint afrikaik vannak meg migránsok, otthon meg cigányok, egy nógrádi/borsodi zsákfaluban nemtudom különbül érzie magát az ember mint az afrikaiak migránsok között.
egyet kérdezek. az emberek miéééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééért keletről nyugatra mennek dolgozni és nem nyugatról keletre??????????????????????ezt mondjátok el nekem.
Vagyis 1416/4013=0,35 >> 35% a kb, AZONOS életvitel itthon. . Az 1416 EUR az most ~552 eFt. 552000/4013=138 Ft/EUR a váltási érték. Vagyis még a 200 Ft/EUR is felülbecslés... életnivóban. - De nézzük meg a teljes jövedelmekre is. A 2060 kontra 6000 EUR viszonylatban. A 2060 EUR 803 eFt most. Amiból 803000/6000=134 Ft/EUR váltási érték adódik csak a megélhetésre.
elmondom neked akkor, 50 ezres város. rengeteg nagy cég a környéken. homag,trumpf,arburg,hans krone,schmalz. stb. 600 euró 3 szobás lakás melegen.centrumban. vegyük mondjuk kaposvárt. 120 ezer plusz rezsi volna kábe egy ilyen lakás. sőt ha nem több. otthon keresnék 1282 eurot. (500 netto 390 es árfolyammal) itt keresek 3000 ezret átlagban, (12 havi átlag) 3000-600 = 2400 euro. 1282-384 euro = 898 euro
Keversz itt szezont a fazonnal. Én speciel Sopront néztem meg, mert ott a delikvensnek van opciója ausztriában dolgozni ;). De hogy de miért hasonlítod az 500€-s albérletet egy magyar 200 e-hezt azt nem tudom. Megint keversz mindenfélét össze... Játszál csak a számaiddal , de azért nézd meg egy magyar 340 ből mennyi takarít meg meg egy német... áh hagyjuk téged csak a VUF (Virtual Ungárische FÓÓRINT) árfolyama érdkel... szólj ha bevezetik valaholl Inkább arra válaszolj hogy : A 340 az a KSH ÁTLAG!!! nem is a medián! Az 1700 at te álmodtad, hogy a hasonló német életszínvonal, hiába amit én találtam az 2165 ;). https://www.ksh.hu/docs/hun/xftp/gyor/ker/ker2210.html#:~:text=A%20brutt%C3%B3%20kereset%20medi%C3%A1n%C3%A9rt%C3%A9ke%20398,emelkedett%20az%20el%C5%91z%C5%91%20%C3%A9vhez%20k%C3%A9pest.
Keversz itt szezont a fazonnal. Én speciel Sopront néztem meg, mert ott a delikvensnek van opciója ausztriában dolgozni ;). De hogy de miért hasonlítod az 500€-s albérletet egy magyar 200 e-hezt azt nem tudom. Megint keversz mindenfélét össze... Játszál csak a számaiddal , de azért nézd meg egy magyar 340 ből mennyi takarít meg meg egy német... áh hagyjuk téged csak a VUF (Virtual Ungárische FÓÓRINT) árfolyama érdkel... szólj ha bevezetik valaholl Inkább arra válaszolj hogy : A 340 az a KSH ÁTLAG!!! nem is a medián! Az 1700 at te álmodtad, hogy a hasonló német életszínvonal, hiába amit én találtam az 2165 ;). https://www.ksh.hu/docs/hun/xftp/gyor/ker/ker2210.html#:~:text=A%20brutt%C3%B3%20kereset%20medi%C3%A1n%C3%A9rt%C3%A9ke%20398,emelkedett%20az%20el%C5%91z%C5%91%20%C3%A9vhez%20k%C3%A9pest.
Viccelsz, ugye? Az élelmiszer itthon már drágább mint kint, a szolgáltatások is szép lassan kúsznak felfelé, szerinem nincs már 2x különbség a megélhetésben, sőt...
Kisvárosban nem a 150 eFt a jjelnző ...tuitira. ----- Nézzük csak... . Kecskemétem és az nem közepes város! Plusz felkapott hely is. Megoldható 100-120 eFt-ból is.https://ingatlan.com/szukites/kiado+lakas+ar-szerint+kecskemet+35-50-m2. Debrecen is ilyesmi . Szolnokon még olcsóbb. https://ingatlan.com/szukites/kiado+lakas+ar-szerint+szolnok+35-50-m2 Szegeden is, . Kisváros pl. Kalocsa 60-70 eFt https://ingatlan.com/szukites/kiado+lakas+ar-szerint+kalocsa+35-50-m2 . vagy Kaposvár 50-60 eFt ---------- De legyen 150 eFt... Akkor is 150000/500=300 GUF/EUR váltás. Kisvárosban inkább max 80 eFt az ami a 500 EUR-al azonos lakhatás. Amivel 80000/500=160 HUF/EUR a váltás.. Megj: némettben az 500 EUR-os lakhatás az nagyon vidék és/vagy nagyon szükös. De tuti sokkal rosszabb mint az 500x390=195 eFt-os magyar lakhatás!!! -------- Nos, ezekről írkálok amikor a havi nettó helyi megélhetési értékről írok. Amire a cirka 200 Ft az EUR/USD/GBP összemérési értéke. (a német/usa/uk vonalon)
Ezeket a szamokat O talalta ki? Vagy honnan jon, nem ertem? Na mindegy hulye vagyok , meg mindegy is. Megnezem usat , remelem most mar beleadnak rendesen is
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)