Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Vinni kell a nagyszülőket, vagy mindenkit, aki enni akar. És annyiszor 1 kg. Itt tartunk. Az is szar import zömmel amúgy. A húsok minősége óriásit zuhant. Cukrot, tejet, étolajat hónapok óta nem kapok. Előre.
Meg lehet ilyen sincs a halódó nyugaton: https://www.portfolio.hu/bank/20230210/durva-torlesztoreszlet-emelkedesrol-kaptak-levelet-a-kamatstoposok-megis-mi-folyik-itt-596008 "A kockázatokat felvállaló ügyfelek helyett rövid távon a bankok fizetnek, hosszabb távon az új hiteleket felvenni kényszerülő ügyfelek. A bankok tanulnak ezen példákból, csökken a bizalom a tekintetben, hogy egy tipikus lakáshitel 20 éves futamideje alatt nem fognak-e ismét változni a játékszabályok." Egyébként lehet a bankok rövid távon is azonnal megemeltek mindent, amit értek, nem csak az újonnan belépő hitelesek fognak emiatt többet füzetni...
Én is gondolkodtam egyébkétn ezen választás után, mennyi pályázati pénz csorogna le ide? Amúgy tényleg nyertünk pályázatokat, de a mostani elég kacifántos, a GDP növekedés dupláját kellene hoznom saját hozzáadott értékben, hogy visszaforduljon a támogatás. Így csak hitel. Sajnos nominál GDP-re vonatkozik, ami ilyen infláció mellett rohadt magas lesz.
azt majd a befektetők eldöntik mennyire lesznek jól. de kva élet hogy az erősödés megint azért van hogy be tudjanak vásárolni, ez szinte tuti, mivel hosszabban nekik az erős huf öngyilkosság.
Szóval a hitelminősítő leminősítés és a kilátás rontásta nem mozdul a Ft sőt erősödik, a GG beböffent egy ilyen ami egy standard hülyeség erre meg -2 Ft ? Inkább puhítja a népet, hogy NEM is FOG jönni. Na arra szerintem már lehetséges .
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)