Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Nem ez az általános. És ehhez egyébként kellett már egy viszonylag jó családi háttér. Ezt valahogy mindig elfelejtik megemlíteni. Még ha a család nem is tolja a gyerek segge alá a lakást, akkor is támogatja legalább a tanulmányok befejezéséig és ez óriási dolog. Ezt ne hagyjuk már ki a képletből...
A gyerekem iskolai angol oktatására az a jellemző, hogy évente van tanárváltás. Na most, kb 3-ból 2 angol tanár nagyon jó, egy pedig nagyon rossz, ez az eddigi tapasztalat (idén éppen egy rossz tanár van soron). A szülők egy része áldoz rá, hogy mellette magánúton is tanuljon az a gyerek. Másrészt a mai világban a gyerekre szó szerint ragad az angol, a média, internet az állandóan ott van nyitva, lehet tudatosan vagy tudat alatt is állandóan gyakorolni. Felnőtteknek sincs megtiltva, hogy gyakorolják.
Ok, azt hittem, hogy csak en vagyok hulye 29 ev kint eles utan. Probaljak otthon lenutitani a nepet, azt hiszik mindenkinek az az alma, hogy guard minkas legyen 3 miszakban. Ezert mondom, hogy Magyarorszag nak nincs jovoje. Ertelme set nelkul nincs fejlodes, illetve orban fog iranyitani meg a halalos agyarol is, utana meg at adja a hatalmat a csaladjanak
Azért a Buderlandi német mikor telefonon próbál telefonszámot diktálni 2 megyével odébb lévőnek és már mind a kettő üvölt mert nem érti, az valami csodálatos. És csak számokról beszélek Gö... Angol nálam a kínai viszi a prímet... Azoknál volt már hogy feladtam és mondtam hogy pajti inkább írjál mailt, mert most nem tudom hogy az anyámat adtad e el áron alul vagy megdícsérted a termékedet ... :D Nyelvvizsgák eltörlése nyíltan azellen van,hogy a nép kivándolroljon.... szégyen...
Pontosan. Egy angol szuloktol szarmazo londoni, alig erti meg a Newcastle I vagy skot embert. De egy London peremerol szarmazo ember sem ert mindent egy proper cockney vagy del londoni beszedebol. A kulonbozo akkcentusokrol mar nem is beszelek. De megegyszer mondom, lehet hogy otthon sokat javult a nyelvoktatas
Az, hogy van vagy 20 borsodi szó ami eltér az ország többi részétől nem egyenlő a dialektussal, sőt a szleng sem egyenlő a dialektussal. Igazából ez mindegy is, a lényeg, hogy nem rossz, ha minél több magyar el tud kommunikálni a világnyelveken, sajnos a diplomák nyelvvizsgákhoz kötésének az eltörlése és a nyelvvizsgák csökkenő tendenciája nem az előre felé mutat...
Big cattle no hat Szleng mindenütt van, ahhoz ott kell lenned helyben egy ideig. Aztán megszokod. Idehaza is bemehetsz egy boltba levonót venni, aztán néznek rád, hogy mi a bajod.
En elengedem. Mondjuk en csak a londoni szlengnek egy reszet is ertem meg 20 ev alatt, de felesegem 3 diploma, felsofoku, 20 ev kint let utan, vezeto beosztasban is neha megszenved, de ugy latszik otthon jo a nyelvoktatas most
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)