Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Tavalyi év elején is arról szóltak a hírek, hogy a forint lesz 2022 nyertes devizája. Hát látjuk, hogy mennyire bejött. Ha most abból indulok ki, hogy 2021 év végén, 2022 januárjában még semmi sem volt, az infláció is épphogy nyaldosta a 6-8%-ot,a gáz ára is 60-70€ között volt, igaz, akkor már enyhén emelkedő tendenciában,a külker mérlegünk is plusszos volt, akkor tudta a forint a 350-365-ös szintet. Akkor most 2023-ban, mikor a gáz ára szinte rekord alacsony, ennél alacsonyabb már szinte nem is lehet nagyon, de lesz idén egy 15-18%-os infláció, a többi gazdasági problémát nem is sorolom, valahogy nem tudom elképzelni, hogy erre a 365-375-ös szintre vissza tudjon jönni. Főleg annak tudatában, hogy az alapkamat sem maradhat a végtelenségig 18 meg 13%, ha valamit akarunk kezdeni a gazdasággal. Fura nekem ez a marha nagy optimizmus a forint irányába.
annyi ezzel a gebasz, hogy láthattuk péntek-hétfő, egy kis usa hír, egy kis fed elszólás, egy kis háború, egy kis ez-az képes nagyon volatilissé tenni, de még mindig azt mondom h a 18% nagyon erős a jelek szerint. emellett a fő mozgatórugó az usd gyengülés. ezt a kettőt nézem.
Ez akkor lesz mikor orbán lemond és utódjaként Márky Z-t jelöli meg ? Beszántja a teljes NER-t és a kleptokrácát, és önként börtönbe vonul ugye ? Jelenleg ilyen infláció mellett és ilyen gazdasági teljesítmény, és környezetben a Ft túlértékelt.
Azért az idők végezetéig nem fog 360 körül tanyázni. :) "400 alatt ajándék", és ha jól rémlik év végére te is 440-re várod. :) Menjen csak 360-ra, legalább odáig még több EUR-t lehet venni. :)
Azért nem eszik azt olyan forrón... Van egy olyan érzésem HA esetleg erősödésnek indulunk és csökken az infla akkor 375 körül első körben vissza tesztik 13% re és akkor hipp hopp megint 400 on leszünk. De ezek megint csak sejtségek.
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)