Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Ezt sokan látják ugyanígy de a kommented úgy lenne korrekt ha írnál egy olyan példát is ahol hasonló feltételek mellett nem lopnának el 7%-ot befektésből.
Törölt felhasználó2022. 10. 11. 10:28
A "fényes" jövő egyre fényesebb.... https://www.napi.hu/magyar-gazdasag/csaba-laszlo-valsag-imf-kormany.761325.html
"Csak" 7% az állampapír adó. Igazán "kiváló" befektetés. Amúgy kíváncsi leszek hol lesz az a pont amikor tömegével fogják eladni az emberek a forintos állampapírjaikat és váltják át a forintot minden másra amit biztosabbnak gondolnak. Ez nem hír sem az M1-en sem az Origo-n.
Törölt felhasználó2022. 10. 11. 10:14
Vajon az M1 en hír ez a sikertörténet hogy 20+% az infláció - és 13% os rekordkamatra lehet pénzt befektetni az államkincstárban? - lefordítom a birkáknak: "csak 7% al lopja meg őket vitya csak ezen. De tapsoljatok tovább :)
Jujj, ez mar nekem is sok,es a birka meg mindig csak nezi es bologat. En nem hittem , hogy elmegyunk egy argentin rendszerbe, de most mar sajnos el kell higyjem. Aki tud menekuljon.
Persze hogy kivezethetetlenek lesznek az árstopok. Most gondolj bele. Lerögzítették a csirkemellt 1450Ft-on, de a mai állapot szerint a feldolgozói árszint már 2200ft/kg. még szinte 0 árréssel is (ugye élelmiszert nem lehet önköltségi áron értékesíteni mert a GVH 500 milliós büntit is kiszabhat) a csirkemell bruttó fogyasztói ára 2400-2500Ft lenne. De a kormány nem meri elengedni,mert azonnal menne a lázongás, hogy a legolcsóbb húsfajta sem lenne már 2400 alatt kilója. De mit tesz pártunk és kormányunk? Ilyen inflációs környezetben megvárja, mig a húspiacot eléri a még nagyobb infláció, és amikor már tényleg azt veszélyezteti az ellátás, hogy nem lesz csirkemell a piacon, akkor kivezetteti. 3000Ft-os áron. A benzin a másik tökönrúgás, mert azt várják a barmok, hogy majd lesz olyan világpiaci ár, amivel meg fogjuk közeliteni a 480-as árat, cska hát a kis butusok azt felejtik el, hogy ahhoz egy ultragyenge USD is kellene, ami nincs és nem lesz. Sosem lesz 480 körül a piaci ár, így a jelenlegi 670-820 ft-os árakat is csoda lesz ha tartani tudjuk. Teljesen elment az eszük.
A súlyosan gondatlan és a szándékos magatartás nem áll olyan távol egymástól, lehet egy szándékos dolgot megfelelő kommunikációval súlyosan gondatlannak beállítani, főleg ha jogász az ember.
Húzz egy vonalat, előző hónapban 15,7 volt, most 20,1, ebből kb 25% jön ki. Egyébként én már hónapok óta nem láttam árstoppos tejet pl a Sparban. Valójában tehát ez is csak a papíron szereplő infláció, a kozmetika eltakarta a problémák egy részét, a valós érzet már most is sokkal több.
Meg mindig nem latjatok a dolgok lényegét. Nem elbasztak. Hanem pontosan ez a terv. A foispan dolognal mar vilagos kellett volna, hogy legyen. Lesznek a nagyon gazdagok, es lesz a többi. Ha ezzel a szemuveggel nezitek a dolgokat, teljesen logikus minden, ami történik. Mas kérdés, hogy addig kell innen elhuzni, amig lehet. Orban jatsza az eszet az EU-nak , latszat torvenyek, Rogan a korrupcios megelozes élén. Meg mindig nem latjatok? Vagy latjatok, csak nem akarjatok elhinni?
reálbérnövekedés ebben az évben papíron max a minimálbéresnek volt (eddig), kötve hiszem, hogy az itthoni cégek döntő többsége januárban és év közben 15-20%-os bérfejlesztést hajtott volna végre. Én az ágazatában piacvezető cégnél dolgozom, de közel sem kaptunk kétszámjegyű emelést ebben az évben, az összes barátom, ismerősöm, rokonom körében is nagyítóval kell keresni a kétszámjegyű béremelést idénre. Ez nettó bullshit,ami egész évben a médiából folyt, hogy itt átlagosan 15-16% volt a béremelés mértéke. Ja persze, minmálbér,szakmunkás minimál, rendvédelmi dolgozók, fegyverpénz meg a 25 év alattiak 15%-os SZJA mentességével kijön egy gyönyörű 15-16%, de hogy az emberek nagy része nem kapott ennyit, az is biztos.
Nyugi van, a kormány szerint minden rendben. Amúgy meg ez háborús infláció, ők nem tehetnek róla. Hibáztathatók: Brüsszel, Soros, Gyurcsány, elmúlt 12 év előtti 8 év, és a kormányon kívül mindenki más. Köszönjük meg nekik a csodálatosan fantasztikus kormányzást ami még a holdról is látszik. Bravó Fidesz-KDNP! Megrohadhatnátok!
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)