Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Ez mekkora baromság ember??! Akkor Magyarország meg fizessen kártérítést mondjuk Szerbiának, meg Ukrajnának azért, mert onnan sokan települtek át Magyarországra és ezzel Mo. elszívta onnan a munkaerot?? Az uniós szerződés eleve az áruk, szolgáltatások és munkaerő szabad áramlásáról szól. Az nincs benne, hogy az uniós támogatás ezek "kompenzációjaként" értelmezendő. Azon esetleg elgondolkodtál már ember, hogy az a cca. 7-800 ezer elvándorolt az országnak az otthoni költéssel, a hazautalásokkal mekkora tovabbi előnyt jelent?? Vagy mi lenne a magyar munkaerőpiaccal, ha ennyi ember hirtelen hazamenne és kopogtatna a munkaügyiben, hogy hahó, itt vagyunk, tessenek nekünk munkát adni. Vagy azon, hogy a hazai munkabérekre az egész milyen hatással van/volt?? Komolyan mondom, Magyarországnak most rögtön el kellene hagynia az uniót, hogy az ilyen okos emberek megtudják, miről is szól ez az egész Magyarországnak... szánalom
Hú de okos gondolat!Ez a veszteség nem az uniós tagsággal jár, hanem inkább a drága kleptokrata kormányunk teljesítményével van összhangban.... https://kereso.napirajz.hu/index/1846.jpg De az tény, hogy az a sok százezer eber nagyon hiányzik innen, különösen a szavazáskor...
Ez hülyeség. Pl. USA-ba is mennek ki emberek innen, akkor tőlük is alanyi jogon jár a pénz? Ha nem lennénk EU tagok és nyitva lenne a határ, akkor ugyanúgy mennének el az emberek, tehát akkoris alanyi jogon járna nekünk a pénz? Fejpénzt szedünk minden kivándorló után? Viszont ide is jönnek emberek, pl. Romániából magyarok, akkor mi pedig a románoknak fizessünk?
Fél millió magyar ment el, mert megtehetik. Ez hiányzik a gazdaságból. Nem tudjuk lezárni a határokat. Áramlik ki az érték az országból. Szivják el a nyugati oszágok a ügyesebb embereket. EZÉRT is köteles a nyugat ide-adni az eus pénzt, hogy tudjuk kompenzálni a veszteséget, ami az uniós tagsággal jár.
Rendszerváltáskor még jól hangzott ez a maszlag a nép butábbik részének de már akkor se volt tartalom benne. Nem is tudom mi lenne ha nem lettek volna a nyugati befektetők mert a magyarokra nem igazán lehetett számítani,ma meg végképp nem miután még saját magukért sem képesek kiállni és megmondani a hibákat a vezetőjüknek. Csak másra mutogatás,köntörfalazás van. Majd O.V mindent megold
Mégis, mi ez a baromság, hogy "a piacainkat megnyitottuk, tehát az uniós pénzek alanyi jogon járnak, hogy kompenzálják a kivitt nyereséget"??? Ember, mi egy 10 milliós piacot nyitottunk meg, az EU meg egy 500 milliósat. Minden tagország megnyitotta a piacát. Akkor mindenkinek jár uniós pénz? Akkor még egyszerűbb ha senki nem fizet be semmit, nem? Másodszor az eu-s szerződésekben semmi ilyen baromság nincs, hogy "alanyi jogon" jár bármi is. A tagországok 7 évente megállapodnak egy költségvetésben, mindig aszerint osztják a pénzeket. Harmadszor: annyi profitot visznek ki innen cegek, amennyit hagyunk. Jelesül 9%-ra vittük a TAO-t, így azt megfizetve már vihetik is a profitot. Ahogy az OTP és a MOL is hazahozza a környező országokból. Akkor nekik ezért "jár" kompenzáció?
Ha kiderülnek az orosz háborús bűnök akkor is mellettük fog állni a NER. Civileket orrba szájba bombázni ,hmmmm szerintük nem az. Csak honvédő háború Kijevben
ezt írtam is akkoriban, hogy vagy szóltak neki, hogy mást írjon, vagy megírták neki, h mit kell kiadnia... ha nem akar kiesni a MOL torony legfelső emeletéről... de azután írta azt is , tévedett ;)
mert lölőnél és a ner cégeknél nyugágyba fekszel, koktélt szürcsölgetsz egész nap, miközben 3 örömlány felváltva cidázza a répád és helikopterrel jársz oda minden nap ???
Én nem gondoltam volna, hogy az USD 440Ft lesz, sőt azt sem, hogy az USD/EUR így fog változni. Ti mit vártok? Én remélem, hogyha a háború véget ér, azért konszolidálik ez a helyzet. Ha így megy tovább jövőre is, akkor nagyon csúnya lesz a jövő évi infláció, és foglamam sincs hogy pénzemmel mit kezdjek. Legfeljebb elutazom, de semmilyen értelmes dolgot nem látok.
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)