Topiknyitó: Törölt felhasználó 2012. 04. 23. 15:49

Arany-Ezüst  

Ki mire tippel? Meddig eshet az ezüst/arany árfolyama mostanában?
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
szarvasvadasz
szarvasvadasz 2014. 09. 19. 11:59
Előzmény: #2893  szarvasvadasz
EU: remek alkalmat adott egy kis kereskedési gyakoraltra ez a "rossz" pozíció - konkrétan arra, hogy hogyan kezelhető a gyakorlatban az a szituáció az EWT (értsd Elliott elmélet) segítségével, amikor tévedtünk, mégis nyereséggel jöhetünk ki belőle.

Rakok fel egy képet hozzá, hogy érthető legyen, mi történt és hogyan változtatott ez a kereskedési terven. Hátha van, aki kedvet kap a kereskedéshez.

Kép:
link

Miért léptem tegnap short pozícióba ~1.29-nél (EP1 short)?

Az EWT szerint tiszta, "szép abc" hármas szerkezetű emelkedés vége alakult ki (W csúcsként jelölve), amely akkor még a korrekció feltételezett csúcsának volt tekinthető (nem tudhattam, hogy valóban korrekció vége-e, csak a kontextus miatt feltételezhettem ebben a vélt hullámfázisban, 4-ik hullámként).

Az éles "zigzag" korekcióról tudjuk, hogy szép párhuzamos csatornában fut és jellemzően az "a
" hullám hossza a "c" hosszával megegyezik -> felső csatornafal környékén short nyitható kis kockázattal, így léptem be (ld. EP1).

Honnan tudhatjuk, hogy valóban korrekció volt-e (és kész is van) vagy sem?

Ha kész korrekció lett volna (már tudjuk, hogy nem volt kész), akkor a W-vel jelölt pontból induló esés 5-ös szerkezetű kellett volna legyen, amely végül a zöld "b" pontja alá zárt volna. De nem ez történt, végül 3-mas szerkezetű abc lett, ld. piros abc (X ponttal jelölve a vége).

Mikor tudhatjuk meg leghamarabb, hogy tévedtünk, és nem várható, hogy tovább esik az árfolyam és zárnunk kell a "rossz" pozíciót?

Megjegyzem nincs jó vagy rossz pozíció, csak felvett pozíció van, amit kezelni kell. Amikor kialakult a piros abc (X-szel jelölt alj), és ismét fordult az árfolyam, EWT alapján tudjuk, hogy az árfolyam már nem mehet a piros "b" fölé akkor, ha az esés impulzív (tehár 5-ös szerkezetű) folytatására játszunk. Ha a piros "b" fölé megy, nagyon valószínű, hogy tévedtünk és megy még tovább az árfolyam felfelé, valószínűleg a W fölé (ez történt, DE ettől még korrekciónak minősül a teljes alakzat). A piros "b" törése felfelé volt az a pillanat, amikor érdemes volt BE+- ban zárni (tehát kis nyereséggel zárunk egy "rossz" pozíciót, én is ezt tettem).

Honnan tudhatjuk, hogy most már készen van a korrekció és tényleg megy tovább lefelé az árfolyam (EP2 short)?

Sosem tudjuk, objektív feltételeink vannak, EWT alapon. Mindig a nagyobb alakzat képe alapján értékeljük újra a helyzetet, az intraday alakzat építi a nagyot, nem fordítva (többek között ezért sem érdemes intraday huszárkodni, H4 fölött akár napok állnak rendelkezésre az értékelésre és az objektív döntéshozatalra).

Az azóta kialakult alakzat WXY korrekció formát öltött. Ez nálam ismét 1.29-körüli short nyitást eredményezett (ld. EP2). Miért? Mert EWT szerint, ha az árfolyam az 5-ik hullám kiindulási pontja alá megy, nem várható új csúcs, jó eséllyel minimum hármas szerkezetű lefelé korrekció indult, lefelé tart az árfolyam. És ez történt.

Jelenlegi szükséges feltétel, hogy az X-szel jelölt pont alá zárjon H4-en, 5-ös szerkezetű eséssel elérve azt, továbbá nem mehet 1.293 fölé. Jelenleg egyik feltétel sem teljesült, hármas szerkezetnél tart az esés egyelőre.

Jó kereskedést - lehetőleg napon túl ;-)
Törölt felhasználó 2014. 09. 19. 11:44
Előzmény: #2915  Tazsomaru
Nem egyetlen ut vezet a sikerhez.....
Lehet keszpenzben ulni, lehet venni aranyat, ezustot...
Lehet venni USD/JPY-t...,ha esetleg valakinek nem erossege az FX
lehet ETF-ekel is ezt kereskedni.. YCS-t

link

Szerintem pomperj sokkal konzervativabb kereskedo mint a forumozok 90-95%-a, valoszinuleg meg van az oka miert....

Talan 1 eve beszeltem 1 Ujzelandi privat vagyonkezelovel....
o mondta nekem, hogy tobbfele keppen el lehet erni a sikert...
(nevezzuk ezt mondjuk evi atlagos 15%-nak)
Vagy ha ugy jobban tetszik mondjuk 5 evente duplazod vagyonod....

Ugye az elmelet, hogy minden evben keresel 15% (kerekitek)
de ugy is el lehet am erni azt, hogy:

1.eset (csak pelda):
1 ev 20% hozam
2 ev 30% hozam
3 ev 40% hozam
4 ev -40% hozam
5 ev 53% hozam

2. eset:
20%-hozam
25%-hozam
20%-hozam
-10%-hozam
24%-hozam

Ugye varialhatnank a vegtelensegig, hogy hogyan is lehet eljutni 5 ev alatt a befektetesre szant vagyonod megkeresesehez vagy duplazasahoz....

Szerintem a legtobben ott rontjak el, hogy mindenki a hozamra koncentral, es a kockazattal nem igazan foglalkozik..
csak akkor ha nem mennek igazan jol a dolgok....
(mint a gyerekek)
A masik dolog amit celszeru szem elott tartani, hogy ugye senki nem garantalja nekunk, hogy az elso par evben penzt fogunk keresni es aztan jon a DD...
A legtobb profi elore kalkulalja a DD-t, es ugy szamol hogy a DD az elso 6-18honapban jon...es kb. 18-30honapra van szuksege ahhoz, hogy a portfolio nevezzuk ugy palyara alljon...
Szerintem sok 80% cash aranya,de nekem ugye van par ev tapasztalatom, viszont a forumozok tobbsegenek szerintem celszerubb lenne 90% Cash-ban ulnie, vagy ha minden aron befektetni kereskedni akarnak....
akkor probaljanak mondjuk olyan portfoliot kialakitani ahol 30% fold
30% arany ill. ezust
30% penpiaci alapok, fix income ETF-ek
10% cash

Viszont a modern portfolio elmeleti eszkoz allokacio-val nagyon nehez lesz 2 szamjegyu hozamot elerni 5 eves intervallumban, olyan portfolioknal ahol a reszvenyek, kotvenyek, allampapirok kiteszik a portfolio 50-70%-at ott pedig szerintem 0-5% jo eredmenynek fog szamitani 5 ev mulva.....

Elnezest ha ezzel valakit megbantottam, csak arra szerettem volna ravilagitani, hogy vannak olyan idoszakok amikor igenis a konzevativabb latasmod a kevesbe bukkanos ut a sikerhez....

Szerintem erre gondolt pomperj....
emerald 2014. 09. 19. 11:24
Előzmény: #2904  Törölt felhasználó
Szia Kisvuk,

Abszolút eggyetértek főképp a fizikai részével.....:)

Egy másik saját tapasztalatom, hogy ámbár az arany mint alapanyag veszített az értékéből 2011-óta folyamatosan, de az ékszerek nem. Sőt, ma sokkal drágább még a gépi új készítésű bármi. A kis ill nagykereskedelmi árakra gondolok.
Az antik ékszerek vagy ezüst műtárgyaknak viszont kimondottan a nagyon jó befektetés kategória.

Bányászokkal kapcsolatban kíváncsi vagyok jön-e a fordulat 1190-környékén....(jó lenne, egy kis diszkont áras belépő)
;)
emerald 2014. 09. 19. 11:01
Előzmény: #2911  Tazsomaru
Bevallom ez a demó nem jó semmire szöveget azt hittem csak a brókerek erőltetik. De Neked hiszek.

"legfontosabbat, a saját reakcióidat a félelemre és a kapzsiságra, ezeket nem tudod "tesztelni" vele és ezek megismerésével kellene eltölteni azt a sok órát és nem játékkal."

Értelek és köszönöm!

Tazsomaru
Tazsomaru 2014. 09. 19. 10:19
Előzmény: #2912  pomperj
az már elég rég óta jelez: link
;)
Tazsomaru
Tazsomaru 2014. 09. 19. 10:17
Előzmény: #2909  pomperj
Lehet, hogy félreértelek, de akkor most ülni kellene 80% cash-ben és várni az összeomlást?
Ez most komoly?
;)
Törölt felhasználó 2014. 09. 19. 10:15
A tőzsde szinte soha sem racionális és logikus.....sajnálom a sok szerencsétlent , aki az ostoba írásaid miatt várják 2-3 éve az aktuális világvégét...
b4ndyTA 2014. 09. 19. 10:13
Előzmény: #2908  emerald
Forex-el kb. két éve, részvényekkel kb. négy éve kereskedek. A demót legfeljebb arra tudom javasolni, hogy az ember végignyomkodja a MT4-et, és megtanulja, ha esetleg idegen lenne tőle a PC-k világa. Semmi másra nem jó, nincs súlya, nincs valós teher az emberen.

Mail ment. :)
pomperj
pomperj 2014. 09. 19. 09:58
1)Egyebkent csutortok zaraskor Hindenburg Omen volt SPY-ra.
HO azt jelenti, hogy az uj NewHigh aranya a NewLow aranyhoz 2.2 felett van, ES, a McClellan oscillator negativba fordul.

A HO jellemzoen crash elotti szignal. Ami a HO esetek 25%aban valt be, tehat nem "tuti". Am, ha ismetlodne, akkor az egyre erositi magat.

2)Aranynak csak kb. 2% kell esni, es leer a decemberi melypont supportja kornyekere. Ott azert illene legalabb egy kis korrekciot csinalnia.
Tazsomaru
Tazsomaru 2014. 09. 19. 09:58
Előzmény: #2908  emerald
Szerintem felejtsd el a demót. Nem hogy segít, még ront is a helyzeten. Semmi köze a kereskedéshez. Arra jó, hogy kiismerj egy kereskedési felületet, vagy tesztelj egy stratégiát, esetleg kipróbálj valamit, de a legfontosabbat, a saját reakcióidat a félelemre és a kapzsiságra, ezeket nem tudod "tesztelni" vele és ezek megismerésével kellene eltölteni azt a sok órát és nem játékkal.
;)
Tazsomaru
Tazsomaru 2014. 09. 19. 09:51
Előzmény: #2907  goapsy1
"Én is kedvelem a racionális, logikus összefüggéseket"

Na ilyenekkel nem fogsz találkozni a kereskedés során! :)

Szerencsejáték az egész a kisbefektetők szintjén.
Két lehetőség van. Vagy többször van szerencséd és így több a nyerőd, mint a vesztőd, vagy amikor szerencséd van és nyersz akkor több nyerőt teszel el, mint amennyit a vesztes trade-eken buksz. Ebből kell gazdálkodni. A többi csak körítés, nem érdemes sok időt pazarolni rá.
;)
pomperj
pomperj 2014. 09. 19. 08:12
Előzmény: #2907  goapsy1
Amirol beszeltek, azok a tozsde irracinalis idoszakai. Ezek sokkal tovabb tartanak, mint amire a jozanul gondolkodok szamitanak. Most, egy evszazados superciklus teteje tajan, meg inkabb igy van.

Ilyenkor az a fo feladat, hogy meg kell orizni a toket. A jozanok ilyenkor elszenvednek 1-5% veszteseget, a nekivadultak meg hurrahangulatban kb ennyit nyernek. Ez a veszteseg nem baj, ez normalis.

Aztan a helyzet megfordul, es busasan visszkeresik majd: Amikor eljon az ideje, kimeletlenul ki kell hasznalni majd...es nem kell a mai diadalmaskodokat sajnalni. 2008 oszeig nehez volt varnom, am, akkor majdnem duplaztam a penzem, amikor a Lehman pillanat volt.

Nagyon, nagyon sok penzt lehet keresni, megint, minden arra mutat. Csak meg varni kell a pillanatot.

Good luck.
emerald 2014. 09. 19. 08:06
Előzmény: #2905  b4ndyTA
emerald07@freemail.hu

Hát eddigi egy-másfél év tapasztalat meg a 2000óra azt mondatja velem, hogy bizony ha nem a zsebed kárára akarsz gyakorolni, jó az a demó, bizony nagyon jó!
Nem ördögtől való és én is használom.
Most pl:forexet gyakorlatozom vele, két hónapja. Viszont a méretek ugyanakkora mini-micro pozik, mint amit élesben kötöttem volna.
goapsy1
goapsy1 2014. 09. 19. 01:38
Előzmény: #2903  Cosinusrider
"Én is kedvelem a racionális, logikus összefüggéseket és utálom, amikor a piac ezt a végsőkig negligálja, miközben az idiótaságot jutalmazza."

Ezzel én is így vagyok.

Nem is volt idén túl sok sikerem a tőzsdén, sőt.
eurocent 2014. 09. 18. 22:37
Előzmény: #2863  pomperj
Akit érdekel, íme az AU<->NG összehasonlítás:

1. 5 nap - NG jobb: link
2. 1 hó - NG jobb: link
3. 3 hó - többnyire AU jobb: link
4. 6 hó - fifty-fifty%: link
5. 1 év - NG jobb: link
6. 5 év - NG jobb: link
7. 10 év - NG jobb: link
8. 200 nap - NG jobb: link

Érdekelne, hogy mitől jobb, miért teljesít jobban az NG mint az AU, illetve milyenek a jövőbeni kilátásai?
b4ndyTA 2014. 09. 18. 20:58
Előzmény: #2901  emerald
Remek! :) Nem tudom, hogy van-e 10.000 órám kereskedésre, vagy ennek megfelelő tőke kereskedéshez. :)

A múltkori fórumtalálkozó kapcsán nem kaptam elérhetőséget, ha lenne valami rejtőzködő, azt megköszönném, mert nekem nincs ilyen, privátot meg nem lehet itt írni.
Törölt felhasználó 2014. 09. 18. 20:44
Előzmény: #2900  emerald
Szia Emerald,

Ugye tobbszor felmerult a forumon az idotav kerdese ahol kereskedsz....
Nyilvan akik toke attetelt hasznalnak vagy CFD-vel kereskednek azok rovidebb tavon keresnek lehetoseget a piacon...
Nekem van olyan portfoliom ahol meg mindig megvan a 14 banyaszbol 13, mert 1 kivagott a stop...., nyilvan az ezust tombok is megvannak...

Ha csak az ezustnel maradnank, hogy erzekeltessem az ugyet, ha valaki napon belul esetleg rovid tavon kereskedik es az USD mozgasa nincs hatassal a kereskedesere azok nyilvan jol jartak a shortokkal...
En mar nem emlekszem,de visszakeresheto hogy Jul 6-10. korul vettem bele az ezustbe....
19.25USD ha az emlekezetem nem csal,de ha ezt USD-ban nezem akkor ez kb. 20,53-70AUD kozott volt, ha akarod utana nezek....

Most nezzuk csak meg 1 kicsit mi tortent?
Mondhatnank az ezust leszakadt...
de jelenleg ha meg akarnam venni a fizikai ezustot akkor megint csak 20,50 AUD korul kene fizetnem erte....
Szoval a kockazat mondjuk 1-1,5% volt eddig...es volt 10% felett a hozam.....
es meg lesz is....
;)
Cosinusrider 2014. 09. 18. 20:42
Előzmény: #2898  b4ndyTA
Minden körültekintés vagy mély elemzés ellenére is meg lehet szívni. Én is kedvelem a racionális, logikus összefüggéseket és utálom, amikor a piac ezt a végsőkig negligálja, miközben az idiótaságot jutalmazza. A racionális döntés rettenetesen relatív ezen a téren, amikor pénzt hoz az őrület és bukót az értelem.
Törölt felhasználó 2014. 09. 18. 20:36
Előzmény: #2900  emerald
e mail
emerald 2014. 09. 18. 20:36
Előzmény: #2898  b4ndyTA
:O

Ugyan már, ezek csak gondolatok.
Majd 10.000óra gyakorlat után profi leszel, racionálisan és jól fogsz
kereskedni...:)
Kitartás!
Nekem se megy még, de hiszem h fog...:)))

Topik gazda

giuseppe007
4 3 3

aktív fórumozók

friss hírek További hírek