Én aztán nyomába sem érek kereskedési szempontból a kollégáknak, de teljesen így vagyok ezzel a demós dologgal magam is.
Használom, mert jó, de abszolút játék illetve tájékozódás szempontból.
Azt a fílinget, amit az igazi kereskedés ad, nekem sem adja vissza soha a demó, mert tudat alatt tisztában vagyok vele, hogy nem igazi a tét.
Egészen más az, mikor élesben, rendes pénzzel trédelsz, még ha csak pár forint is.
Magánvélemény persze, lehet hogy másnál máshogy működik.
Egyáltalán nem ostobák az írásai, éppen ellenkezőleg.
Épp az a bajuk, hogy túl racionálisak egy teljesen hangulatvezérelt, jegybankokkal fűtött, irracionális tőzsdén.
Aki meg xy írásai miatt várja a világvégét, vagy az örök longot (xy bárki lehet) az tényleg szerencsétlen, és meg is érdemli, ami következik ebből.
Én itt elválasztanám a különféle időtávon kereskedőket.
Aki daytradel, vagy pár napos pozikat vesz fel, azt nem nevezném nekivadultnak, ha longol, mert rövid távon jelenleg ez az ésszerű.
Aki viszont hosszú távra akarna bevásárolni, annak szerintem sem most kéne belevágnia, sőt :)
A jelenlegi helyzet abszolút irracionális, idestova arra emelkedünk egész héten, hogy az addigi helyzet NEM ROMLOTT (!!!) tovább. :D
Ez van, ezt kell szeretni.
ha jól értem azt írja, hogy nincs benne kakaó felfele. majd ne felejtsd el eszébe juttatni, ha kiderül, hogy mégis volt. különben sose fogja megbánni, hogy leírta mit gondol. vagy nem ez volt a cél?? :)))
Ui.: a sikeres kereskedéshez NINCS SZÜKSÉG az Elliott elméletre. Mondom ezt úgy, hogy nem tudnám nélküle elképzelni ezt, mert iszonyat élmény, amit ad, amit látsz a charton EWT szemüvegen keresztül. Mégsem kell, nem is való mindenkinek (és a többségnek szerintem árt, zavart kelt a félig megszerzett "tudás"). A sikered nem ezen múlik. A Trading in the zone -könyv többet segít, magam is fordítottam benne egy fejezetet.
Most hogy megszereztem A. Tiedje könyvét, engem is kezd jobban érdekelni a dolog...
sajnos nagyon sok műkedvelő számozgat a neten összevissza mindenfélét, ennek megfelelően hiánycikk lett az igazi intuitív művészekből... majd keresem a beírásaidat. Csak a PF-en publikálsz, vagy van valami más hely is? Thx. :)
Kivancsi lennek a velemenyedre ill. az elliott elmeletedre USD/JPY-nel kapcsolatban es AUD/USD-al kapcsolatban...
(van nehany pozim bennuk)
No rush, amikor van idod....
link
Minden nezopont kerdese ill. hogy mihez viszonyitjuk....
vannak ennel sokkal profibb akar excel tablaban elerheto informaciok aranyra es ezustre...., ezt csak azert tettem fel mert rengeteg currency-vel lehet megnezni, hogyan teljesit aranka es ezust....
Az igazsaghoz, hozza tartozik, hogy nekem is likvidalni kellett a teljes arany es vaserc poziciomat a CFD szamlan, mert ujabb melypontra mentunk....
Nyilvan 1 olyan szamlan ahol nem kell kamatot fizetnem, mert az osszes pozicio ki lett fizetve, ott tovabra is vannak banyaszaim jelenleg 14 kulonbozo, es 1-ben mar kistoppolodtam....
Ennek a portfolionak a max DD-je a kvantitiv analizisem alapjan 30%,de erre nagyon pici az esely kevesebb mint 2%
annak az eselye, hogy a portfoliom 20% DD alatt marad pedig 80%-os eselye van...
(nos ha erdekel volt mar -18% es jelenleg -14,5%)
az ugy azert is erdekes mert a kovetkezo 54 hetben a matematika alapjan van 85% eselye hogy verni fogja az ASX All Ord benchmarkot, az pedig kb. 3,4%-os hozamban van jelenleg...
106 het mulva pedig matematikailag 98% fole megy az eselyem hogy verni fogom a benchmarkot...
Persze tobb ut vezet a sikerhez, elofordulhat hogy az arany ara ill. a banyaszok a kovetkezo 2 evben hirtelen megtaltosodnak, de az is elofordulhat, hogy a piac esik mondjuk 25-30% es aranka mondjuk csinal evi 3-5%-ot...
A jovot nem ismerjuk,de azert azt sejthetjuk, hogy nem 1 reszvenypiaci bull market elejen vagyunk, nem mondom, hogy a 24. oraban,de nem az elejen....
Arany-Ezüst