Topiknyitó: Törölt felhasználó 2012. 04. 23. 15:49

Arany-Ezüst  

Ki mire tippel? Meddig eshet az ezüst/arany árfolyama mostanában?
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
emerald 2014. 09. 18. 20:30
Köszönet Mindenkinek, bizony Mindenkinek!
Aki támogatja ezt a fórumot engem/minket, a "csak" olvasókat, a gondolataival, elemzéseivel, véleményével, vagy akár kérdésekkel.
Sokszor kérdeztek valamit amire én is kiváncsi lennék, milyen jól jön h más megtette...

Legyen az a gondolat, vélemény, elemzés bármilyen, mindenképp gondolatébresztő.
emerald 2014. 09. 18. 20:02
Előzmény: #2895  pomperj
Én értelek és hiszem nagyon jól látod a piacot és főképp a gazdaságot.
Hálás is vagyok h leírod a nézeteidet, annak ellenére h sok bántó megjegyzést kaptál a véleményedért.
Bevallom ezért nem írtam mostanában, bár engem egy szóval se bántott senki, elment a kedvem az írástól.

Nagyon sokmindent tanultam és tanulok a mai napig tőled.
Köszönet érte.

b4ndyTA 2014. 09. 18. 19:59
Olvasom néhányotok hozzászólását, és az a kérdés fogalmazódik meg bennem hogy, ha ti ilyen szinten, ilyen mélységekbe és körültekintően elemzitek az összefüggéseket, akkor én mi a rákot várok ettől, és miért gondolom, hogy bármikor is racionális döntést hozhatok... :/
emerald 2014. 09. 18. 19:30
Előzmény: #2896  Törölt felhasználó
Sziasztok, na én is hozzászólnék, mit tapasztaltam(inkább a kollégák) a fizikai arany piacán.

Egész nyáron alig volt forgalom, de tavasszal sem, csak akkor emelkedett meg amikor 1360$ fölé került az ár. Akkor is csak pár napig jöttek eladók arany-ezüstre gondolok most. Sem nagykereskedők, sem a lakosság nem igen adott el.
Tegnap és ma beindult a befektetési tömbök iránti kereslet.

Tudom kicsi ország, kicsi piaca vagyunk, nem ez határozza meg a világpiaci árat, na de feltételezem máshol is sokan gondolkoznak hasonlóan.
Ám a grafikonon az ár ezt a kereslet-kínálatot tükrözi.....?!!!
Hát nem.
Én egyszerű lélek ebből azt a konzenvekciát tudom csak levonni h bizony a "virtuális" ár igenis befolyásolható.

Ha ezt a feltételezést folytatom akkor az sp emelkedése és a gazdaság meg a realitás és józan ész stb......hát ezeket nyugodtan a sutba lehet hajítani a tőzsdével kapcsolatban.
Persze a valós napi életben nem kellene.

Valamikor 2008 után nem sokkal, "hirdették" vége a gazdasági válságnak. Akkor nekem volt egy olyan "hátsó gondolatom" h mivan ha ez csak egy nagyobbnak az előszele....
Nem vagyok én világvége váró, sőt bármily furcsa inkább optimista alkat vagyok, de vallom hogy jobb félni mint megijedni.

Nos akkor vissza tőzsdére/más...
Azt figyeltem meg az ezüst grafikonján h kb6-8 hétig oldalazott az aljon mielőtt kitört volna. Most ugye csúf képet mutat az is, de én megpróbálom azt az arany aljat elsőre tán úgyis visszapattan.
Aztán hátha tovább is lő.
Jön az ősz klasszikusan nem ilyenkor szokott lenni(10-ből 8x)az aranyár éves mélypontja.
Persze ez csak amolyan "népi megfigyelés" alapján mondom.

Törölt felhasználó 2014. 09. 18. 17:44
Előzmény: #2889  pomperj
Szia pomperj,

Nem a FED szovege miatt valtoztattam, a sajat szamlas rovid CFD portfoliomon....
Talan az elmult honapok ota megfigyelheto informaciok mara ertek meg bennem, nem mondom, hogy holnap beszakad a piac es esunk 20-30%-ot, de en konyeden kepes vagyok meg managelni 5-10%-os emelkedest innen, persze a velemenyem, hogy nagyon nagy valoszinuseggel nincs ebben a piacban annyi, hogy ezt a portfoliot elvigye 2-3% minuszba, nemhogy 10%-ba.

Kina amelyet sokan a vilagpiac motorjanak tartottak, nagyon komoly visszaesesben szenved, nem veletlen a Kinai kozponti bank stimulusa....
Ausztraliaban az elmult 12 kereskedesi napbol 2-ben volt emelkedes, estunk majdnem 5%-ot...
Ez azert is erdekes, mert nehany jelentosebb cegnek mostanaban van az ex-dividend napja ill. a kovetkezo 45 napban fognak osztalekot fizetni....
az atlagos es sokak altal kedvelt blue cheap szektorban 3-5%-os osztalekkal szamolnak, a kisebb cegek koreben kozelitoleg 3%....
Ilyenkor nalunk altalaban emelkedes van es kezdik szepen a managerek levedeni a pozijukat opciokkal, hogy az osztalek fizetes napjan bekovetkezo aresestol vedjek a portfolio-t...
Mindenesetre mar most esunk....
A kedvenc ex- Treasurer-em Peter Costello pedig tegnap vagy tegnap elott 1 nagyon erdekes felszolalast tett....
Felhivta a figyelmet, hogy az 50 evnel fiatalabb ausztralok most 1 uj gazdasagi ciklussal fognak talalkozni, nem lesz bernovekedes a kovetkezo par evben....
Regebben mar irtam, hogy milyen veszelyes folyamatok vannak az ingatlan piacon....
(11%-al nott az ingatlanok ara az elmult evben a fobb varosokban)
egyik ismerosom ep meselte, hogy most vett egy 2 szobas apartmant 750k-ert es nem is valami kirivo helyen...
(o azzal indokolta hogyha semmi nem valtozik akkor 11 even belul kepes lesz kifizetni)....
egyebkent a rentek is kezdenek szep lassan csokkeni, bar a szeptemberi honap az ebben is erosnek szokott szamitani....
AUD esik, vaserc es az arany ara is....
EUR esik, Hong Kong esik....es meg Indonesia-ban is megfigyelheto kisebb visszaeses...
Azt nem tudom, hogy mi lesz Europaban, bar van ott azert 1-2 orszag ahol komoly munkanelkuliseg van...
Nemetorszagban az emberek mar nem a nemet bankokban helyezik el a megtakaritasaikat...., gondolom ez jo a nemet bankszektornak ami amugy is "nagyon jo" helyzetben van,nos arra ha nem is vennek merget,de valoszinunek tartom, hogy kevesebb nemet gyartmanyu autot fognak nalunk ertekesiteni..., pedig mi a piac felso szegmenset adtuk...
Ford, Toyota mar kivonult az orszagbol es a Toyotarol tudom, hogy ok nem gondolkodtak gyartokapacitas bovitesen a kovetkezo 5 evben....

Szoval az elkovetkezo 3-6 honapos idotavtol a kovetkezo 3 evben en nem szamolok jelentosebb gazdasagi novekedessel itt...., ha pedig nem lesz gazdasagi novekedes akkor miert nyitnek ill. eroltetnem a long poziciokat.....

Ne erts felre, van olyan portfoliom is amiben csak long poziciok vannak mert a torvenyi szabalyozasok csak ezt teszik lehetove,de ott is no a keszpenz aranya ill. vannak benne aranybanyaszok is....,de rovid es kozeptavon en sokkal konzervativabba alakitottam a portfoliokat es ha a poziciok es portfoliok osszeseget nezzuk en mar az eladasi oldalon keresem a penzt nem a vetelin....

Nyilvan figyelem a penzugyi szektort abbol is az IXG-t es ezt is fogom adni hamarosan ha talalok jo belepesi pontot, szerintem ebbe is lesz jo beszallo a kovetkezo 3-6 hetbe....
Aztan meglatjuk, hogy mi lesz abbol az 59 Trillio dollarnak a vege ami a nagyobb bankoknal letrejott...
Mert ugye vehetjuk 1 darabig egymas reszvenyeit es ez 1 darabbig eleg jol mutat mert penzugyi nyeresegnek tuntetheto fel a konyvekben,de orokke nem lehet ezt jatszani, gazdasagi novekedes nelkul, pedig nem fognak orokke noni a cegek bevetelei, profitjai es az osztalekok sem....
En nem akarok veresen megkuzdeni az utolso 3-10%-ert, meghagyom azt az ifju titanoknak es Young Padovanoknak...
Mert tobb fele keppen lehet hosszabb tavon szep hozamokat elerni, szerintem itt az ideje a kockazat kerulesnek!
;)

Legyen szep napod!
pomperj
pomperj 2014. 09. 18. 17:36
Előzmény: #2894  Törölt felhasználó
MOST JOBB? MIERT IS?

1)Nagyjabol ezt kene kerdezni azoktol, akik lelkesen vasaroljak az USA reszvenyeket. Valojaban abban most egyetertes van a “szakertok” ozott, hogy KINA kozponti bankjanak stimulus okozza a rallyt.

Egy ilyen latvanyos fordulat ujra megerositi a bull csapatot, hogy minden rendben, csak igy tovabb. Csakhogy nem kell am nagyon alanezni a felszinnek ahhoz, hogy vilagos legyen: a kiraly egyre meztelenebb.

2)Az SPY, nos, NEM a FED-tol, hanem mar egy nappal elobb, a Kinai kozponti bank kb.80 Mrd USD meretu stimulus csomagjara indult be. Azert adott kolcson az 5 legnagyobb bankjanak, mert a gazdasagi novekedes lassul, es mert no a lakaspiaci feszultseg, az arak meg oldalaznak es jopar helyen csokkennek.

3)OK, azt ertem hogy az USA reszvenyeseknek azonnal felall, amint meghalljak, hogy QE. De, hogy ha Kinaban van QE, es az ottani kisvallalkozoknak es lakasepitoknek adnak penzt, az mitol izgatja fel ennyire oket, azt mar nem. Nezzuk meg, mit tortent a hirre a vilagban.

4)Eloszor is, KINA-ban, ahol vegulis stimulalnak. A kinai reszvenyek tenyleg ugrottak egy kicsit, de szinte azonnal elkezdtek ugyanugy sodrodni lefele. 3 rovid nappal az eset utan, nos a kina-proxy index, FXI ugyanabban a csatornaban van mint elotte, es egyebkent pedig szept. 8 ota esik, eddig nagyjabol 5% korul.

5)Aztan nezzuk meg a legatfogobb Emerging Markets Index, EEM mozgasat. Nos, EEM a lassan eso csatornaja aljarol a felso vonalaig felugrott, es azota sodrodik, bent maradt az eso csatornajaban.

6)Akkor talan a Developed Markets Index, EFA? Igen, EFA kiugrott a csatornajabol, talan fel szazalekkal. Felette volt ugy egy napig. Aztan visszaesett szepen, es mar ugyanott van ahol elindult.

7)OK. Akkor nezzuk a US smallcaps es a US midcap teljesitmenyet. Nem irom le ujra, ugyanaz a story, mint a fentiek.

8)Szoval, mi is maradt? Az, hogy a globusz osszes indexe nagyjabol ott folytatja, ahol a kinai stimulus elott volt. A kivetel a DOW, es az SPY. Mindenki teved a vilagon, a kinai stimulus helyes megiteleseben, csak DOW es SPY mutatja a helyes iranyt?

Barmi lehetseges, tudjuk, mar jo ideje igy van, soha nem jart teruleten tapos a DOW.
A soha nem latott lelkesedes a US largecap szektorban, a kinai stimulusra, hat….nem tudom minek nevezzem, "fake"? Tovabbra is, megis, egy rovid ideig elkepzelheto, hogy a gravitacio mindenre hat, csak epp erre az egyre nem?

Meg 1-2 nap, elmulik a 3 napos csoda, es megtudjuk.
Törölt felhasználó 2014. 09. 18. 12:47
link

link

link

link

link

link

"Ez a musor amit mindenkinek latnia kell!"

koszonettel Lulonak
szarvasvadasz
szarvasvadasz 2014. 09. 18. 11:54
Előzmény: #2890  szarvasvadasz
EU: időközben újabb short nyílt a korrekciós csatorna felső peremén, amely egyúttal varázslatos "egész szám" (1.29). 1.2847 törése esetén stop BE+ ban.
szarvasvadasz
szarvasvadasz 2014. 09. 18. 08:40
Előzmény: #2864  szarvasvadasz
Arany: tegnap belépett a célzónába, long set-upról szó sincs még H4-en és afölött. Alakzat ideális célára 1193 körülre esik jelenleg.
pomperj
pomperj 2014. 09. 18. 08:22
Előzmény: #2889  pomperj
4)Es van ket masodlagos mandiner hatas is.
a)A kotvenyarak megint elkezdenek esni, annak osszes kovetkezmenyevel.

b)A cegek reszveny-visszavasarlasi boom idoszaka alighanem veget er. Nem gondolom, hogy Q3-ben tobbet fognak visszavasarolni, mint Q1-ben...epp forditva.

c)A margin hitelek kerete a kotveny-aresetol is, a kamatemelestol is, csokkenni kezd. Nem hinnem, hogy Q3 margin total elerne a Q2 460Mrd osszeget.

Es mostanaban a 3 tenyezobol ketto erosen hajtotta SPY emelkedeset.
szarvasvadasz
szarvasvadasz 2014. 09. 18. 08:19
Előzmény: #2869  szarvasvadasz
EU: tegnap megjött a valószínűsített lefelé kör, impulzív szerkezettel. Három hulláma van kész -> negyedik hulláma épül jó eséllyel -> a kész kör ideális vége 1.279x - 1.274x sávba mutat jelenleg.

Ezt elérve a következő pár hetes folytatásban egyelőre arra lehet számítani, hogy a céltartományból felfelé korrekció indul, első körben legalább 1.294x - 1.300x körüli célárral. Meglátjuk.
pomperj
pomperj 2014. 09. 18. 07:36
Előzmény: #2888  Törölt felhasználó
1)A portfoliod innentol alighanem jobban megfelel a mai kilatasoknak. De nem hiszem, hogy ettol a FED szovegtol valtoztattal:

"WASHINGTON (Reuters) - The Federal Reserve on Wednesday renewed its pledge to keep interest rates near zero for a "considerable time," but also indicated it could raise borrowing costs faster than expected when it starts moving.

Many economists and traders had expected the U.S. central bank to alter the rate guidance it has provided since March, given generally improving data on the economy's performance.

But the Fed repeated its assurance that rates would stay ultra-low for a "considerable time" after a bond-buying stimulus program ends. In a statement after a two-day meeting of its policy-setting Federal Open Market Committee, it announced a further $10 billion reduction in its monthly purchases, leaving the program on course to be shuttered next month.

The statement was virtually unchanged from July, though new quarterly projections released with it showed the central bank's view on where interest rates should be in future years is diverging from where financial markets have bet they will be".

En ennel defenzivebb vagyok. Meg mindig 80% cash, es 10% SPY short, es 10% olaj. Meg par "conviction" pozicioka, mint WL.

2)Van ra mas okod, pelaul ez a gondolatmenet.
Ha jol emlekszem, a bond piac eddig kb. 1.2-1.5%-ra arazta be a rovid kamatlabat a 1 ev mulva. Es most at kell araznia, a fenti FED statement miatt (is).

Tegnap a 10 eves bond FED utan azonnal 2.6%-ra emelkedett. Es eleg nyilvanvaloan elindult impulzussal a 3.0% rezisztencia vonala fele.

Amikor ott attori azt a szintet, nos a chart azonnal azt sugja majd, hogy el kell indulnia az ovatos penznek, kifele a reszvenyekbol befele a rovid kotvenyekbe.
(Es persze, ez a kamat- emelkedes nem segiti arany arat se felfele.)

Csakhogy, igen, a reszvenypiac mindezt elore le kellene diszkontalja.

Vagyis, ha realitas hogy a kotvenypiacon a (3) hullam elso subhullama tegnap elindult, es kb. ugyanazzal a sebesseggel fog emelkedni mint (1) hullam idejen 2012-ben, nos, akkor 1.5-2 honap alatt ott lesz, es kezdi kalapalni az R-vonalat.

Tehat, nincs sok ideje az SPY-nak, a diszkontalasra.
Mert 3.5% bond szint nincs onnan messze, es tudjuk hogy 2011-ben volt azon a szinten utoljara. Es, akkoriban az SPY 1350 pont korul jart.
Van mit diszkontalni, mindket piacnak.

Megindul a mozgas, nekem keves ketsegem maradt.

3)Ebbol persze az is kovetkezik, hogy USD erosodesenek messze nincs meg vege. Es hogy arany szembeszellel vitorlazik. De ez mar egy masik tortenet.
Törölt felhasználó 2014. 09. 18. 06:15
link

Hat nem tudom masok hogyan rendezgetik a portfoliojukat,de
nekem meg kellett fennem a keseket es 1 kisebb verfurdot rendeztem.....
;)
Csak hogy erzekeltessem az ugyet, az egyik CFD szamlamon
tegnap meg volt 9 long pozicio es 3 short....
Ma pedig van eddig 6 short es 3 long pozicio....
es csak hogy a jelentosebbeket emlitsem:
en mar adom:

NDX-et
S&P500-ot
Dax-ot
Au200cash-t
AUD-ot
NAB-ot

a short megfigyelo listara pedig felkerultek:

FMG.asx
RIO.asx

Usa-ban: BAC;C;MS;WFC;DB;GS;HSBC

Bar biztonsagosabb az elejen IXG-t adni....

Vetelre pedig csak nagyon defensive reszvenyeket....
pl. AWK lehetne nezegetni
esetleg lehet hogy celszeru lenne ezt a kettot parban lekereskedni
(IXG-t adni es ugyanannyiert AWK venni, ha valaki mindenaron a par kereskedest favorizalja)
;)

Elismerem, hogy meg senki nem kialtott tuzet,de en mintha fust szagot ereznek, szoval lehet hogy lemaradok az eloadas utolso reszerol, de nem szeretnek benn ragadni....

link

Mindenkinek szep napot, es jo szorakozast kivanok!
;)
Törölt felhasználó 2014. 09. 18. 00:10
Előzmény: #2886  Törölt felhasználó
Szia,

eppen azon gondolkozok, hogy milyen kockazattal es pozicio merettel szalljak vissza a vonatra
AUD/USD-ban short....

USD/JPY-nel kapcsolatban en csak elmondtam, hogy szezonalisan es fundamentalisan mire van a legnagyobb esely...
(az pedig hogy az RSI vagy Soch mit mutat teljesen mindegy, mert pont egy eross trendben nem igazan mukodnek jol ezek az indikatorok)

Tress Knipa es Kyle Bass 1,15-1,2-ra vartak ev vegere az arfolyamot....(persze errol talan marciusban-jul kozott volt a velemenyuk)....

Aztan majd meglatjuk mit hoz a jovo...

Legyen szep napod!
Törölt felhasználó 2014. 09. 17. 21:09
Előzmény: #2880  Törölt felhasználó
szia kisroka

USDJPY kiveri a plafont meglesz a 110 es célárad amit pár napja irtál gratula és koszi.
recluse82
recluse82 2014. 09. 17. 21:04
Előzmény: #2865  pomperj
hát a tegnapi alkalmi sp short belépö mindenesetre várat magára :-)
recluse82
recluse82 2014. 09. 17. 20:59
Előzmény: #2883  Kraccer
nem, ez már csuma shortos
Kraccer 2014. 09. 17. 20:56
Előzmény: #2881  recluse82
Csak előtte 190? :)
emerald 2014. 09. 17. 20:03
Előzmény: #2880  Törölt felhasználó
Én meg arany long most:1229
Zárás:1240-en hátha sikerül....
recluse82