Topiknyitó: Törölt felhasználó 2012. 04. 23. 15:49

Arany-Ezüst  

Ki mire tippel? Meddig eshet az ezüst/arany árfolyama mostanában?
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2014. 09. 08. 13:30
Előzmény: #2719  sellMcsitri
a mínuszóló kollégát kérdezd! :)
sellMcsitri 2014. 09. 08. 13:24
Előzmény: #2718  Törölt felhasználó
és hol az a 203. oldal? :)
Törölt felhasználó 2014. 09. 08. 13:16
Előzmény: #2716  sellMcsitri
"Azonban szeretnem felhivni mindenki figyelmet, hogy semmi esetre se olvassa el a 203-ik oldalon a Fibonacci ratio-rol szolo kutatas eredmenyet..... "
Törölt felhasználó 2014. 09. 08. 13:07
Előzmény: #2716  sellMcsitri
látom a célár már nem fért rá lefelé... :)
sellMcsitri 2014. 09. 08. 13:00
Előzmény: #2715  Törölt felhasználó
fibbo az ezüstre naposon :)
link
Törölt felhasználó 2014. 09. 07. 21:17
Előzmény: #2714  krida
szorul a hurok kridácska... :)
krida
krida 2014. 09. 07. 21:12
Előzmény: #2712  Törölt felhasználó
Havi szinten simán túlszárnyalom őket, éves tapasztalatom élesben még nincs. Amúgy muszáj volt ide is követned?
Tazsomaru
Tazsomaru 2014. 09. 07. 21:02
Előzmény: #2700  goapsy1
örülök ha hasznos infóval szolgálhatok.
szeptembertől elkezdődött a suli a gyerkőcömnek, így rengeteg a szabadidőm, amit persze nem a gép előtt szeretnék eltölteni :D de ha időm engedi, majd jelentkezek, talán kicsit többször.
Birgertől sokat lehet tanulni. nagy tapasztalattal rendelkező kereskedő és sok hasznos elemet vettem át a kereskedéseiből. volt időszak, hogy a tradingroom-jába is befizettem, ami aztán kicsit csalódás volt számomra, mert sokszor nem Ő kereskedett.

a kérdésedre később fogok válaszolni, mert napközben nem tudtam F1-et nézni és most kezdődik az ismétlés.
bocsi, de majd folyt...
;)
Törölt felhasználó 2014. 09. 07. 20:51
gondolom erről a Trader VB-ről van szó:

link

A listában található egy olasz ember, Andrea Unger (az ilyen keresztnevet az olaszoknál férfiaknak adják), link

Ez az úriember és a neve mögé felállt csapat egy saját fejlesztésű algorobottal kereskednek. Itt vannak az eredményei: link

2008-ban volt magasan a legjobb VB-éve: +672% profit 12 hónap alatt, azaz 15.500 USD-ből csinált a hírhedt crash-évben 119.650 USD-t.

Azóta nem tudta megközelíteni ezt az eredményét, 2009-ben 115%-ot, 2010-ben 240%-ot tudott hozni, melyekkel szintén megnyerte az akkori VB-ket.

Unger úr retteghet, hiszen immár félelmetes kihívója akadt kridácska személyében.
Törölt felhasználó 2014. 09. 07. 20:41
Előzmény: #2710  Tazsomaru
REMEK!!! :)
Tazsomaru
Tazsomaru 2014. 09. 07. 20:36
Előzmény: #2692  Törölt felhasználó
a harmadik sor kettőspontjáig olvastalak.
nem látom értelmét még egyszer nekiugrani.
nem akarom ilyesmire pazarolni a saját és mások idejét.
szarvasvadásznak köszönhetem, hogy erre megtanított. :)
ez a kis írása el van mentve nekem: link
most is elolvastam és ezért itt a harmadik sor kettőspontjánál én be is fejezném.
;)
Törölt felhasználó 2014. 09. 07. 20:23
Előzmény: #2698  goapsy1
krida
krida 2014. 09. 07. 19:54
Előzmény: #2684  pomperj
Dunno. Sajna éves tapasztalatom még nincs a módszeremmel. 1-2 havi dolgokat vállalok majd csak, és utána kilépek. 1 hóra kívetítve működik, egyelőre 100% biztonsággal (a demon, amin kidolgoztam, meg félévig csináltam, és végig működött), mára már egy üzleti stratégiát építettem ki rá (1-2 hónapra lesz, szükségem, gyakorlatban viszont 1 hóra, sőt 3 hétre, így minden hó 1 hét szabival jár majd :) Versenybe azért nem vennék részt szívesen, mert most már tartok tőle, hogy koppintanák a módszeremet.
Törölt felhasználó 2014. 09. 07. 18:09
Előzmény: #2706  szarvasvadasz
"...So it's actually baffling us as to why it's going on so long,..."

Ez a félmondat a lényeg az egészből. :) Why?

És ameddig ők azon vannak összezavarodva hogy miért tart ilyen sokáig - hiszen már 2012-ben is a NAGY SHORT-ot várták -, addig ez a lufi még akár évekig fúvódhat vidáman tovább... mint ahogy szerintem fog is.
szarvasvadasz
szarvasvadasz 2014. 09. 07. 17:56
Előzmény: #2705  felcsorgok
Ám legyen (közvetve):

...Do you know what the real value of today's Dow Jones Industrial Average looks like in terms of real money?

Would you believe us if we told you the real value of the Dow, measured in terms of real money (gold), is just 266? Believe it!

"The Dow priced in real money -- gold -- topped in 1999 and has collapsed 84% since then. ..." reveals Bob Prechter in his June issue of The Elliott Wave Theorist. "Had the U.S. maintained honest money, the Dow would be priced at 266 today."

So despite recent all-time nominal highs, the reality is that zero real progress was made during the past 14 years. In fact, the stock market actually lost ground -- and LOTS of it -- that is, if you care about how much stuff your Dow shares are actually worth.

In other words, even as nominal prices climbed to new highs in 2007, 2011 and 2014, real values remained in a bear market the entire time -- for nearly a decade and a half now...

Stocks valued in real maoney:
link

Dow/PPI target for wave-C :
link

Why We Use Measures of Real Value
==================================

Editor's note: Though it might be obvious to you why we measure stocks in terms of real value (like gold, commodities and PPI), we still get the question: "I buy stuff with dollars, the stock indexes are measured in dollars, and dollars are the country's only accepted form of currency -- so why is it important to track the 'real' Dow?" In the December 2006 Elliott Wave Theorist, Prechter provides his answer:

So there has been a crash going on in the stock market; it's just happening in terms of real things and not yet in terms of dollars.

Now, what happens when a market declines in real terms but not in dollar terms? We have one really good example of when it happened in the past, and next is a picture of what was going on back in the early '70s. If you recall, from the 1970 low to the peak in January of 1973, the Dow made a new all-time high. It went above the old high of 996 and got to 1051 on a closing basis, so there was a lot of celebration. There was a headline in Barron's that very week called, "Not a Bear among Them." So there was a lot of optimism, just as there is today.

Nominal-DOW:
link

But if you look at this blue line, you will see that the real value of stocks was falling during the end of that rally, and falling from a higher point way back in 1966-68. So you had declining values in real terms, just as we have today, with rising values in nominal terms.

How did it resolve? It resolved with a collapse from January 1973 to December 1974, a 47 percent decline in the Dow, 49 percent on the S&P. In other words, the nominal prices played catch-up with the plunging prices in real terms.

Now look what's going on from 1999. We've had declining real values in stocks. Since the 2002 bottom, we've had rising values in nominal terms. This is the same set-up that we saw in the early '70s except for one thing: It's bigger. So I think that the ultimate resolution of this dichotomy is going to be the same.

Ultimately, real prices are leading dollar prices, and we're going to see a tremendous drop in the dollar price of the Dow as well, because I'm making a case that this is a much bigger top, a Grand Supercycle top. You have to go back to 1720 in England with the South Sea Bubble to see anything like it. Here we are, nearly 300 years later, making a top of the same degree.

If anything, it's a bigger, broader, longer-lasting peak by a wide margin than the top 300 years ago. So it's actually baffling us as to why it's going on so long, and I'm wondering if maybe I wasn't bearish enough in labeling it a Grand Supercycle high. Perhaps it's something even bigger. But the result is going to be about the same either way...

Teljes cikk:
link
felcsorgok
felcsorgok 2014. 09. 07. 17:45
Srácok (és persze lányok)! :)

Nem szoktam ehhez a topic-hoz hozzászólni(egy másikat szeretek), inkább csak olvasgatom az itt megjelenő beírásokat, de jó lenne, ha esetleg egy nagyon hangyányit, egy icike-picikét talán a témával is (arany-ezüst) foglalkoznátok. Nem állítom, hogy nem hasznosak a kereskedési stratégiákról folytatott eszmecserék, de szerintem sokan olvasnának szívesen az aranyról és az ezüstről is többet, illetve hogy mi a véleményetek róluk. Köszi!
szarvasvadasz
szarvasvadasz 2014. 09. 07. 17:14
Előzmény: #2684  pomperj
Törölt felhasználó 2014. 09. 07. 15:41
Törölt hozzászólás
eurocent 2014. 09. 07. 14:52
Előzmény: #2690  Tazsomaru
Kereskedési stratégiák témakörben tudsz / tudtok ajánlani jó könyvet, weboldalt (lehetőleg magyar nyelvűt)?

Különösen olyan anyag érdekelne, ahol gyakorlati példákon keresztül lépésről lépésre bemutatnak egy kereskedést a végén pedig kiértékelik.

Előre is köszönöm.
goapsy1
goapsy1 2014. 09. 07. 14:05
Előzmény: #2700  goapsy1
Sorry, kitörlődött a vége:

szóval az az átlagos nyerő viszont a TELJES POZI MÉRETÉRE LETT MEGÁLLAPÍTVA - tehát ha te ugyanazt a nyerőt várod a harmad pozitól, mint a teljestől, jó eséllyel ezt már nem adja meg a piac, hamarabb megfordul.

Ezt hogy kezeled?

Vagy amikor kiszámolod az átlagos nyerőt, valamiképpen külön számolod a felezett-harmadolt pozikat?

Topik gazda

giuseppe007
4 3 3

aktív fórumozók

friss hírek További hírek