Topiknyitó: Törölt felhasználó 2012. 04. 23. 15:49

Arany-Ezüst  

Ki mire tippel? Meddig eshet az ezüst/arany árfolyama mostanában?
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2014. 09. 16. 13:25
Előzmény: #2837  Törölt felhasználó
nem ez nem igy van,de lehet, hogy meg annak is eljon 1 nap az ideje....kitudja
vagy rosszabb esetben Europaba, talan 1 nap nem Marc Fabert hanem mondjuk engem vagy az egyik alkalmazottamat fogjak kerdezni CNBC-be,hogy mi a velemenyunk a piaci kilatasokrol...
esetleg pomperj-t, vagy Xautista-t.....

Lulo-ra nem fogadnek, nem hiszem hogy hajlando volna valaki megfelelo odds-ot adni arra...
rad se nagyon fogadnek,de lehet, hogy 1 nap meg megvaltozik a velemenyem.....
;)
szerintem boven kimeritettuk a temat....., hogy allsz az ezzust shortoddal????
;)
Törölt felhasználó 2014. 09. 16. 13:22
Előzmény: #2836  szarvasvadasz
oké, aláírom .... :)
Törölt felhasználó 2014. 09. 16. 13:20
Előzmény: #2837  Törölt felhasználó
személyesen viszi a házi feladatokat :))

azért jó,hogy itt van-nagyon jól szórakozok
Törölt felhasználó 2014. 09. 16. 13:11
Előzmény: #2835  Törölt felhasználó
ne szerénykedj...

tudom hogy hetente legalább egyszer átruccansz és ott is képviseled az alapokat... :Ð
szarvasvadasz
szarvasvadasz 2014. 09. 16. 13:10
Előzmény: #2831  Törölt felhasználó
Nem kell mindig mindent véresen komolyan venni, de akkor két gondolat nagyapa stratégiájához:

- nézzük meg, milyen időszakban lehetett nagyapa aktív? Mondjuk a 70-es évektől napjainkig?

- hogy viselkedett a stock market ebben a 30-40 éves időszakban?

link
Törölt felhasználó 2014. 09. 16. 13:06
Előzmény: #2834  Törölt felhasználó
ASX All Ord a benchmark...
Tudod en Sydneyben elek...
;)
szoval hagyjuk a WST-et...

Törölt felhasználó 2014. 09. 16. 12:53
Előzmény: #2828  Törölt felhasználó
"...ha azt irnam, hogy Chairman, Director vagy Secretary akkor boldogabb lennel????"

bőven elég ha csak annyit írsz, hogy te vagy a "Wall Street kisvukja" :

link

:D
Törölt felhasználó 2014. 09. 16. 12:51
Előzmény: #2831  Törölt felhasználó
A sort pedig folytathatnank mondjuk a Kodakkal,Enron......stb.;stb....

Az hogy valaki kepes az altalanos szemlelet moddal szembe menni, jelenthet elony de akar hatranyt is a piacon....

Rengeteg profi kereskedo vesztett penzt a Nasdaq lufiban, van aki azert mert tul koran adta, van aki tul keson adta, van aki tul korran vette...es lesz olyan is aki tul keson vette....

Kik is azok akik vegig veszik az esest, ill. kik akik lefele atlagolnak es meg sorolhatnank....

A tanulo penzt pedig mindenkinek meg kell fizetni.....
persze lesznek olyanok is akik nem tudjak majd finnanszirozni a kovetkezo szemesztert vagy el megy a kedvuk az egesztol...

Meg lesznek olyanok is akik 5,10,15,20 ev mulva is a piacrol, lehetosegekrol fognak velemenyt alkotni diskuralni, ha lesz piac ill. eletbe lesznek meg akkor....

;)

(es csak 1 elmeleti felteves, mennyi is havi 10% hozama 10 evre.....) egy nem annyira elmeleti 10000 Euros szamlan amivel egyebkent nem erdemes elkezdeni....
es mennyi mondjuk 30%-os hozam/ho....

szoval Lulo zsebbol kifizetne Japan es az Usa adosagat es meg maradna is neki 1 kis zsebpenz....
;)
Törölt felhasználó 2014. 09. 16. 12:25
Előzmény: #2829  Törölt felhasználó
kedves dr found!

mikor veszed már észre,hogy nem veszlek észre?

remélem eljön a pillanat,amikor még benned is megszületik a felismerés!
Törölt felhasználó 2014. 09. 16. 12:15
Előzmény: #2809  szarvasvadasz
Igen valóban igazad lehet ezért ment majdnem csődbe a Lechman és vesztette el a Goldman tőkéjük 50%-át arany longgal a 2008- ban , valószínűleg all-in-t kellett volna mondani az összes alapnak és venni amíg tényleg csődbe nem mennek, intelligens robotkereskedés :D

A nagy tőzsdekrach-ál és amikor 2008-ban shortolta Soros a GBP usd-t na azt az esést is meg kellett volna venni, mert miért is ne?

Végül is végtelen marginnal lehet is még plusszos 200év múlva a higított GBPUSD longjaival......

Az otp -re is kiadtak vételi ajánlást 10.000ft-ál 15.000ft-ra ....aztán jött Soros szerintem azt az esést is meg kellett volna venni...stb..stb...stb ezek bölcs döntések valóban.....
pomperj
pomperj 2014. 09. 16. 12:11
Előzmény: #2798  pomperj
Szia V,
igen, benne voltam, de csak par ezret vettem. (utolag okosabb vagyok, tobbet kelett volna;-) Orulok, hogy bejott neked is, ez a 15% a 2 het alatt, nem is rossz;-)
Most AU egy hasonlo SpecialSituation. Nezd meg.

Ide masolom a publikus reszet, aug, 31, #2565, #2577, Copy:

Alibaba IPO nagyjabol ez az eset. Nemregiben alig volt nyereseg, most meg 2Mrd USD erre a negyedevre, ami annyi, mint a DOW cegek kategoriaja(!?) Annyiert is akarjak eladni.

Erdemes tudni, hogy az IPO-k helyett gyakran erdemesebb mandinerbol resztvenni a buliban. Raadasul biztonsagosabban is meg lehet jatszani Alibaba-nal is. Hogyan?

2000 tajan Softbank (SFTBY) befektetett 20M USD-t egy indulo kinai e-commerce cegbe, amit Alibaba-nak neveztek. Ha valoban meglesz a szeptemberi IPO, akkor Softbank 37%nyi reszesedese Alibababan emelheti a ceg erteket vagy 40%-al, cash-ben. Es, SFTBY meg mindig Japan legnagyobb telecom cege marad.

Ettol meg valtozatlanul az a velemenyem, hogy Alibaba kanari a jelen esetben, es arrol csicsereg, hogy vege a nagy IPO buli ...es vele az euphoria idoszakanak.
Csak hasonlatkeppen: emlekszik valaki, amikor AOL megvette TimeWarnert? Es mi lett utana?

Az Alibaba temaban mar tobb emailt kaptam.
1)Nem beszeltem le senkit az IPO vetelrol. Csak eppen en nem tennem. ES megemlitettem, hogy a mandinerbol valo reszvetel most eppen lenyegesen biztonsagosabbnak, es eppolyan jonak tunik nekem.

2)Raadasul Softbank eppen a wave (4) vegen jar, es szerintem mar tor ki felfele.

3)Ha tenyleg megkapjak a tervezett 80Mrd Alibaba IPO nagyjabol 37%-at, akkor rengeteg penzuk lesz, ugy 30Mrd. Es akkor a mostanaban indulo kitores akar 40% merteku is lehet.
A penzbol pedig akar rendkivuli Dividend, akar egy masik ceg megvasarlasara is telik.

Törölt felhasználó 2014. 09. 16. 12:10
Előzmény: #2827  Törölt felhasználó
Talan erdemes volna elgondolkozni, hogy esetleg pomperj mivel foglalkozik, esetleg Xautista es meg sorolhatnank....

Persze van itt meg Tgyuszi meg Lulo is az o fibojaval,demojaval,az elmeleti kereskedesevel ami nem is annyira elmeleti, meg neha ennyi, neha annyi ev tapasztalattal...
ja es a havi 10-30%-os hozamot el is felejtettem.....

szoval ki etet es kit es mivel????

hogy is volt az a vandorcirkusz dal????

Legyen szep napod!

u.i: vigyazz kiket kezdesz kritizalni ill. Tgyuszi,mert lehet, hogy fenyevekre vagy toluk...es itt most nem magamrol beszeltem...
;)
Törölt felhasználó 2014. 09. 16. 12:03
Előzmény: #2826  Törölt felhasználó
ha azt irnam, hogy Chairman, Director vagy Secretary akkor boldogabb lennel????
es mit valtoztat az egeszen, talan semmit....
vagy ha azt irnam, hogy en ill. az alapom a fo reszvenyese 2 cegnek.....valtoztatna valamin is....
semmin szerintem....
nem hiszem, hogy en lennek a forumon az elso akinek cege, cegei vannak, vagy aki penzugyi teren is dolgozik....

egyebkent megjegyeznem, hogy a demozast nem rad ertettem...
;)
szerintem te mar abbol kinottel...., persze lehet hogy tevedek...

Nem etetek senkit, csak leirom mi a velemenyem, nem szandekozom eladni semmit,se befektetesi tanacsot adni, azert vagyok a forumon, mint sok masikon is, talalkozni arra alkalmas emberekkel, tobb szem tobbet lat elven....
megvitatni dolgokat, elkepzeleseket,szerintem 1 jol mukodo forumon a felek kolcsonosen tudnak profitalni az informaciokbol ill. az ezekbol levonhato kovetkeztetesekbol...
(itt nem rad gondoltam) pomperj-re, Xautistara.....
es mint irtam korabban tobb foldreszen vannak kapcsolataim, kereskedokkel,floor traderekkel,fund ill. hedge managerekkel, private befektetesekkel foglalkozokkal, szoftverfejlesztokkel....

Szoval felmerul a kerdes milyen elonyom szarmazik abbol, hogy 20000km-re valaki akivel soha nem talalkoztam es valoszinuleg nem is fogok azt gondolja rolam, hogy bell-boy, caterer vagy esetleg 1 vagy tobb alap kezeloje vagyok, vagy esetleg fo reszvenyese 1 cegnek esetleg 2-nek.......
vagy 1 takarito, esetleg taxis...
;D
Törölt felhasználó 2014. 09. 16. 12:02
Előzmény: #2826  Törölt felhasználó
előadásának címe: a csonkolás művészete demóhuszároknak :)

édesjóistenem,tényleg hatalmas az isten állatkertje..
Törölt felhasználó 2014. 09. 16. 11:37
Előzmény: #2824  Törölt felhasználó
"...nem a driver voltam, talan az te lehetnel, persze nem itt... "

miért, ott lent a világ végén az ilyen demósok mint én nem vezethetnek? :)))

akkor ezek szerint marad a caterer vagy a bell-boy.

"...talan 1 alap erdekeit kepviseltem masok elott...."

'alapérdekképviselő'?

az meg milyen szakma? hufnágel pisti is ugyanezzel etette szegény mézgáékat... :D
Törölt felhasználó 2014. 09. 16. 10:57
Előzmény: #2823  Kraccer
Honnan tudnam?
Nincs jelentosege, szamomra,de ha latok matematikai elonyt a piacon akkor miert ne kereskednem le.....
nem 1 kereskedesen mulik az eredmeny....
(persze a pozicio meretezes es kockazatkezeles elengedhetetlen)
hanem a kovetkezo 200 vagy 1000 trade-n....

Szerinted NAB mekkorat fogkorrigalni, ha a skotok benn maradnak....max. 2-6%-ot es mi erre az esely?
Mekkorat eshet, ha nem maradnak benn???
Es erre mekkora az esely?
Törölt felhasználó 2014. 09. 16. 10:49
Előzmény: #2822  Törölt felhasználó
nem a driver voltam, talan az te lehetnel, persze nem itt...
talan 1 alap erdekeit kepviseltem masok elott....
;)
Kraccer 2014. 09. 16. 10:47
Előzmény: #2819  recluse82
Már tudod,hogy a skótok repülnek? :)

Törölt felhasználó 2014. 09. 16. 10:37
és milyen minőségben?

caterer... driver... bell-boy... :)

Törölt felhasználó 2014. 09. 16. 10:26
Előzmény: #2797  Kraccer
Bocs, csak most olvastam vissza....

mar korabban leirtam, hogy kamatemeles, nem varhato Melbourne Cup elott, a piac ill. akik analizissel foglalkoznak jovo ev elejere varjak a kamat emelest.....
Governon mar korabban figyelmeztette a bankokat, hogy az ingatlanpiaci ar emelkedes mogott nem allnak realis gazdasagi okok, kizarolag az alacsony kamat kornyezet....
tovabba figyelmeztett, ha a bankok nem kezdenek szigoritani a lakashitelek folyositasan, akkor elobb utobb kenytelen lesz olyan torvenyek meghozatalat kieroszakolni, hogy a bankok ne tudjak csak a hitelek 10%-at kihelyezni olyan hitelfelvevoknek akik nem rendelkeznek minimum 20% letettel....
Tovabba az uzleti ebedeken, forumokon amit szinte minden heten rendeznek NAB, ANZ CEO-ja is felszolalt, hogy eleg veszelyes mereteket olt a lakashitelezes......

Nyilvan a bankok vezetoi, nem fognak elallni a lakashitelezestol....tul sok penz van benne....

(Ha holnap lenne 1 erosebb vagy kozepes nap en nyitok shortot NAB-on)

link

Sajnos ma nem tudtam, mert konferencian voltam....

a legtobb penzugyi analizis gyengebb AUD var.....

Topik gazda

giuseppe007
4 3 3

aktív fórumozók

friss hírek További hírek