Topiknyitó: Törölt felhasználó 2012. 04. 23. 15:49

Arany-Ezüst  

Ki mire tippel? Meddig eshet az ezüst/arany árfolyama mostanában?
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
krida
krida 2014. 09. 04. 08:38
Előzmény: #2639  Törölt felhasználó
lol nem akarom üzletszerűen csinálni, csak megkértek mutassam be hogy csinálom, demónak nem hisznek, csak ha élesben megy. Ezért tettem egy ilyen ajánlatot nekik.
Törölt felhasználó 2014. 09. 04. 07:31
Előzmény: #2638  krida
;)
szerintem amig nem tudod mit csinalsz addig csak a sajat penzeddel szorakozz.....
Ha majd uzletszeruen csinalod, es legalabb sejted mirol van szo akkor talan kezdhetsz mas penzevel foglalkozni....
Tudod nem mindenki veszi konnyen ha elveszti a penzet....:

link

Sok szerencset!
krida
krida 2014. 09. 04. 06:26
Előzmény: #2624  Törölt felhasználó
Khm. Még nem tudom azt a pénzt elfogadjam-e avagy sem, saját pénzzel szeretek szórakozni, nem a másokéval. Ma délelőtt eldöntöm.
Törölt felhasználó 2014. 09. 04. 03:37
Szoljatok offshortnak megerett az alma...:

2014. augusztus 19. - 21:41

lehet, hogy lassan el lehet kezdeni nezegetni azt a shortot????
(egyebkent apple rajongo vagyok)....

az elemzonek a figyelmet csak arra az aprosagra hivnam fel, hogy aki tehette mar reg vett IPAD-ot , akik most vesznek azok pedig az olcsobbakbol vasarolgatnak, en sem tervezem 1 ujabb vasarlasat amig a regi mukodik.....
Szoval ha 1 atlagos csaladban (2gyerekkel) van 1 desktop, 2 laptop, meg legalabb 1 de inkabb 2 Ipad, akkor nem vagyok biztos, hogy pont most ugrananak meg az eladasok....
az uj termekbe elobb meg bele kell szeretnie a vevoknek....
tehat en oldalazast varnek inkabb, ha pedig beindulna 1 korrekcio vagy eses a piacon akkor meg 50$ korul se lesz tul olcso a ceg...
;)
Kisvuk

Ne haragudjatok,de nem birtam magammal, ki kellett raknom 1 orszemet...., hatha megsem fognak hasukra esni az apple reszvenyesei szept.9-en...

link

es meg az is lehet, hogy az a hatalmas optimizmus ami uralkodik a piacon esetleg megvaltozik.....

Legyen szep napja mindenkinek!
pomperj
pomperj 2014. 09. 03. 16:25
Előzmény: #2634  recluse82
Olyan tozsde nincs, amelyik igy mukodne: evi 6% nyereseg novekedes 8 evig, es kesz, az ujabb 50% felfele. Eddig se volt soha.

A tozsde arveresi mechanizmuson, alapulo, eros belso pozitiv visszacsatolasokon ("ha no az ar, meg veszek"), emberi emociokbol (felelem es hasonleses) epul.

Csak egy pelda: a P/E hullamzik, 7 es 40 kozott volt az utolso 35 evben. Mibol gondolhatja barki, hogy ugyanakkora maradna 8 evig?

Shiller profeszor CAPE modszere, vagy John Mauldin cikkei/konyvei, sokkal megalapozottabb elorejelzes, szerintem.
Azokat nezd meg.
gyula1971
gyula1971 2014. 09. 03. 15:27
Előzmény: #2629  Törölt felhasználó
Azért, mert az elemzésekben 12.-hónapos célárak szerepelnek, nem én írom az elemzést.
De a célár teljesülhet előbb is.
recluse82
recluse82 2014. 09. 03. 14:47
Előzmény: #2614  pomperj
János,

Te mit gondolsz erről? :)

link

Az S&P 500-as index átlépte a 2000 pontos álomhatárt, nem sokkal ezután megjelent az első elemzés arról, miért emelkedik majd 3000 pontig.
A háromezer pont elérésére szerintük 2020-ig van esélye az indexnek. Ehhez feltételezik, hogy az S&P 500-as indexben szereplő vállalatok átlagos részvényenkénti eredménye évente 6 százalékkal növekszik majd ebben az időszakban, s a részvénypiac átlagos P/E értéke 17 körül alakul majd.
sellMcsitri 2014. 09. 03. 13:29
Előzmény: #2632  Törölt felhasználó
én nem bántok senkit :)
Törölt felhasználó 2014. 09. 03. 13:14
Előzmény: #2625  sellMcsitri
ne bántsd,ma még nem is demózott,vagy csak én voltam figyelmetlen?
Törölt felhasználó 2014. 09. 03. 13:10
:))
Törölt felhasználó 2014. 09. 03. 13:09
Előzmény: #2627  gyula1971
es hogy napra keszek legyunk,
a napi aktualis....

link

itt ilyenekkel szorakoztatjak magukat a fiatal egyetemistak...

Jo szorakozast!
Törölt felhasználó 2014. 09. 03. 13:05
Előzmény: #2627  gyula1971
koszi Gyula miert nem 10 honap mulva???
;)
Sok szerencset hozza!
Törölt felhasználó 2014. 09. 03. 13:03
a dehogy, ott meg nem tartok....
de olvastam regebben, hogy valaki azt josolta, jovore leulunk sorozni itt Sydneybe....
Van jo es rossz hirem.....en Vorosboros vagyok, de ha valaki erre jarna a forumbol szivesen meghivom 1 korre....meg lehet, hogy ajandekba hozzavagok 1 Penfolds-ot...
;)
Sajnos az emberkek neveit nem adhatom meg,de egyikojuk sem forumtag, viszont alapokat kezelnek Usaban,Azsiaban es itt Au-ban...

(kerlek ne aruld el Lulonak Fibbo-t es elliott hullamokat nem hasznalunk, de teszteljuk a model portfoliokat, kulonbozo indexeken)
es kepzeld ezek az "orultek" a pullbackben-visszatesztben akarnak vasarolni, na kepzelheted....

Legyen szep napod sellMcsitri!
gyula1971
gyula1971 2014. 09. 03. 13:01
Előzmény: #2618  Törölt felhasználó
Ez jó volt.
Az arany megint kezd esni, nem kizárt, hogy 12.-hónapos távlatban megnézi az 1000 Dollárt!
Törölt felhasználó 2014. 09. 03. 12:55
Előzmény: #2623  Törölt felhasználó
Szia Xautista,

el is felejtettem megkerdezni, hogy te honnan szerzed be az amibrokeredhez az europai piaci adatokat???
Persze normailis adatokra gondolok..
Tier1 vagy Tier2 es milyen aron?

Koszi
sellMcsitri 2014. 09. 03. 12:55
Előzmény: #2624  Törölt felhasználó
nyugtass meg, hogy az a 3 emberke, az nem lulo, taxisgyuszi és bobsurf :)))
Törölt felhasználó 2014. 09. 03. 12:50
Előzmény: #2623  Törölt felhasználó
mondtam, hogy lehet,hogy az egesz 1 mu balhe...

milyen, jo hogy tegnap csonkolgattam, kisebbet kellet kanyarintanom a husbol.....

Dax forumon meg a hangulat a tetofokara hagot...., es nem tudjak eldonteni ki tud nagyobbat mondani...
;)
szegeny krida-t bantjak, mert o 5szorozni szokta a szamlajat, nem emlekszem, hogy hetente vagy havonta es meg az is lehet, hogy lesz eleg balek es osszedobnak neki 1 kis penzt, hatha azzal csondbe marad....

en sajnos egyelore nem tudok normalisabb osszegeket 5szorozni ilyen ido intervallumban,de ha talalok 1 jo strategiat es leteszteltem kepes vagyok ha nem is barmikor,de par napon belul inditani 1 szamlat 25,50k-val ja es nem forintba....

egyebkent azert vagyok kevesbe aktiv, mert dolgozok 1 projecten, swingtrading strategian 3-4napos atlagos zarassal....
sikerult osszedugni a fejunket 3 masik emberkevel eleg jelentos tapasztalat es kereskedesi mennyiseg all mogottunk, engem meg csak azert vettek be a csapatba mert tobb kontinensen tudjak rolam, hogy a legnagyobb ellensege vagyok az esesben valo vetelnek, szoval ram biztak, hogy talaljam meg a rendszer hatarait...
kepzelheted...
;)
szerintem mar megbantak....

Ne aggodj a fak nem nonek az egig.....
egyszer vege lesz az esz nelkuli optimizmusnak is.....

Legyen szep napod!
Törölt felhasználó 2014. 09. 03. 12:10
Előzmény: #2622  Törölt felhasználó
Ez azért a pofátlanság teteje, ilyen hírek mellett több esélye van az embernek egy elekromágnessel vezérelt ruletten, valami rabló Casinóban.......A Rafi chartja beszédes.....mindkét irányban stopolódtam és amíg az EKB illetve a Putyin körüli hiszti le nem zárul addig partvonal......

Ezek az Állatok az tuti hogy poziból háborúzgatnak.
Törölt felhasználó 2014. 09. 03. 10:33
Előzmény: #2603  Törölt felhasználó
Mi tortent Tgyuszi csak nem nyitottal 1 "eles poziciot"....
remelem a stoppot nem felejtetted el, mert anelkul ki tudja mikor leszel kepes megint 1 ujabb pozit nyitni.....
;)

link

a nemzetkozi helyzet pedig egyre csak fokozodik....
;)
Törölt felhasználó 2014. 09. 03. 10:29
Előzmény: #2620  ellenor
koszi pomperj....
vegyunk reszvenyeket esz nelkul, ezt Europara (Dax) illetve Eszak-Amerikara ertettem....

Szamomra nem kerdes, hogy Azsia jelenleg a vilag gazdasag motorja....
es 1 atlagos europaihoz visszonyitva talan nagyobb ralatasom van erre a regiora...
Egyebkent itt se csak Kinara kell koncentralni, mert pl.-ul Indonezia kb. 3-4szer gyorsabban novekszik mint Kina...
;)
ok szallitanak be Kinanak, es a labor cost kb. 10-25%-a Kinainak....
most olyan gazdasagokrol ne beszeljunk mint Bangladesh vagy Burhma, esetleg nehany Afrikai orszagrol....
de ez 1 kulon temakor....

A nap hire pedig szamomra:

link

talan csak annyit tennek, hozza, hogy a befektetok ill. alapkezelok nem szabadulnak az aranytol, hanem csondben gyujtogetnek....
(es mivel en kis buffinek szamitok), csak nehany kisebb penzugyi csoportot emlitenek meg:
Vanguard,BAC,Alliance,CitiGroup, JP Morgan,State Street, The Bank of Nova Scotia,Westpac,Blackrock Group...
ja es GLD-d forgalmazoja Van Eck assoc....
Szoval ok vasarolgatnak, rajtam kivul es meg nehanyan ellnezest akiket kihagytam a sorbol....

Talan a cikk megfogalmazasa kicsit kozelebb jart volna a valosaghoz, ha azt irtak volna, hogy a hataridos piacon tegnap a spekik es nehanyan beshortoltak, de mint tudjuk ennek semmi koze a valosagos fizikai arany arahoz.....

es hogy Yoda-t idezem:
"a latszat csal, mert velem van az ero es az ero hatalmas...."

link

Legyen szep napotok!

Topik gazda

giuseppe007
4 3 3

aktív fórumozók