Ne aggodj, nem csak te bamulod.....
Erre mondtak regen a brokerek, hogy beindult a mosoda....
Livermore, hogy minden bika piac vegen a kozonseg keresi a legtobbet amig be nem all a fordulat, aztan pedig szepen elvesztik a nyereseggel egyutt a tokejuket is.....
Sikerult mar az elso csonkolas a heten...
;)
Nezem a piacot, indexek emelkednek, arany-ezust esik...
hat mit mondjak.....,szerintem nagyon csunya vege lesz ennek...
Ne haragudj pomperj,de ha ez igy folytatodik akkor itt nem 1 hosszan elnyulo, becsapos bear regime lesz, hanem 1 olyan igazi amputalos, es minnel kesobb jon el az igazsag pillanata annal nagyobb darabot fog kitepni a sok kis spekikbol...
mert rossz dolog ha leszakad az ember keze,de annal talan rosszabb ha az egesz karja vagy laba....
Mi lesz ha beleszaladunk 1 olyan 1987-es tozsdekrachba es napon belul lesznek 10,15 esetleg ennel nagyobb esesek....
na most kepzeld ezt el azoknal akik mondjuk 100szoros tokeattetelel kereskednek, szoval vehetik a pozikat fel nagyon konzervativan es meg stoppokat is hasznalhatnak,de ha a Dax esik mondjuk nehany masodperc alatt 150-200 pontot, es mondjuk 1-2 ora alatt 500-800pontot az nem fajni fog az 1 olyan lecke lesz amit amig elnek nem felejtenek el......
Remelem itt a forumon nem fognak sokan igy jarni....
Persze nem allitom, hogy holnap vagy penteken esetleg jovo heten vagy honapba lesz,de nekem nagyon gyanus, hogy csunyan fog vegezni, meg azt se lehet kizarni, hogy felfugesztik a kereskedest nehany orara esetleg napra......
Szoval az ero legyen veled, mert a sotet oldal Jedi lovagjai meg hancuroznak.....
IB (interacticebrokers)
IG (CFD)
talalhatsz opciokat, az elsonel szinte mindenre, de kicsit korulmenyes elsore a felulet hasznalata...
a masodiknal sokkal kisebb a valasztek,de aranylag egyszeru kezelo felulet.....
sajnos azt nem tudom, hogy a demojuk meddig el, ebben Lulo sokkal jobban ott van...
;)
"(megjegyeznem, hogy erdemes figyelni a koszen es vaserc arfolyamat, ill. az ezekkel foglalkozo cegek arfolyamait, ebbol lehet lehet kisebb kovetkezteteseket levonni, mert 1 osregi okol szabaly szerint minden 1%-os GDP novekedeshez 1,5%-kal tobb acelra van szukseg)"
Én Cooper-t gondoltam eddig a "Mister Economic"-nak.
Naposon semmi különös, de hetesen egy csökkenő háromszög, 2011 óta.
Ha ilyet hallottal, akkor az lassan látszani kellene majd az árfolyamban, meglehet, hogy Eur/usd 1.355 ig felmegy erre a "hírre", ami pont az 50%-es fibó és akkor jöhet a kijózanodás :)
Csendben bamulom az optimizmus erejet.
A mai fundamentalis gazdasagi-politikai helyzetben a realistak egeszen mas alternativakat merlegelnenek. Csak az a fajta mntha kihalt volna.
Nem irom ide oket.
De sokkal inkabb hasonloak lennenek, mint amit nagymama kerdezett 1914 nyaran Gyula bacsitol, vagy amit Prenner neni kerdezett 1939 oszen a szilvabefozes kozben Geza fiatol, mint azokhoz, amiket itt olvastam.
Az esezement orulet olyan magassagokba emelkedett, amit soha nem gondoltam. Tssek csak elolvasni itt a "Friss Hirek" rovatot.
Törölt felhasználó2014. 09. 02. 07:20
Köszönöm a válaszokat, tényleg nagy szarkavarás megy és az a cikk hátborzongató.... minden tekintetben az.... (((
NZDUSD-t lehet Nekem is zárnom kéne, de még negyedúton sincs a takeprofitom felé, nincs erőm még csak részben sem zárni de betettem a stoppot 350 pipre....
MIndegy Én most nem érzem a piacot valszeg ...ezek a shortok maradnak, ha megkímél a stop, de több pozit nem nyitok mostanában.
Törölt felhasználó2014. 09. 02. 03:15
Felutotte a fejet 1 pletyka...., hogy a munkaeropiaci adatok megsem erositik olyan utemben a gazdasag teljesitmenyet mint gondoltak ( US).....
Olyan vad elkepzelesek kaptak szarnyra, hogy leallitjak a Tapirt vagy esetleg 1 ujabb QE programot csinalnak az Usaban...
Nem tudom van-e egyaltalan alapja az egesznek, de en zartam a NZD/USD shortot es inkabb kirakt 1 limit aras megbizast EUR/AUD-ra 1.41-re biztonsagosabbnak talaltam...
Raadasul itt nekem fizetnek....
(Ja meg vettem meg par ezer $-ert, 3 aranybanyaszbol)...
Hatha van a pletykaban valami USD gyengules talan segithet arankanak....
Azt a lehetoseget sem szabad figyelmen kivul hagyni, hogy az egesz (ukran konfliktus 1 mu balhe)....
A hatterben meg sokkal komolyabb dolgok mennek, csak meg nem tudjuk....
A piac mindig arazza a hireket, persze pozitiv ill. negativ iranyba legtobbszor tul reagalja a piac, ettol tozsde a tozsde......
Szerintem sokkal nagyobb hatassal lesz az egesz piacra, hogy mi tortenik az eszkoz vasarlasokkal az Usaban, mert ha tenyleg kivezetik iden akkor tenyleg lesz hullamvasut.....
2-3het es szep lassan kezdjuk latni, hogy merre az arra...
olaj hamarosan elerkezik 1 szezonalisan fontos periodushoz
es az arbol sok mindenbol lehet majd kovetkeztetni....
(megjegyeznem, hogy erdemes figyelni a koszen es vaserc arfolyamat, ill. az ezekkel foglalkozo cegek arfolyamait, ebbol lehet lehet kisebb kovetkezteteseket levonni, mert 1 osregi okol szabaly szerint minden 1%-os GDP novekedeshez 1,5%-kal tobb acelra van szukseg)
-a koszen ara meg csak csak ok
-a vaserc ara nem tul biztato meg ugy sem, hogy itt rekord kitermelest folytat a legtobb ceg itt AU-ban
mindenesetre ha a kovetkezo negyedevben a vaserc ara ill. az ezekkel foglalkozo cegek arfolyamai nem kezdenek bele 1 minimum 25-40%-os erosodesbe, akkor nem korrekciora hanem medve piaccal lenne jobb szamolni....
(sajat velemeny tevedes joga fenntartva)
Mindigéhes Kisgömböc számára Közép-Kelet Európa esetleges pusztulása csak egyszerű "collateral damage" volna egy ilyen háborúban, ha cserébe megtölthetné feneketlen bendőjét a szibériai OLAJJAL és GÁZZAL.
Természetesen az EU-vezetők is tisztában vannak azzal, hogy itt megint csak a Mindigéhes Kisgömböc kavarja a szart évek óta a háttérből... érthető, ha ki szeretnének maradni a faszkorbácsolásból.
Arany-Ezüst