Topiknyitó: Törölt felhasználó 2012. 04. 23. 15:49

Arany-Ezüst  

Ki mire tippel? Meddig eshet az ezüst/arany árfolyama mostanában?
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2014. 09. 06. 22:54
Előzmény: #2679  Tazsomaru
trend vagy ahogy te nevezed iranykereskedes...
miert celszerubb nagyobb idotavon kereskedni mert nagyobb, hosszabb a trend,
tehat egy 1000 pipes, pontos elmozdulasbol sokkal konnyebb elhozni 100-at mint egy 110,120pontos elmozdulasbol....
persze el lehet hozni akar 300,400,600,700pipet pontot is....
szoval neki allsz versenyezni 1 algorithmussal 1,5,15 perces idotavon, elarulom a reakcio idodet nagyon nehezen tudod 0,2masodperc ala vinni...
napos, hetes, havi tavon eleg ha reggel nyitas elott vagy nyitas kor ill. zaraskor utan raszansz 5-10 percet...

nem gondolom, hogy az irany kereskedes hatekonyabb, en tudom...
valoszinuleg te meg nem tudod....
persze ehez meg kell ismerni a hataraidat....

trendbe pedig az elonyod, hogy nagyobb valoszinuseggel eri el mondjuk a 300,500pipes pontos celaradat az arfolyam mint a 100pipes, pontos stoppodat....
persze te most itt elo fogsz jonni a talalati arannyal, de ha nem csinalsz semmit csak feldobsz 1 ermet akkor hosszutavon van 50%-os talalati aranyod es ezt megprobalhatod novelni max 10-15%-al, ha tobbel szeretned mondjuk 30% ami 65% talalati aranyt feltetelez ott sajnos a hozam/kockazati aranyod fog serulni...
magyarul hogy megertsd, tobbet fogsz kockaztatni kevesebbert, szerintem ez nem okos dolog, mert vannak am rossz sorozatok... meg egy 65%-os talalati arannyal dolgozo rendszerben is....
70% vagy az folott meg ugy sem tudod tartani a talalati aranyod, legalabbis nem evekig....
de ez csak az en szereny tapasztalatom, majd beszelgessunk a talalati aranyodrol mondjuk 9 ev mulva, adok ra 90% eselyt hogy 67% alatt lesz....
;)

egyebkent hogy vannak neked 20,30,50pipes tradejeid ha 10pipnel zarsz???

ja es miert nincs benned eleg batorsag nehany tradedet feltenni a forumra, talan felsz a kritikatol, vagy meg nem szerezted meg a megfelelo magabiztossagot, bar a valaszaidbol ugy tunnik....
;0
Tazsomaru
Tazsomaru 2014. 09. 06. 21:46
Előzmény: #2677  Törölt felhasználó
nem írtam sehol, hogy az előny abban van ha eltalálod az irányt.

te írtad: "előny a trend"

ezért kérdeztem, hogy te milyen előnyt találsz a trendben és mit nevezel trendnek?

tényleg kíváncsi vagyok rá.

most már az is érdekelne, miből gondolod, hogy az iránykereskedés hatékonyabb, mint az iránymentes?

érdekel a véleményed.
seri2 2014. 09. 06. 21:40
Előzmény: #2677  Törölt felhasználó
gyönyörű kitérő választ adtál.
Törölt felhasználó 2014. 09. 06. 21:28
Előzmény: #2675  Tazsomaru
Latod, pedig segiteni szeretnek, de valoszinuleg a szuk latokorom miatt nem tudok...
persze felmerul a kerdes, hogy amit tobbet honapok ota magyaraznak, azon miert nem gondolkozol el, valoszinuleg az en szuk latokorom miatt....

es teljesen mindegy, hogy swingtrade-elsz vagy trande-tradelsz mert ha tenyleg kereskedonek nevezed magad akkor tudod, hogy az elony es a profit nem abbol jon hogy eltalalod az iranyt hanem a kockazat kezelesbol.....

errol is beszeltunk mar....
bar en megosztok nagyon sok dolgot itt es meg tobbet azokkal akik fontosak szamomra, gondolom te is igy vagy ezzel...
;)
szerintem nem egymassal versenyzunk, hanem mindenki sajat magaval....
;)
az irany kereskedes mellett egyebkent a hatekonysag all, mert minek ulni a kepernyo elott extra 1000orat/ev, ha mondjuk ezt 1000perc/evvel is el lehet erni....
talan el lehet hatekonyabban is tolteni azt az 983-orat, mondjuk a csaladoddal ha van....
;)
Törölt felhasználó 2014. 09. 06. 21:27
Előzmény: #2667  Törölt felhasználó

aussi nagyon megy kamatot emelnek nálatok?

AUDJPY long hozhat pár pöttyöt .

legyen szép jövőheted
Tazsomaru
Tazsomaru 2014. 09. 06. 20:53
Előzmény: #2674  Törölt felhasználó
milyen előnyt találsz a trendben?
és mit tekintesz trendnek?
Törölt felhasználó 2014. 09. 06. 20:30
Előzmény: #2671  Tazsomaru
valoszinuleg igazad van, de ezen az alapon elmeletileg miert nem hozol el 10pont nyerot, ha 15 az SL-ed, mert lehet, hogy vissza fordul, a valasz pedig egyszeru, mert 1egy 25 pontos trade-en 1pip jutalekot fizetni az 4%....szerintem nem mindegy hogy az ev vegen 15 vagy 11%-ot csinalsz.....

egyebkent en nem csak iranykereskedek....
;)
NDX nem a legjobban huzo bika, persze kerdes megint az idotav????

az pedig, hogy miert nem mindegy hogy mennyi jutalekot fizetsz nem kell 12 ev, se 3 ev...
kb. 5 masodperc, es ha igazan elhivatott vagy akkor meg gondolkozhatsz rajta fel orat...
;)

elony a trend, es ha swingtradelsz eppen az elony nagy reszerol mondasz le.....
;)
Tazsomaru
Tazsomaru 2014. 09. 06. 20:17
Előzmény: #2672  Törölt felhasználó
nálam így nézett ki régebben egy csúcs/alj vadászat. ;)
kaptam is érte hideget, meleget. :D

link

de rég is volt!
azért jó volt elolvasni és átélni még egyszer a trédet. :DDD

még a linkek is működnek.
de azért ne sűrűn próbálkozzatok ilyennel! :D
Törölt felhasználó 2014. 09. 06. 19:39
Előzmény: #2671  Tazsomaru
+++
Tazsomaru
Tazsomaru 2014. 09. 06. 19:25
Előzmény: #2670  Törölt felhasználó
swing/trend, rövidtáv/hosszútáv.
szűk látókörű vagy. csak iránykereskedésben tudsz gondolkodni.
ha szerencséd van és eltalálod az irányt nyersz, ha nincs akkor vesztesz. szerintem ez szerencsejáték amit csinálsz.

pedig vannak itt érdekes próbálkozások, amivel pénzt is lehet keresni iránytól függetlenül, mint pl. a párkereskedés.

engem soha nem vonzott ez a kitalálósdi, hogy le vagy fel. bár sokáig csináltam. az időtávnál sem szoktam nagyon leragadni. van amikor rövidet nyitok, van amikor hosszút. volt 1,5-2 éves pozícióm is és most is van olyan, ami hónapok óta nyitva van és termel (persze nem ezüst/arany, ezeket inkább rövidre szeretem).

persze kötök még most is irányt ritkán, de mindig próbálom az előnyt megtalálni a piacon.

pl. ha index esésre próbálok játszani, akkor nem a legjobban húzó bikát próbálom megfékezni (NDX), hanem a legbetegebbe marok bele (RUT). azt is úgy teszem, hogy ha az irány nem segít (delta), akkor az én oldalamon álljon az idő (theta) és a volatilitás (vega), mert ezekkel is lehet pénzt keresni. ezért ma már úgy gondolom, hogy egy ilyen kontrát sokkal előnyösebb bearish butterfly kombinációkkal megjátszani, mint egy szimpla shorttal és stoppal.

gondolom ezeket - 12 év tapasztalattal a hátad mögött - te is tudod, és csak poénból shortolgatod meg a nasdaq-ot az új csúcsokon, amihez ez úton is szeretnék sok szerencsét kívánni. szükséged lesz rá.
;)
Törölt felhasználó 2014. 09. 06. 18:29
Előzmény: #2668  Tazsomaru
100pont nyereseget el lehet hozni 150pontos kockazatnal ha swingtradel az ember ill. ilyen strategiara leptel be

ha trend tradel 100pont nyeresget nem hozhatsz el 1 egy 150 pontos kockazattal....(mert a talalati aranyod nagyon nagy valoszinuseggel 50% alatt lesz, akar30-35%) es ezzel kivegzed magad.....szep lassan

az alapokkal nem art tisztaba lenni...
;)

persze irtam mar 1 parszor, hogy a kereskedok tobbsege nincs tisztaba, hogy mit is kereskedik es ez okozza a zavart.....

lehet, hogy megiscsak erdemes volna abrazolni azt a grafikont...:
tudjatok a talalati aranyt es a payoff ratio kapcsolatat....
es ha tudod az x tengelyen hol helyezkedik el a kereskedesi rendszered akkor rajossz, hogy mikor mit kell csinalni.....

Szerintem szamodra a kerdes inkabb az lenne megeri-e rovidebb idotavon kereskedni mint hosszabb idotavon????
es akar hiszed akar nem meg a te velemenyed is megvaltozhat ezzel kapcsolatban...
;)

egyebkent sok sikert a rovidebb idosikhoz, az kozelebb all a gamblinghez....
krida
krida 2014. 09. 06. 15:55
Ebben teljesen igazad van. Káosz szvsz túl nagy zuhénál alakulhat ki, de erre shortokkal fel lehet készülni. Felrántás meg szerintem max. 2% szokott lenni csúcsközelben, amely talán az óvatlan shortosokat ütheti ki, de szvsz kevésbé veszélyes.
Tazsomaru
Tazsomaru 2014. 09. 06. 13:47
" ha valaki zar 1 poziciot 100pont nyerobe, akkor abbol a poziciobol mar nem lehet 200,300,500,1000 pont nyero... "

ez igaz. de az is igaz, hogy ha meg nem zárja és ott fordul, majd visszafelé kiüti a 100 pontos SL-t, akkor abból sem lehet már nagyobb nyerő, csak egy 100 pontos bukó a 100 nyerő helyett. :)

a kérdés: honnan lehet tudni, hogy érdemes már eltenni a nyereséget?

nekem ebben sokat segített a kereskedés naplózása. mindig tisztában voltam vele mennyi az átlagos vesztőm és mennyi az átlagos nyerőm. így arra törekedtem, hogy előbbit alacsonyan tartsam, utóbbit pedig növeljem amennyire csak lehet. tehát amíg a nyereség nem éri el az átlagot, addig nagyon passzívan kezelem a pozíciót, az átlag elérése után viszont agresszív lesz az SL kezelése, azaz egyre szigorúbb szabályok alapján kezelem a pozíciót. ezek lehetnek: kisebb ATR követő, alacsonyabb idősík HH/LL, Dochian és még sok más holmi. :)
A lényeg az, hogy amíg nem vagy az átlagos nyerőd felett, megéri futni hagyni (passzív), míg felette érdemes már a nyereség realizálását tervezni (agresszív).

nekem így sikerült a pay off arányát egyre feljebb tornázni. persze ez csak a nyerő oldal. a vesztő oldalnak is megvan a sajátossága, de azt majd legközelebb...

link
;)
Törölt felhasználó 2014. 09. 06. 11:41
Előzmény: #2664  Törölt felhasználó
Szia Arizona01,

Teljesen 1-et ertek....
(szerintem az 1.ik legnagyobb butasag tul koran zarni 1 nyereseges poziciot....)
mert ha valaki zar 1 poziciot 100pont nyerobe, akkor abbol a poziciobol mar nem lehet 200,300,500,1000 pont nyero...
vagy %-ban 1,2,5,10,20....50,80,100,200,300% nyero...
en ezert kezdtem szisztematikus kereskedesbe, a masik ok pedig a stop hasznalata....
mert a kezdok masik leggyakoribb hibaja, hogy nem hasznalnak stoppot, vagy tologatjak.....
ha pedig az ember megtanulta vagni a vesztesegeit es habozas nelkul tud vagni (csonkolni)...
utana nekem jott a lecke, hogy teljes mertekben elfogadni a kockazatot....
az pedig nem mas, hogyha van 1 kereskedesi terv, otlet mondjuk 2ATR stoppal, vagy mondjuk 150pip stoppal akkor nem szabad lezarni 100pip vesztobe...
(mert ha mar stop fanatikus vagy es kepes vagy elfogadni a trade soran, hogy tevedtel mert az arfolyam ellened ment akkor ugy dontesz jobb vagni, csonkolni minek meg tobb penzt vesziteni, mar igy is van 100pont veszteseg,kar volna meg azt az 50 pontot elvesziteni....
aztan zarsz, a piac ellened megy meg 5-10pontot, majd fordul es meg sem all a kovetkezo 3-10 napban mondjuk 1000pontot...
es akkor rajossz, hogy azert mert nem voltal hajlando elfogadni a teljes kockazatot (150pip) es 100-nal vagtal,
tehat 50pont miatt es mert nem kovetted a tervedet lemaradtal egy 1000pontos traderol....

es nincs tokeletes rendszer, van amikor a 10,11,12,13,20 napos minimummal lenne legjobb zarni es ugyan ez igaz a profitra is....
mennyit vagy hajlando kockaztatni a profitodbol, hogy meg tobb legyen 10%,20%,30%,40%,50%?

Egyebkent ezekert is nagyon nehez tanacsot adni valakinek aki mar pozicioban van.....
Szoval amig nincs terv vagy strategia es azt nem koveted addig igazan nincs is mirol beszelni, sokan azt mondjak erre, hogy minden hiba amig ugy kereskedsz, hogy nincs minden meghatarozva a rendszeredbe.....

Ha pedig sikerult felepiteni 1 kereskedesi rendszert, strategiat, utana mar nem sokkal nehezebb csinalni 1 masikat, egy masik szamlan...
es egyetlen strategia sem mukodik folyamatosan,de ha kepes tul elni amig ujbol eloallnak azok a feltetelek amikben mukodik az eleg....

Nyilvan nem art tisztaba lenni a kockazat kezelesben, hogy a strategiad martingle vagy anti-martingle rendszert hasznal....
(egy martingle rendszerben, hagyjak futni a veszteseget, es ezekben gyakran elo fordul, hogy a rendszer kepes rovidebb idotartam alatt itt ertem 1-2het, akar 5-6 honapig profitot produkalni, mert mindig zarod a nyereseges kereskedeseket, es mivel a szamlad no, es a tokeattetel lehetove teszi (100,200..%)tokeattetelt, igy konyen el lehet erni azt hogy meg 2-3,5 akar 10szerezed a szamlad mire, jon a total kaosz.....
es ami a legszebb az egeszben, hogy ezt nem csak tanulatlan emberek hasznaljak, hanem akar kozgazdasagi nobel dijas professzorok is.....
vagy a FED (jegybankok, ezert nyomtatgatjak a penzt...)

martingale system csak profit oldalon mukodik hosszabb ideig, veszteseg stop oldalon ut a penzugyi csod fele....

Bocs "Krida",de szerintem ezen nem art elgondolkodni,mert nem csak rengeteg penzt,de rengeteg idot megsporolhatsz magadnak....

Latsz valami erdekeset a piacon az EUR gyengelkedesen kivul Arizona01???

En benne vagyok EUR/AUD;EUR/CAD;EUR/GBP shortban....

Legyen szep hetveged!
pomperj
pomperj 2014. 09. 06. 11:29
Előzmény: #2658  Törölt felhasználó
Ide masolom par okos emeber velemenyet, a WSJ-bol masolom, nem forditom, mert konnyu erteni.

Billionaire 1: Sam Zell. On Stocks and reality...
"People have no place else to put their money, and the stock market is getting more than its share. It's very likely that something has to give here."

"I don't remember any time in my career where there have been as many wildcards floating out there that have the potential to be very significant and alter people's thinking," he said. "If there's a change in confidence or some international event that changes the dynamics, people could in effect take a different position with reference to the market."

"It's almost every company that's missed has missed on the revenue side, which is a reflection that there's a demand issue," he said. "When you got a demand issue it's hard to imagine the stock market at an all-time high."

"This is the first time I ever remember where having cash isn't such a terrible thing, despite the fact that interest rates are as low as they are," he added.

Billionaire 2: George Soros
Soros has once again increased his total SPY Put to a new record high of $2.2 billion in July, or nearly double the previous all time high, and a whopping 17% of his total AUM.

Billionaire 3: Carl Icahn
Ironically, Carl Icahn - poster-child of the leveraged financial engineering that has overtaken US equity markets on the back of Central Bank largesse – told:

"I am very nervous" about US equity markets. Reflecting on Yellen's apparent cluelessness of the consequences of her actions, and fearful of the build of derivative positions, Icahn says he's "worried" because if Yellen does not understand the end-game then
"there's no argument - you have to worry about the excesssive printing of money!"

Billionaire 4: Stan Druckenmiller
Simply put, Druckenmiller concludes, rather ominously,
"I am fearful that today our obsession with what will happen to markets and the economy in the near term is causing us to misjudge the accumulation of much greater long term risks to our economy."

krida
krida 2014. 09. 06. 07:29
Előzmény: #2664  Törölt felhasználó
Ez teljes mértékben így van.
Törölt felhasználó 2014. 09. 06. 07:23
Előzmény: #2662  Törölt felhasználó
Szvsz a kereskedők töbsege amikor nyeresben van korán lezár amikor vesztésben van akkor meg bebeszéli saját magának hogy holnapra megfordul a trend és ez nagy hiba főleg tőke átételes kereskedésnél.A forumon is olvasni sokszor beragadásokrol de mit lehet irni nekik /marha zárd le mert szegény ember leszel nemsokára/ a másik nagy hiba amikor a veszteségedet azonnal vissza akarod nyerni hát ez nem fog menni ezt bizton állitom ,nem vagy ugyanis a veszteség miatt abban a lelki állapotban hogy normálisan felmérd a piacot és csak bux bux bux bux bux amig elnem fogy a pénzed ,és ez a brokerekre töbszörösen igaz csak ők megtudják magyarázni.

.
krida
krida 2014. 09. 06. 06:42
Előzmény: #2662  Törölt felhasználó
Valószínűleg igazad van. Évek óta tőzsdézek én is, és korábban voltak veszteségeim jócskán.
Törölt felhasználó 2014. 09. 05. 22:58
Előzmény: #2661  krida
Nincs mit, sok sikert kivanok...
Egyebkent nem az szamit, hogy amikor megy akkor mennyire megy, hanem amikor nem akkor mennyire nem.....
;)
a legtobb kereskedonek, meg a kezdok tobbsegenek is vannak nyereseges sorazatai, ez tarthat 2-3 tradetol akar 2-3 evig is.....,de egyetlen rendszer sem mukodik orokke, a kerdes az marad kepes vagy eletbe maradni a tozsden amig ujbol eljon a te idod.....
na itt verzik el a kereskedok nagy resze...

most olyan dolgokrol nem beszeltunk, hogy ha sikerul elonyre szert tenned a kereskedeseid soran, utana csak arra kell figyelni annal a portfolional, hogy az elonyt ne add vissza...
igy elobb utobb eljon a te idod megint.....

a toreadorok kozott van 1 mondas, hogy addig nem igazan torreador valaki amig nem fel, hogy veszthet, na akkor kezdodik az igazi jatek....
;)
krida
krida 2014. 09. 05. 21:39
Előzmény: #2660  Törölt felhasználó
Köszi, természetesen reálban tőzsdézek, és egy saját módszert dolgoztam ki, amit kb félévig demón begyakoroltam, ma pedig élesben - és ugyanúgy működik. Cégem van, de utána kell néznem, hogy pénzügyekkel foglalkozhat-e, illetve hogyan lehetne arra kiegészíteni ha nem. A stratégiám az lesz, hogy megduplázom az összegeket (nem dicsekvésképpen, de ez most már könnyen megy, 2-3 hét alatt), kicsi összeggel is, és nagyobb összeggel is. Erre akarok felépíteni egy üzleti modelt. Akkor megy igazán, ha van egy konkrét összeg, és egy konkrét cél: pl. 1 hónap alatt meg kell csinálni. Megcsinálom, és azonnal zárom az akciót, nem szórakozok tovább. Ezekből akarok kiindulni. Üdv.

Topik gazda

giuseppe007
4 3 3

aktív fórumozók

friss hírek További hírek