Topiknyitó: Törölt felhasználó 2012. 04. 23. 15:49

Arany-Ezüst  

Ki mire tippel? Meddig eshet az ezüst/arany árfolyama mostanában?
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Mikieger85 2014. 08. 22. 16:29
Előzmény: #2439  pomperj
Magam is nehezen akartam elhinni, de úgy néz ki, tarthatom a 900$ körüli "nagy aranybeszálló" célt valamikor a következő 10évben, ahogy a lassabb (2000-2005-ös időszakra illesztett) trendvonal diktálja.
pomperj
pomperj 2014. 08. 22. 16:16
Előzmény: #2424  Törölt felhasználó
"nem gondolom, hogy ok kepesek felev evnel hosszabb tavon 2-2,5%-os FED rattel mukodni"

Erre hadd reagaljak 2 gondolatot.

1)Az tudott, hogy a FED inflacios statisztikaja 1.5-2% kozotti szamokat hoz ki mostanaban eves szinten. Meg az is, hogy FED 2%-os inflacios targetet jelentett be, meg Ben, mar sok eve.
A deflacio is, es a munkanelkuliseg magas szamai ebben segitettek neki: nyomtak le az inflaciot egeszen alacsonyra.

Csakhogy fordulat fele kozeledunk.

2)A munkanelkuliseg lement 6% korulre, es ebben van kb. 2% olyan, aki mar nem akar igazan allast. Ha marad 4%, az meg nagyjabol full foglalkoztatas USA-ban, mert mindig volt-van 4% koruli ravaszkodo-segelyen-elo.

Szoval, praktikusan van munka annak, aki akar. Raadasul, a mult honapban mar emelkedtek az atlagberek, lasd BLS havi jelentese.
Vagyis, lassankent elkezdodni latszik egy ber-oldali inflacios nyomas. Lassu es kicsi, de az ilyenek noni szoktak.

Az is teny, hogy a nyersanyagok arai meg esnek, lasd CRB chart. De pl. olaj se fog talan mar sokat esni, es tobb nyersanyag meg explicite emelkedik. Szoval, anyag oldalrol is elkepzelheto, hogy vegefele jarhat a deflacio?

3)Na, ezt eszrevettek FED-nel is. Mar mult honapban, es bizony, nehanyan hangot adtak annak, hogy tan elobbre kell hozni a kamtemelest. Lasd a FED jegyzokonyvet, ami par napja publikus ezugyben.

4)Ugyanerrol szol USD erosodese minden mas devizaval szemben. A piac mar azt arazza, hogy USD kamat emelkedni fog, erdemesebb USD-t venni most, amikor meg olcso 1.302, mondjuk 1.24-hez kepest, amikor majd az emeles tenyleg bekovetkezik, ugy par honap mulva. A forex piac mar diszkontalja a fontos valtozast.

Roviden: az emelkedo USD kamat (nem EUR!) bizony nem kaprazat, az kozeledik.

4)Ez, sajna nem tesz jot aranynak se. Most nagyjabol mindeegy hogy aranyat vagy allampapirt veszel, mindkettore nulla a kamat. DE, ha a rovid futamideju papirokra a kamat megindul felfele hamarosan, es akkor mar okosabb azokat venni, mert az arany kamata nulla marad.

Ha igy gondolkozunk, akkor arany kilatasai erosebben romolhatnak mint eddig gondoltuk. En beraktam egy ronda chartot, ami aranynak pocsek kilatasu joslas, a kovetkezo par evre, a blogba.
EGyebkent a hosszu allampapirokra is ez a helyzet.

Good luck.
bobsurf
bobsurf 2014. 08. 22. 15:41
Előzmény: #2437  Placa
vigyázni kell az írással, mert a végén még kizárnak valahonnan :D
Placa
Placa 2014. 08. 22. 15:35
Előzmény: #2434  bobsurf
persze hogy Neked, csak kimaradt az előzőből :)
Törölt felhasználó 2014. 08. 22. 15:23
Előzmény: #2428  Placa
link :)
bobsurf
bobsurf 2014. 08. 22. 15:16
Előzmény: #2433  Törölt felhasználó
Egy esetben lehet így számolni. Ha épp beer erzsi van :D
Jaajj, az a rossz májam mindig.

Én kérek elnézést!
bobsurf
bobsurf 2014. 08. 22. 15:09
Előzmény: #2428  Placa
Ezt most nekem címezted, vagy Magadnak? :D Vagy másnak, hogy az örökös 3. opcijót se hagyjuk ki :)
Törölt felhasználó 2014. 08. 22. 14:56
Előzmény: #2430  Törölt felhasználó
Sajnos ez úgy hüleség ahogy van.

A hozamot nem kalkulálhatod az egyes külön pozíciók kumulált összegeként... jááájj, ez elképesztő (de tőled nem váratlan) dilettantizmus már megint!

Mindaddig, míg az árfolyam nem éri el az 1955-öt, van EGYETLEN pozíciód 1970-es nyitással, nagyon rossz R/R mellett... a többi csak haszontalan és értelmetlen wishful thinking, semmi több.
Törölt felhasználó 2014. 08. 22. 14:01
Előzmény: #2427  emerald
Szia Emerelad,

Remelem kipihented magad es jol telt a nyaralas....

"A hazifeladat pedig azoknak akik komolyan gondoljak a kereskedest....:

Kordinata remdszerben abrazolni a hozam/kockazat es a talalati arany kapcsolatat.....(ad 1 gyonyoru gorbet, utana meg csak azt kell tudni, hogy a gorbetol merre kellene a kereskedesi
rendszerednek elhelyezkedni... Hogy nyereseges legyel....

Y tengely a talalati arany %~ban kifejezve
X tengely a hozam/kockazat aranya "

ha van kedved es idod megcsinalhatod excelben magadnak....

y tengelyre 0-100%-ig (ertekek amit erdemes bejelolni 25,30,35,40,45,50,55,60, 65,75

x tengelyen 0,5; 1; 1,5 ; 2 ; 2,5 ; 3 ; 3,5 ; 4 ; 5; 6 ;

nyilvan 50% talalati aranyhoz 2-es hozamkockazat tartozik
mi tartozik 25%, 40 vagy 45%-os talalati aranyhoz?

Ha pedig megvan ez a grafikon akkor ezt feloszthatod 2 reszre Trend trading 50%-os talalati arany es alatta egeszen mukodokepes 33-35%-ig, extrem esetekben 28-29%, de itt mar pozicio epitest kell alkalmazni.....

50%-os talalati arany pedig swingtrade-re es miert fontos ez mert teljesen mashogy kell 1 swingtradet es 1 trend tradet menedzselni....

Legyen szep napod ill. hetveged!
Törölt felhasználó 2014. 08. 22. 13:38
Előzmény: #2424  Törölt felhasználó
Egyetértek körvonalakban, summázva szerintem is az ingatlanlufi fog először kipukkadni és szerintem egyszerre több helyen Svájc, Ausztrália....stb.... kegyetlenül elszálltak az árak és az ingyen pénz Mindenkit még kapzsibbá tesz, Angliában is ez volt..... Fölvették a hitelt az alapra megvolt jöttek ellenőrízni utána az épületre a hitelt ...jöttek ellenőrízni utána a lakópark parkosítás és kész mé kész sem volt, de már a lakások elkeltek :) a vállalkozó semmit nem csinált csak a hasznot visszaforgatta egy mégnagyobb projektbe , még több hasznot remélve ....és ezt addig játszották ....amíg ki nem pukkadt a lufi és aki benne volt az csődöt jelentett .... hát igen ...ez a dilemma már itt toporog újra :(
Törölt felhasználó 2014. 08. 22. 13:37
Előzmény: #2421  Törölt felhasználó
RR szamolas persze, hogy nagyon nem mindegy.....

es csak a gyengebbek kedveert ill Lulo es Tgyuszi-nak....:

1970 2kontraktus 2030 stoppal ( ugye 2*60=120)
1955 2kontraktus 2000-es stoppal (Csitri egybol ravagta 2*45+2*30=150 es nem 120) tehat igy van ez rossz 1992,65-nek kene pontosan lennie
1950-en 3 kontraktus lehetne a stop 1973-74,de akar lehet tenni 1970-72-re is nincs jelentosege...
1945-on pedig 1 kontraktus lehet tenni a stoppot 1970-re de akar 1968-ra is nincs jelentoseg!!!!!

Szoval nezzuk mar meg altalanos iskola 4 osztalyos matematikajaval, hogyha kockaztatok 120pipet, vagy a tevedesem miatt, hogy az most gepelesi hiba amikor hajnalban beutottem a szamologepbe es elutottem valamit...
szoval szamoljunk 150-nel......

mi is volt a celar 1900 korul:

2kontraktus 70-rol 2*70=140
2kontraktus 55-rol 2*55=110
3kontraktus 50-rol 3*50=150
1kontraktus 45-rol 1*45= 45

Csak Lulonak es gyuszinak 140+110+150+45= 445 a hozam
a kockazat en 120-ban hataroztam meg es a hibamert a piacon fizetni szoktam szoval legyen 150 a kockazat

mennyi is 445/150-nel, bocsanat tenyleg nem 3:1-es trade
(2.96666)
mert 120-szal szamoltam!!!

Szoval megegyszer a gyengebbek kedveert mekkora is az az R/R?????

Egyebkent az egesz csak arrol szolt hogy bemutassa, hogy hogyan lehet pozit epiteni, es hogy ugye a shortokat nem ugy nyitogatjuk, hogy egyre feljebb, hanem amig az elson nincs profit addig nem lehet ujabbat nyitni, ja es nyilvan stoppokal....
talan ezen mar elvereztek 1 paran.....

Stilussal kapcsolatban en sokkal ovatosabb lennek Lulo ill. Tgyuszi helyeben, mert attol fuggoen, hogy nekem van 1 irritalo, provokativ stilusom (bizonyos emberek fele) egy bizonyos szint ala nem megyek le, ez pedig a nem megfelelo minosegu szavak hasznalata, meg akkor is ha ez szemely, forum felhasznalonak akar dicseret megtiszteltetes is lehetne...

De legalabb tudom hova kellene mennem ha tanulni szeretnek stilust, kereskedest, matekot, fibot esetleg demo szamlas kereskedest....(nyilvan Lulo-hoz)
Ha pedig bizonyos szintu nyelvismeretre van szuksegem Tgyuszi kisegit, mert o mar tobb nyelven csodalatosan ki tudja magat fejezni.....bar sajnos meg nem sikerult ezt a szintet elernem.....

Szoval bocsanatot kerek a stilusom miatt...
Törölt felhasználó 2014. 08. 22. 13:01
Előzmény: #2423  bobsurf
Abban egyet értek, hogy általánosságban nem lehet 100%-ig megmondani, hogy merre megy a piac, csak egy esetben ...életem egyik legnagyobb nyerője bennfentes infók Optisoft és az Őrmester részvényekben....

Valószínűsíteni meg lehet .... aztán vagy bejön vagy nem :)
Placa
Placa 2014. 08. 22. 12:58
Előzmény: #2426  Placa
"egész jó írói vénád van Virág elvtárs, miért nem írsz?" :)

emerald 2014. 08. 22. 12:53
Előzmény: #2425  Cosinusrider
++
:DDDD

Nem véletlen kedvellek én....;)

Placa
Placa 2014. 08. 22. 12:49
... és milyen jól! :) +

Cosinusrider 2014. 08. 22. 12:38
Van remény. Tavaly még Taxisgyuszi is keményen osztotta lulo-t. A régi kommentjei olyanok voltak, mint egy delejes fingás egy szűk szobában. Aztán mára már odáig jutottunk, hogy nemrég Gyuszi is elismerte lulo hozzáértését. Plusz még használható ábrákat, tippeket, könyveket tesz fel fingás helyett. :)
Törölt felhasználó 2014. 08. 22. 12:34
Előzmény: #2418  Törölt felhasználó
Szia Xautista,

Nehany erdekesseg:

link

"A valóságban a forgalomban lévő pénzmennyiség az elmúlt 6 évben a korábbi időszakokkal összevetve alacsonyabb mértékben emelkedett, így azt mondhatjuk, hogy a Fed extrém laza politikája és a jegybanki eszközvásárlások nem hatnak jelentős mértékben a pénzmennyiségre. Miután a reálgazdasági szereplők számára a forgalomban lévő pénz mennyisége a fontos, azt feltételezhetjük, hogy a QE3 program októberi kivezetése nem lesz drámai hatással rövid távon a részvénypiacokra." ideztem a portfolio cikkebol...

Par nappal ezelott olvastam 1 magyar hirportalon, hogy Goldman vagy Morgan St.-ek tovabbi 6%-os erosodest varnak a reszveny piacokon es jovo ev vegere varjak a kamatemeleseket amik egeszen 4%-ig elmehetnek az Usaban....

Szerintem vizsgaljuk meg ezt a ket cikket, hogy hogy lehet ebbol profitalni a piacon aztan mindenkire rabizom.....:

1. penzmennyiseg M1,M2,M3 , hogy ez nem novekedett jelentosen szerintem nem allja meg a helyet.....
Velemenyem szerint a penzmennyiseg rendkivuli modon emelkedett, eddig soha nem latott modon a tortenelemben.....
Az ordog ott bujik meg, hogy a modern penzugyi rendszerben a hitelpenz tobb szinten jelenik meg....
a kozponti bankokban es a kereskedelmi bankokban a penz, hitelpenz mennyisege eszmeletlen modon megnovekedet....
azonban a termelo gazdasagban es a hetkoznapi emberek eleteben nap mint nap szerepet jatszo eszkoz nem jelent meg...
Sokan beszelnek arrol, hogy nincs inflacio, deflacio van stb....
inflacional nem csak a penz mennyiseget hanem forgasi sebbeseget is nezni kell.....
miert is, hat csak azert mert 1 hitelre vett lakas vagy reszveny esetleg reszvenyportfolional ( a penz forgassi sebbesege rendkivul alacsony)....
Mivel a hitelkamatok nagyon alacsonyak nehany eszkoz osztalyban lasd allampapirok, kotvenyek, reszvenyek es ingatlan az arak tortenelmi rekordokat dontgetnek.....

-allampapir piachoz nem kell tul sok magyarazat:
eddig soha nem latott GDP aranyos adossagokhoz a tortenelemben szinte alig vagy soha nem latott alacsony hozamok jarnak (mi ez ha nem paradox)

-reszvenyek: aki szereti a grafikonokat az megnezheti az elmult 5 ill 5,5 ev grafikonjait ill. megvizsgalhatja a kulonbozo reszvenyindexet....
az ugy azert is erdekes mert a vallalatok is egyre nagyobb hitelmennyiseggel rendelkeznek, (persze ezek alol vannak kivetelek, nem sok)

-ingatlanok, azt ertem, hogy mo-on miert nem tunnik fel sokaknak, hogy az ingatlanok araban is hatalmas szinte robbanasszeru emelkedes kovetkezett be....

Na most nezzuk a tenyeket, mi tortent az elmult 5-5,5 evben amiota sikerult ugymond megoldani a problemakat....

Az emberek atlagos bere csokkent, munkanelkuliseg nott, abban a nehany versenykepes szektorban ahol sikerult megvedenie a piacnak a fizetesek csokkeneset, ott is real erteken szamolva mondjuk ingatlan,reszveny arakhoz viszonyitva sem voltak kepesek megorizni ertekuket...

Az emberek hitelei nottek, ami elmeletileg akar jo jel is lehet 1 nyugati tarsadalomban.....
bar ha a berek es a munkaugyi kondiciok romlanak az meg ilyen alacsony kamatok mellett is veszelyes lehet...

A penzugyi szektorban a 2008-as valsaghoz viszonitva a hitelek meg tobbszorozodtek....
a legtobb kereskedelmi bank tele van allampapir ill allamkotvenyekkel es nem csak a sajat papirjaiakkal, hanem ez europaban 1 csodalatos mix....

es hogy meg szebb legyen a kep a kozponti bankok is szepen beadtak maguknak a szteroidot....
ha jol emlekszem talan az IMF az egyetlen aki csak 3-szoros tokeattetellel dolgozik a tobbiek (kozponti bankok) ennek a tobbszoroseivel, persze elmeletileg barmennyi penzt nyomtathatunk....
kerdes mire fognak menni vele ha egymas kozott lehet vele csak jatszani.....

A 4%-os jegybanki alapkamattal az Usaban csak egyetlen problemam van......., jelenleg 0,25% es 7-13%-at visszi a koltsegvetesnek csak a hitel torlesztesre....
3-4%-nal meg ez inkabb 30,de akar 40% is viheti a koltsegvetesnek......(Nem hinnem, hogy ez az Usaban mukodne), igy nem gondolom, hogy ok kepesek felev evnel hosszabb tavon 2-2,5%-os FED rattel mukodni....

Persze tudom Japanba mar a hitel torlesztesre majdnem 40-45% megy, de ott a lakossag ill. a Japan kereskedelmi bankok birtokolja 90-95%-at.....

Hogy ez nem lesz dramai hatassal a reszvenypiacokra, nos attol fugg mihez viszonyitjuk ha a 2008-as valsaghoz visszonyitjuk annal mindenkepp nagyobb hatassal lesz es nem csak a reszvenypiacokra...

Persze erre mar Helikopter Ben evekkel ezelott megmondta a megoldast, akar helikopterrol is dobalhatjuk a penzt az emberek kozze........(kerdesem csak annyi lenne mit fog ez akkor erni)???

es aki eddig vegig kuzdotte magat ezen a hozzaszolason annak 1 utolso aprocska teny:

Glenn Stevens az ausztral kozpontibank kormanyzoja, vezetoje szobeli figyelmeztetest adott ki, hogy nem nezi jo szemmel ami az ausztral ingatlanpiacon tortenik, ha az ingatlan arak tovabb folytatjak az emelkedest (ami gazdasagilag nem indokolt) es a kereskedelmi bankok tovabb folytatjak laza hitelezesi politikat, akkor a kozponti banknak lehetosegeben all szigoritani a hitelezesi politikat, megemlitette Uj zelandot, ahol mar ez meg tortent...
Tovabba felhivta a figyelmet, hogy ezt akar ugy is megteheti a kozponti bank, hogy limitalja 1-1 kereskedelmi banknal, hogy akik nem rendelkeznek 20%-os deposittal, azon a hitelek erteke nem tehetik ki a hitelek 10%-at.....
(aki pedig erti a Modern Money Mehanics mukodeset az erti, hogy miert eppen 10% ez.....
es hogy mekkora jelentosege van ennek a kijelentesnek......

R/R-el kapcsolatban ha a 6%-os varhato novekedest feltetelezzuk (amit olyan ceg tett ki akik milliardokat fizetnek az ugyfeleik felrevezetesert)
a masik oldalon meg nehany piaci szereplo var 10-20%-os korrekciot, persze vannak akik ennel tobbet.....
6/10 esetleg 6/20 hozam kockazat arany, persze ez csak elmelet, de meg ugy is eleg rosszul nez ki.....

;)

szoval teteket kerjuk megtenni, ingatlan,allampapir, reszveny
esetleg arany, ezust, termofold??? (ki miben hisz)

egyebkent a Ponzi scheme is 1 jo jatek az elejen, amig penzt tudsz kivenni belole.....utana nem biztos, hogy akkora buli neked.....

Legyen szep napotok!
bobsurf
bobsurf 2014. 08. 22. 11:38
Te is ki akarod húzni a gyufát? :D :D :D (Csak vicceltem!)

Nagyrészt egyetértek Veled, kivéve a lenyelős részt.
Az országunk nagy része ezt csinálta/csinálja és hogy bejött Nekik...

Én részemről nem szeretem a hamis prófétákat és az olyan megmondó embereket, akik abban hisznek, hogy csak az a jó, amit Ők mondanak, mindenki más hülye és/vagy szerencsétlen.
Én a szurkálódásommal (személyeskedésnek nem gondolom) csak azt szeretném a köztudatban tartani, hogy mindenki gondolja meg, hogy kire hallgat, egyáltalán hallgat-e valakire.
Abban nem reménykedem, hogy a célszemélyek magukra vesznek belőle valamit, esetleg elgondolkodnak a véleményükön.

Amit már többször leírtam, de nem lehet elégszer: "SENKI NEM TUDJA MI LESZ HOLNAP!" Aki mégis ezt állítja, az hülye, vagy hazudik.
Így az "ez lesz", vagy "az lesz" beírások teljesen hülyeségek és méginkább értelmetlenek. Csak úgy mint a TF megjelölés nélküli trend azonosítások.

Uff. én beszéltem.
Törölt felhasználó 2014. 08. 22. 11:35
Előzmény: #2421  Törölt felhasználó
Bocsi nem Neked címeztem ...általánosságban mondtam ....

Az R/R számítás meg tényleg nem mind1 , de jelen esetben inkább az ....szvsz
Törölt felhasználó 2014. 08. 22. 11:28
lehet,hogy igazad van,de ha már nekem címezted,tegyél meg annyit légy szíves-csak a puszta tények kedvéért-hogy visszaolvasod vuk hsz-eit,mondjuk úgy az elejétől-a végéig. a dax topicban kezdte,már nem tudom mikor.
ha megteszed,lehet,hogy sok mindet másképp fogsz látni és megérted a reakcióimat/reakcióinkat.

köszönöm

én igyekszem,már részben sikerűl

egyébként szerintem nagyon nem mindegy az RR számolása,ahogy a stílus sem-és nem a kenyér árának vonatkozásában

Topik gazda

giuseppe007
4 3 3

aktív fórumozók

friss hírek További hírek